Krantenkoppen

Monsterzege voor Frankrijk, ook Nederland gaat naar EK voetbal

Frankrijk was al zeker van de groepswinst in de kwalificaties voor het Europees Kampioenschap volgend jaar in Duitsland, en dat zetten Les Bleus zaterdag nog eens in de verf door Gibraltar in te blikken met 14-0. Nederland haalde het met 1-0 van Ierland en is ook zeker van deelname aan het EK.

Meer krantenkoppen in België

Woonzorgcentrum Sint-Medard presenteert eerste verjaardagskalender
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Woonzorgcentrum Sint-Medard presenteert eerste verjaardagskalender

Woonzorgcentrum Sint-Medard in Wijtschate biedt vanaf zondag 10 december op hun kerstmarkt een unieke verjaardagskalender aan. “Een leuke manier om met onze bewoners naar buiten te komen en het wzc in de schijnwerpers te zetten.”
The post Woonzorgcentrum Sint-Medard presenteert eerste verjaardagskalender appeared first on KW.be.

Lees meer »
KFC Varsenare mikt op stek in top vijf
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KFC Varsenare mikt op stek in top vijf

Door de algemene afgelasting kon het duel tegen nummer drie Rumbeke niet doorgaan. Nu staan de jongens van coach Stefaan Ameel voor de kraker op bezoek bij een nieuwe topper: SV Wevelgem City.
The post KFC Varsenare mikt op stek in top vijf appeared first on KW.be.

Lees meer »
Twaalf Israëlische gijzelaars uit Gaza overgebracht aan Rode Kruis en onderweg naar Israël
VRT NWS
VRT NWS

Twaalf Israëlische gijzelaars uit Gaza overgebracht aan Rode Kruis en onderweg naar Israël

Volgens het Internationale Rode Kruis zijn opnieuw twaalf Israëlische gijzelaars overgedragen van de Palestijnse terreurorganisatie Hamas aan de hulporganisatie. Het Israëlisch leger meldt dat de gijzelaars onderweg zijn naar Israël. In ruil zullen de Israëli’s 30 Palestijnse gevangenen vrijlaten. De uitwisselingen maken onderdeel van een bestand dat intussen vijf dagen duurt.

Lees meer »
Al een jaar lang zien Francine en Marc hun woning uiteen scheuren: “Die aannemer en zijn siliconen? Lachwekkend”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Al een jaar lang zien Francine en Marc hun woning uiteen scheuren: “Die aannemer en zijn siliconen? Lachwekkend”

Exact een jaar geleden trokken Francine Vantorre (85) en Marc Fouquet (88) aan de alarmbel: hun rijwoning Knokke-Heist vertoonde langs alle kanten scheuren en barsten door een nabijgelegen bouwput. Wat blijkt? Vandaag is de situatie alleen maar érger geworden. Het ontluisterende relaas van een nieuwe rondleiding. “Kijk daar: die scheur had ik zelfs nog niet gezien.”

Lees meer »
Politiezone Vlas roept bewoners op aandachtig te zijn voor inbrekers tijdens donkere maanden na enkele recente feiten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Politiezone Vlas roept bewoners op aandachtig te zijn voor inbrekers tijdens donkere maanden na enkele recente feiten

Nu we in de donkerste periode van het jaar zitten, neemt helaas ook het risico op woninginbraken toe. Het is ’s avonds vroeg donker maar toch is er nog veel volk op straat, waardoor verdachte personen en voertuigen minder opvallen. De politiezone Vlas doet een oproep om extra alert te zijn.
The post Politiezone Vlas roept bewoners op aandachtig te

Lees meer »
Unia over antisemitisme: “Cijfers moeten soms genuanceerd worden, gevoelens van Joodse gemeenschap niet”
VRT NWS
VRT NWS

Unia over antisemitisme: “Cijfers moeten soms genuanceerd worden, gevoelens van Joodse gemeenschap niet”

Gelijkekansencentrum Unia heeft opnieuw cijfers gepubliceerd over het aantal meldingen van antisemitisme. "Sinds de heropflakkering van het conflict tussen Israël en Hamas op 7 oktober, kregen we al 62 meldingen die we kunnen linken aan Jodenhaat", zegt Els Keytsman, directeur van Unia. "Het is hoog tijd dat we de angstgevoelens van de Joodse gemeenschap serieus nemen."

Lees meer »
Dringend voogden gezocht voor minderjarige asielzoekers: “Iedere stap die je zet, is een stap vooruit voor dat kind”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Dringend voogden gezocht voor minderjarige asielzoekers: “Iedere stap die je zet, is een stap vooruit voor dat kind”

1.200 niet-begeleide minderjarige vreemdelingen wachten op een voogd, en voor de 664 voogden die actief zijn, is er geen geld om hen te betalen. Voorlopig toch niet. Voor voogden Lien Van de Kelder en Wouter Van Besien speelt die vergoeding geen rol in hun engagement. “Als die kinderen en jongeren, vaak getraumatiseerd, geen voogd hebben, kunnen ze hun asielprocedure en

Lees meer »