Krantenkoppen

Nu de Hamastunnels gevonden zijn, kan Israël zijn ‘wezels’ inzetten

Om het uitgestrekte netwerk van Hamastunnels uit te kammen heeft Israël een speciale elite-eenheid in het leven geroepen. De Yahalom zijn het speerpunt van de tunneloorlog. Ze moeten commandoposten uitroken en gegijzelden bevrijden.

Meer krantenkoppen in België

Tien jaar na dodelijk arbeidsongeval bij Total in Antwerpen: werkgever ook schuldig in beroep
VRT NWS
VRT NWS

Tien jaar na dodelijk arbeidsongeval bij Total in Antwerpen: werkgever ook schuldig in beroep

Team Industrial Services Belgium is ook in beroep veroordeeld voor een arbeidsongeval in 2013 in de Antwerpse haven, waarbij twee arbeiders om het leven kwamen. Het bedrijf moet 36.000 schadevergoeding betalen. Twee arbeiders moesten lekdichtingswerken uitvoeren aan een klep in de Total-raffinaderij. Maar dat gebeurde aan de verkeerde klep, met een ontploffing tot gevolg. Volgens de rechter stroomde de informatie

Lees meer »
Leerlingen Het Wijland brengen hulde aan jonge soldaat
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leerlingen Het Wijland brengen hulde aan jonge soldaat

Naar aanleiding van het recente Wapenstilstandsfeest brachten de leerlingen van de eerste graad van de Vrije Basisschool Het Wijland in Voormezele hulde aan het graf van Georges Llewelyn Davies. Deze jonge Britse soldaat stierf in de Eerste Wereldoorlog in Sint-Elooi op 15 maart 1915. Hij was amper 22 jaar. De jonge Georges stond model voor
The post Leerlingen Het Wijland

Lees meer »
Vlaams-Palestijnse Fatena staat voor hartverscheurende keuze in Gaza: “Ik mag de grens over, maar mijn ouders moet ik achterlaten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vlaams-Palestijnse Fatena staat voor hartverscheurende keuze in Gaza: “Ik mag de grens over, maar mijn ouders moet ik achterlaten”

“Mijn neef werd geraakt door een brokstuk van een bom, hij stierf voor onze ogen.” De Antwerpse Fatena Al Ghorra (49) zit nog steeds vast in Gaza. Samen met haar familie schuilde ze wekenlang in het Al Quds-ziekenhuis. Ze staat nu voor een hartverscheurende keuze, want haar hoogbejaarde ouders hebben geen Belgisch paspoort. “Mijn moeder smeekte om haar achter te

Lees meer »
Benefietfeest in Hoeve De Zuidhoek in Dudzele voor De Warmste Week
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Benefietfeest in Hoeve De Zuidhoek in Dudzele voor De Warmste Week

Van 18 tot 24 december slaat De Warmste Week, de jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT, haar tenten op op ‘t Zand in Brugge. Er zal dus opnieuw heel wat geld ingezameld worden voor de talrijke goede doelen in het De Warmste Week-fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Ook Benedikte Bruggeman, Brugs gemeenteraadslid voor Open VLD, en dokter Johan De Rycke

Lees meer »
Deze ochtend problemen met treinen tussen Kortrijk en Antwerpen door vrieskou: “Treinbestuurder raakte zelf niet met de trein in het station”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Deze ochtend problemen met treinen tussen Kortrijk en Antwerpen door vrieskou: “Treinbestuurder raakte zelf niet met de trein in het station”

Donderdagochtend waren er wat problemen met de treinen tussen Kortrijk en Antwerpen door de vrieskou. “De treinbestuurder kwam zelf met de trein naar Kortrijk vanuit Antwerpen. De bovenleidingen wisten van de vrieskou, waardoor de trein niet kon doorrijden en moest terugkeren naar Antwerpen. De bestuurder kon onmogelijk op tijd in Kortrijk raken, waardoor wij helaas de trein moesten beperken”, zegt

Lees meer »