Krantenkoppen

Nederlands protest tegen Zwarte Piet loopt uit de hand: actiegroep bekogeld met vuurwerk en eieren

Een protest in Nederland tegen de figuur van Zwarte Piet is zaterdag uit de hand gelopen. De politie in De Lier, in de buurt van Den Haag, verdreef een groep mensen die onder meer vuurwerk gooiden naar demonstranten van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet. Agenten met schilden en wapenstokken probeerden de twee groepen eerder al uit elkaar te houden, meldt een ANP-verslaggever ter plekke.

Meer krantenkoppen in België

Kerk publiceert overzicht van genomen initiatieven voor slachtoffers van seksueel misbruik
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Kerk publiceert overzicht van genomen initiatieven voor slachtoffers van seksueel misbruik

De katholieke Kerk heeft een overzicht gemaakt van de initiatieven en engagementen die de voorbije jaren zijn genomen voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. Sinds de Canvas-reeks ‘Godvergeten’ komen daarover veel vragen binnen. “Ook al communiceert de Kerk daarover geregeld en staat alle informatie online, toch blijkt die informatie niet altijd even goed gekend”, klinkt het dinsdag bij

Lees meer »
Rucphen, waar ruim helft van inwoners voor extreemrechts van Geert Wilders stemt: “Eindelijk kan het roer om in Nederland”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Rucphen, waar ruim helft van inwoners voor extreemrechts van Geert Wilders stemt: “Eindelijk kan het roer om in Nederland”

Nergens in Nederland was de verkiezings­overwinning van de radicaal-rechtse PVV zo eclatant als in de Noord-Brabantse gemeente Rucphen. Ruim de helft van de inwoners stemde er voor de partij van Geert Wilders. In kerkdorp Sint Willebrord liep dat zelfs op tot 74%. Onze reporter ging op zoek naar de mensen achter de stemmen. “We hebben hier geen last van vluchtelingen,

Lees meer »
EXCLUSIEF. N-VA wil in Wallonië opkomen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

EXCLUSIEF. N-VA wil in Wallonië opkomen

N-VA plant om in Wallonië op te komen. Dat vertelt voorzitter Bart De Wever in een exclusief en uitgebreid gesprek met HLN. “Wij willen ons verhaal van confederalisme daar in de kiesstrijd én in het publieke debat brengen.” Hoe wil De Wever dat doen? En met welke gezichten?

Lees meer »
N-VA vraagt naar gemeentelijk dictee in Wingene, gemeente gaat niet akkoord
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

N-VA vraagt naar gemeentelijk dictee in Wingene, gemeente gaat niet akkoord

Gemeenteraadslid Pieter-Jan Verhoye (N-VA) stelde tijdens de laatste gemeenteraad in Wingene voor om een gemeentelijk dictee te organiseren. Het gemeentebestuur gaat niet in op het voorstel, er komt dus geen gemeentelijk dictee.
The post N-VA vraagt naar gemeentelijk dictee in Wingene, gemeente gaat niet akkoord appeared first on KW.be.

Lees meer »
Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen

Een vrouw uit het Chinese Panjin is vrijdag gefilmd toen ze op een erg gevaarlijke manier haar ramen lapte. Op de beelden is te zien hoe de vrouw zonder enige vorm van beveiliging op de zevende verdieping (zo’n 30 meter hoog) haar ramen langs de buitenkant wast. Een buurvrouw maakte het filmpje omdat ze haar ogen niet kon geloven. “Ik

Lees meer »
‘Blind getrouwd’-deelnemers uit alle seizoenen komen samen voor grote reünie en klinken op de liefde van Brecht en Jolien
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Blind getrouwd’-deelnemers uit alle seizoenen komen samen voor grote reünie en klinken op de liefde van Brecht en Jolien

Heel wat ‘Blind getrouwd’-kandidaten kwamen dinsdagavond samen in Dilbeek om te klinken op het einde van het achtste seizoen. Van Stijn en Nuria, het allereerste ‘Blind getrouwd’-koppel, tot het recentste echtpaar Jolien en Brecht: heel wat tortelduifjes en vrolijke vrijgezellen van de voorbije seizoenen wilden het feestje niet missen.

Lees meer »
Okra huldigt kaartkampioenen Bernard Vanhoutte en Martine Benoit
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Okra huldigt kaartkampioenen Bernard Vanhoutte en Martine Benoit

Na 11 speeldagen zit het seizoen 2023 voor de 44 kaarters van Okra erop. Tijd om de kampioenen te huldigen tijdens een gezellige namiddag. Op de foto herkennen we vooraan v.l.n.r.: Bernard Vanhoutte die met 22 punten de kampioenstitel 2023 op zijn naam mag schrijven. Hij wordt geflankeerd door Martine Benoit die met 19 punten
The post Okra huldigt kaartkampioenen

Lees meer »