Krantenkoppen

Obussen komen bovendrijven tijdens overstromingen: “Zelfs na honderd jaar is er nog steeds gevaar”

Politiezone Arro Ieper publiceerde afgelopen vrijdag een foto op de eigen Facebookpagina van een aantal verroeste projectielen uit de Eerste Wereldoorlog, die langs de kant van een weg lagen in de natte Westhoek.

Meer krantenkoppen in België

Politie voert onderzoek naar BMW zonder nummerplaten die kort na inbraken rondreed in Houthulst
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Politie voert onderzoek naar BMW zonder nummerplaten die kort na inbraken rondreed in Houthulst

Politiezone Polder doet een oproep naar getuigen of mensen die meer info hebben over een zwarte BMW 5-serie die afgelopen weekend meermaals opgemerkt werd tussen Houthulst en Staden en zonder nummerplaten reed. Eerder vrijdag werd op drie plaatsen ingebroken in Houthulst.
The post Politie voert onderzoek naar BMW zonder nummerplaten die kort na inbraken rondreed in Houthulst appeared first on

Lees meer »
Jarenlang leegstaande woning op Steenakker in Wervik tegen de vlakte
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jarenlang leegstaande woning op Steenakker in Wervik tegen de vlakte

Op de Steenakker middenin het stadscentrum van Wervik is de afbraak van een al jarenlang leegstaande woning volop aan de gang. De slopingswerken worden uitgevoerd door Derry Deprez uit Zonnebeke. Er komt een nieuwbouw met twee woningen voor mensen met een beperking. Het Woon- en Zorgbedrijf Wervik is op zoek naar een externe partner. “De onderhandelingen lopen nog”, zegt voorzitter

Lees meer »
Messentrekkers, stenengooiers en vooral veel minderjarigen: dit zijn de Palestijnen waar Hamas 50 Israëlische gijzelaars voor wil ruilen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Messentrekkers, stenengooiers en vooral veel minderjarigen: dit zijn de Palestijnen waar Hamas 50 Israëlische gijzelaars voor wil ruilen

De Israëlische regering heeft een lijst gepubliceerd van 300 Palestijnse gevangenen die voor de door Hamas gegijzelde burgers geruild kunnen worden. De zwaarst veroordeelde is een vrouw van 25 die een Joodse man verwondde met een mes. Maar het overgrote deel verscheen nog niet voor de rechtbank, al zitten sommige van hen al meer dan twee jaar vast. De jongste

Lees meer »
Vlaams minister Demir en Vlaams agentschap reageren verontwaardigd op gesjoemel met EPC-labels in ‘Factcheckers’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vlaams minister Demir en Vlaams agentschap reageren verontwaardigd op gesjoemel met EPC-labels in ‘Factcheckers’

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) is verbijsterd na het zien van de beelden in het VRT-programma ‘Factcheckers’ waarbij vier energieprestatiecertificaten met drie verschillende labels (B, C en D) werden opgemaakt van dezelfde woning. Energiedeskundigen sjoemelen om een woning een gunstiger EPC te geven. Ze riskeren een boete en zelfs een schorsing. Ook Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA)

Lees meer »
NMBS biedt voortaan gratis drinkwater aan in stations
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

NMBS biedt voortaan gratis drinkwater aan in stations

De NMBS heeft in zes stations watertappunten geïnstalleerd waar reizigers hun drinkbus gratis kunnen vullen met gefilterd kraantjeswater. Tegen eind volgend jaar zal de spoorwegmaatschappij die dienst in een honderdtal stations aanbieden, zo meldt ze vrijdag in een persbericht.

Lees meer »
Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen

Netbeheerder Fluvius heeft dit jaar al 4.878 klachten ontvangen over uitvallende zonnepanelen. Dat zijn er nu al 1.887 of 63 procent meer dan in heel vorig jaar. Vooral de piek in juni 2023 valt op. Die maand ontving Fluvius maar liefst 1.470 klachten, ongeveer vier keer meer dan in juni 2022. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-fractieleider Peter Van Rompuy heeft opgevraagd.

Lees meer »
Volledig vrouwelijke tankdivisie schakelt 50 Hamas-terroristen uit: “Ze konden vluchten of sterven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Volledig vrouwelijke tankdivisie schakelt 50 Hamas-terroristen uit: “Ze konden vluchten of sterven”

Toen enkele jonge Israëlische vrouwen op 7 oktober om 6.30 uur werden gewekt, hadden ze geen idee dat ze geschiedenis zouden schrijven als de eerste volledig vrouwelijke pantserbemanning in Israël, en misschien wel in de wereld, die actief zou deelnemen aan gevechten. De onverschrokken vrouwen doodden 50 terroristen gedurende een 17 uur durende heroïsche strijd.

Lees meer »

Brussel: Staan als een kluis

14:28 De Europese beurzen gaan voorzichtig hoger. Shurgard verdient volgens het beurshuis Berenberg zijn premie tegenover andere vastgoedondernemingen. Een sterk Rockwool geeft potentieel voor Recticel.

Lees meer »
Zonnegloed derde weekend op rij gesloten: “Deel dierenopvangcentrum staat nog onder”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zonnegloed derde weekend op rij gesloten: “Deel dierenopvangcentrum staat nog onder”

Hoewel de provinciale fase van de strijd tegen de wateroverlast wordt opgeheven blijft het Vleterse dierenopvangcentrum De Zonnegloed dit weekend gesloten. Na interne evacuaties en andere maatregelen hoopten de medewerkers om vanaf 25 november terug de deuren te openen.
The post Zonnegloed derde weekend op rij gesloten: “Deel dierenopvangcentrum staat nog onder” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Topgevel van nieuwbouw valt op dak van naastgelegen woning in Beernem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Topgevel van nieuwbouw valt op dak van naastgelegen woning in Beernem

Dinsdagmiddag werd de brandweer opgeroepen om een stabiliteitscontrole te doen van een woning in de Lattenklieverstraat in Sint-Joris, bij Beernem. Maandagavond kwam daar de gevel van een nieuwbouw op het dak van de naastgelegen woning terecht.
The post Topgevel van nieuwbouw valt op dak van naastgelegen woning in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »
“Kate en Meghan hebben al 4 jaar geen contact, Charles noemde Harry een idioot en William vertrouwt zijn vader niet meer”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Kate en Meghan hebben al 4 jaar geen contact, Charles noemde Harry een idioot en William vertrouwt zijn vader niet meer”

Royalty-auteur Omid Scobie, bekend van ‘Finding Freedom’, heeft een nieuw boek klaar. In ‘Endgame’ doet hij heel wat onthullingen over de vete tussen prins Harry en Meghan Markle, en de rest van de Britse royals. Scobie zou volgens velen een rechtstreekse lijn hebben naar Meghan, waardoor zijn vertellingen steeds met veel aandacht worden gelezen. De man meent onder andere dat

Lees meer »