Krantenkoppen

Melissa Depraetere volgt Rousseau op als voorzitter van Vooruit: “Het moet terug over de essentie gaan”

Melissa Depraetere is de nieuwe voorzitter van Vooruit. Ze maakte zonet op een persconferentie bekend dat ze Conner Rousseau opvolgt, al zeker tot aan de verkiezingen in juni volgend jaar.

Meer krantenkoppen in België

Geen internet? Dan moeten operatoren u straks vergoeden: “Hoe langer de storing duurt, hoe sterker dat bedrag omhoog gaat”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Geen internet? Dan moeten operatoren u straks vergoeden: “Hoe langer de storing duurt, hoe sterker dat bedrag omhoog gaat”

Telecomoperatoren moeten u volgend jaar automatisch compenseren bij een langdurige onderbreking. Per dag dat u geen gebruik kan maken van internet of telefonie moet de aanbieder u een deel van het abonnementsgeld in mindering brengen. Vanaf wanneer heeft u recht op compensatie? Hoeveel moet de provider u dan minimaal? En wat als ik dat onvoldoende vind? Hieronder de nieuwe regeling

Lees meer »
Meghan Markle heeft vrede gesloten met paparazzi: “Ze voelt zich duidelijk op haar gemak in hun aanwezigheid”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Meghan Markle heeft vrede gesloten met paparazzi: “Ze voelt zich duidelijk op haar gemak in hun aanwezigheid”

Meghan Markle (42), die zopas haar comeback in de entertainmentwereld aankondigde, heeft geen moeite meer met paparazzi. Dat terwijl ze naar eigen zeggen uit het VK vertrok om te ontsnappen aan de meedogenloze Britse media. Een lichaamstaalexpert bevestigt in ‘Mirror’ dat Meghan volledig op haar gemak lijkt, wanneer er fotografen opduiken op straat.

Lees meer »
Amir Bachrouri, (nog even) voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, schrijft eerste boek: “Voor de ene ben ik een islamist, voor de andere een Bounty”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Amir Bachrouri, (nog even) voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, schrijft eerste boek: “Voor de ene ben ik een islamist, voor de andere een Bounty”

Een boek schrijven was een kinderdroom voor Amir Bachrouri. Hij is nu 20 en zijn eerste boek ligt in de boekhandel. In Doe Maar Niet vraagt hij zich af waarom hij zich wel heeft kunnen loswrikken uit de kansarmoede en veel leeftijdsgenoten niet. In zijn geliefde Antwerpen gaat hij op zoek naar het antwoord. “De ziel van onze stad is

Lees meer »
Hallucinante taferelen in Brazilië-Argentinië: Messi weigert te spelen, doelman Martinez gooit zich tussen huilende fans
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hallucinante taferelen in Brazilië-Argentinië: Messi weigert te spelen, doelman Martinez gooit zich tussen huilende fans

Een veldslag op de tribunes in Maracanã en dan moest de WK-kwalificatiematch tussen Brazilië en Argentinië nog beginnen. Onlusten op de tribunes zorgden ervoor dat de wedstrijd met een halfuur werd uitgesteld. Lionel Messi had er simpelweg geen zin meer in, doelman Emiliano Martinez gooide zich voor Argentijnse fans die er van langs kregen met een matrak. “Dit had in

Lees meer »
Het ozongat lijkt zich dan toch niet te herstellen volgens nieuwe studie, al is niet iedereen akkoord
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Het ozongat lijkt zich dan toch niet te herstellen volgens nieuwe studie, al is niet iedereen akkoord

De ozonlaag speelt een cruciale rol bij het tegenhouden van schadelijke UV-straling van de zon. Lange tijd leek het ozongat te krimpen dankzij het verbod op CFK’s. Maar recente bevindingen van wetenschappers uit Nieuw-Zeeland suggereren dat de ozonlaag mogelijk niet langer herstelt. De afgelopen drie jaar (2020-2022) verschenen er zelfs opnieuw grote en langdurige gaten in de ozonlaag boven Antarctica.

Lees meer »
Auto belandt in de gracht
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Auto belandt in de gracht

Woensdagavond rond half zes gebeurde in de Spreeuwenstraat in Sint-Pieters, Brugge een ongeval.
The post Auto belandt in de gracht appeared first on KW.be.

Lees meer »
Noor Van Loock maakt furore bij Jumpers Middelkerke
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Noor Van Loock maakt furore bij Jumpers Middelkerke

Jumpers Middelkerke is al enkele jaren de snelst groeiende volleybalclub van Vlaanderen. De expliciete visie qua opleiding en begeleiding is ongetwijfeld niet vreemd aan dit succes. Noor Van Loock (19) is een van de speelsters die via de jeugdwerking van de club doorstootte naar het A-team.
The post Noor Van Loock maakt furore bij Jumpers Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »
Vrachtwagenchauffeur zwaargewond nadat hij op werfvoertuigen op E40 inrijdt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vrachtwagenchauffeur zwaargewond nadat hij op werfvoertuigen op E40 inrijdt

Donderdagmiddag even voor 14 uur gebeurde op de E40 ter hoogte van de verkeerswisselaar E40-E403 in Oostkamp een zwaar ongeval. Door een nog onduidelijke reden zag de bestuurder van een vrachtwagen, die in de richting van de kust reed, niet dat er werken op de rechterrijstrook aan de gang waren.
The post Vrachtwagenchauffeur zwaargewond nadat hij op werfvoertuigen op E40

Lees meer »
Respect stelt tijdens gemeenteraad in Ruiselede vragen rond onduidelijke communicatie op allerlei vlakken
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Respect stelt tijdens gemeenteraad in Ruiselede vragen rond onduidelijke communicatie op allerlei vlakken

Tijdens de jongste gemeenteraad in Ruiselede stelde Respect-raadslid Marnix Van Daele heel wat vragen over – wat hij noemde – de onduidelijke communicatie van het gemeentebestuur naar de inwoners op allerlei vlakken. Burgemeester Greet De Roo (RKD) gaf grif toe dat niet alles liep zoals het hoorde, maar verdedigde haar personeel. “Wij proberen zo snel mogelijk te reageren, maar wij

Lees meer »
Opnieuw asielcentrum in Bekkevoort
VRT NWS
VRT NWS

Opnieuw asielcentrum in Bekkevoort

Jeugdverblijf Zozimus in Bekkevoort wordt ingericht als opvangcentrum voor asielzoekers. Het gaat om tijdelijke opvang gedurende drie maanden. Er komen 9 gezinnen wonen. Het is de tweede keer dat Zozimus tijdelijk asielzoekers opvangt. Dat gebeurde ook al in 2019. Buurtbewoners zijn verwittigd met een brief.

Lees meer »
Minder kindjes geboren in Vlaanderen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Minder kindjes geboren in Vlaanderen

Na de eenmalige stijging van aantal geboortes in 2021, is het geboortecijfer in Vlaanderen vorig jaar opnieuw gedaald. Dat blijkt uit het nieuwe jaarrapport over geboorten en bevallingen in Vlaanderen van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE). In 2022 werden 61.872 baby’s geboren.

Lees meer »
Wekenlang onder de grond en bezoek van Hamas-topman: familieleden delen verhalen van Israëlische gijzelaars
VRT NWS
VRT NWS

Wekenlang onder de grond en bezoek van Hamas-topman: familieleden delen verhalen van Israëlische gijzelaars

Terwijl een groot deel van de vrijgelaten Israëlische gijzelaars nog in ziekenhuizen ligt (en ver weggehouden wordt van de media), sijpelen via hun familieleden de eerste getuigenissen door. De families vertellen dat het voor veel gijzelaars geen eenvoudige periode was. "Toch zeggen de meesten onder hen dat Hamas hen goed behandeld heeft", vertelt VRT NWS-buitenlandjournalist Jens Franssen.

Lees meer »
Franse piloot veroordeeld nadat skydiver onthoofd werd door het vliegtuig waar hij net uit was gesprongen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Franse piloot veroordeeld nadat skydiver onthoofd werd door het vliegtuig waar hij net uit was gesprongen

Een piloot is in Frankrijk veroordeeld na een opvallend en luguber drama waarbij een skydiver onthoofd werd door het vliegtuig waar hij zonet was uitgesprongen. De piloot, in Franse media geïdentificeerd als de 64-jarige Alain C., is schuldig bevonden aan onvrijwillige doodslag en mag onder meer een jaar niet meer vliegen. “Hij was plots parallel met het vliegtuig”, zei de

Lees meer »