Krantenkoppen

‘Nederland is vandaag veel meer rechts dan links’: Nederland trekt naar de stembus

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Kuurne krijgt geldautomaat in gemeentehuis
VRT NWS
VRT NWS

Kuurne krijgt geldautomaat in gemeentehuis

In de inkom en aan de gevel van het gemeentehuis in Kuurne komt er binnenkort een geldautomaat. De gemeente wil zo vooral tegemoet komen aan de oudere inwoners. Die betalen liever niet digitaal, maar moeten steeds verder lopen om geld of te halen omdat minder en minder banken een geldautomaat hebben.

Lees meer »
“Niémand wil dat er onschuldigen sterven”: Courtois kreeg bakken kritiek nadat hij steun voor het Israël van vrouw Mishel uitsprak
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Niémand wil dat er onschuldigen sterven”: Courtois kreeg bakken kritiek nadat hij steun voor het Israël van vrouw Mishel uitsprak

Thibaut Courtois (31) heeft nog eens van zich laten horen. In een dubbelinterview met echtgenote Mishel Gerzig (26) voor het lifestylemagazine Elle gaat de doelman van Real Madrid geen onderwerp uit de weg. Zo spreekt de keeper over de kritiek die hij kreeg nadat hij z’n steun uitte aan Israël, het land van z’n vrouw. “Ik toon mijn steun en

Lees meer »
Franse piloot veroordeeld nadat skydiver onthoofd werd door het vliegtuig waar hij net uit was gesprongen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Franse piloot veroordeeld nadat skydiver onthoofd werd door het vliegtuig waar hij net uit was gesprongen

Een piloot is in Frankrijk veroordeeld na een opvallend en luguber drama waarbij een skydiver onthoofd werd door het vliegtuig waar hij zonet was uitgesprongen. De piloot, in Franse media geïdentificeerd als de 64-jarige Alain C., is schuldig bevonden aan onvrijwillige doodslag en mag onder meer een jaar niet meer vliegen. “Hij was plots parallel met het vliegtuig”, zei de

Lees meer »
Vandenbroucke gaf al 43 miljoen euro uit aan consultancy en vooral één firma spant de kroon: “Is dit nog gezond?”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vandenbroucke gaf al 43 miljoen euro uit aan consultancy en vooral één firma spant de kroon: “Is dit nog gezond?”

Er komt nu ook meer zicht op de uitgaven voor consultancy op Belgisch niveau. Na de felle discussie daarover in Vlaanderen vroeg oppositiepartij N-VA de facturen op bij de federale ministers. Dat bleek niet evident. Zo kostte het minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vijf maanden om zijn uitgaven in kaart te brengen. In de berg facturen zit alvast één

Lees meer »
Omstreden adoptie van Alex (10) ook pijnlijk voor Crevits: Colombia kreeg duim omhoog ondanks zorgwekkende info op bureau van haar ambtenaren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Omstreden adoptie van Alex (10) ook pijnlijk voor Crevits: Colombia kreeg duim omhoog ondanks zorgwekkende info op bureau van haar ambtenaren

Het Colombiaanse jongetje Alex (10) is vorig jaar naar Vlaanderen gehaald op basis van een omstreden adoptiedossier. Zo blijkt Alex nog een zus te hebben, maar dat wist de adoptiemoeder niet. Voor Hilde Crevits (CD&V) is de zaak extra pijnlijk. Onder haar toezicht kreeg Colombia begin dit jaar nog een uitstekende evaluatie voor adopties. Op het bureel van haar ambtenaren

Lees meer »
Balti Kortrijk Spurs op zoek naar een constante
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Balti Kortrijk Spurs op zoek naar een constante

In tweede nationale van het herenvolleybal staat dit weekend de absolute topper op de kalender. Met Balti Kortrijk Spurs en Knack Roeselare B nemen de eerste en tweede in de stand het tegen elkaar op.
The post Balti Kortrijk Spurs op zoek naar een constante appeared first on KW.be.

Lees meer »
25 gevaarlijke punten op West-Vlaamse wegen moeten veiliger gemaakt worden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

25 gevaarlijke punten op West-Vlaamse wegen moeten veiliger gemaakt worden

Jaarlijks stelt het Departement Mobiliteit en Openbare Werken in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer een dynamische lijst met gevaarlijke punten op, gebaseerd op de ongevallencijfers van de afgelopen drie jaar. Momenteel staan er 258 locaties op deze lijst, 25 daarvan bevinden zich in West-Vlaanderen. “Het totaal aantal punten is afgenomen ten opzichte van de voorbije jaren”, stelt minister

Lees meer »
Waarom Hamilton door Verstappen al 50 miljoen euro zou misgelopen zijn
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Waarom Hamilton door Verstappen al 50 miljoen euro zou misgelopen zijn

De helden rijden niet alleen voor de eer. Ook voor de centen. Want winnen loont. Natuurlijk was Lewis Hamilton liever de koning van de F1 gebleven. Want de dominantie van Verstappen kostte hem ook al een klein fortuin. Hoe dat komt? Duik mee in de wereld van ‘extraatjes’ die tien jaar geleden bijna tot het faillissement van een F1-team leidden.

Lees meer »
Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen

Netbeheerder Fluvius heeft dit jaar al 4.878 klachten ontvangen over uitvallende zonnepanelen. Dat zijn er nu al 1.887 of 63 procent meer dan in heel vorig jaar. Vooral de piek in juni 2023 valt op. Die maand ontving Fluvius maar liefst 1.470 klachten, ongeveer vier keer meer dan in juni 2022. Dat blijkt uit cijfers die cd&v-fractieleider Peter Van Rompuy heeft opgevraagd.

Lees meer »
Man gaat in beroep tegen straf van één jaar, maar riskeert er nu vijf voor brandstichting: “Je hebt nog geluk, want ik kan 15 jaar vragen!”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Man gaat in beroep tegen straf van één jaar, maar riskeert er nu vijf voor brandstichting: “Je hebt nog geluk, want ik kan 15 jaar vragen!”

Een 38-jarige Torhoutenaar riskeert in beroep vijf jaar cel voor brandstichting in Oostende waarbij hij op een werf negen gasflessen open draaide. “Je hebt gespeeld met mensenlevens!”
The post Man gaat in beroep tegen straf van één jaar, maar riskeert er nu vijf voor brandstichting: “Je hebt nog geluk, want ik kan 15 jaar vragen!” appeared first on KW.be.

Lees meer »