Krantenkoppen

Omloop in hoogste reeks van BK rally

De promotoren van het Belgisch kampioenschap rally hebben de overvolle rallykalender van dit jaar, met niet minder dan 13 rally’s, onder handen genomen en stellen een Divisie 1 en een Divisie 2 voor. TAC Rally valt terug naar Divisie 2, de Omloop van Vlaanderen wordt opgenomen in Divisie 1.

De doorslaggevende maatstaven voor de verdeling waren een goede spreiding in tijd en ook een goede geografische spreiding. Voor Yves Olivier, voorzitter van de Omloop van Vlaanderen, is dit een terechte beloning. “We hebben dit jaar immens hard gewerkt om volgend jaar bij de Divisie 1 rally’s te behoren. We hebben enorm veel geïnvesteerd in de veiligheid en dingen zoals het tracking systeem, het Rode Kruis en RED (artsenteam, red.) wegen zwaar door op ons budget, maar veiligheid staat nu éénmaal bovenaan onze lijst. Jammer genoeg werden we maar karig beloond, want er stonden slechts 67 wagens aan de start. We hadden dit jaar, voor het eerst sedert lang, geen enkele Britse deelnemer”, aldus Yves Olivier.

“We zijn uiteraard blij dat we volgend jaar in de Divisie 1 kunnen organiseren, maar we vragen ons af waarom er zo weinig inspraak is van de organisatoren bij het vastleggen van de rallykalender. Daarenboven vrezen we dat de promotoren een wisselwerking tussen de TAC Rally en de Omloop van Vlaanderen zullen toepassen. Dit jaar hebben we bewezen dat er een breed draagvlak is voor de Omloop van Vlaanderen in onze streek. Zo slaagden we er voor het eerst in een klassementsproef te organiseren in Zwevezele en kregen daar heel wat positieve respons op. Voor volgend jaar hopen we op een samenwerking met Ardooie, waar in het verleden ook een snelheidsrit was.”

“Door onze plaats in het Divisie 1 kampioenschap rekenen we er toch op om in 2024 meer wagens aan de start te krijgen. We weten dat de rallysport erg duur is, maar we mikken toch op 80 wagens. Met een tiental toppers die het kampioenschap rijden, een paar merkencups en de lokale hardrijders die vaste klant zijn bij ons moet dat mogelijk zijn. Of onze promotie naar Divisie 1 ook een invloed zal hebben op de buitenlandse inbreng valt nog af te wachten.Dat we volgend jaar bij de beste zeven rally’s van het land behoren, vind ik ook een mooie en terechte beloning voor de vele tijd die onze talrijke medewerkers in de Omloop van Vlaanderen steken.” (FM)

The post Omloop in hoogste reeks van BK rally is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nachtelijk akkoord in de distributiecentra van supermarkten
VRT NWS
VRT NWS

Nachtelijk akkoord in de distributiecentra van supermarkten

De vakbonden en werkgevers van de distributiecentra en magazijnen van de supermarkten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een ontwerp van sectorakkoord bereikt. Dat heeft Steve Rosseel, nationaal secretaris van ACV Voeding en Diensten, gemeld. De vakbonden zullen het ontwerpakkoord nu voorleggen aan hun achterban.

Lees meer »
Nieuwe Algemeen directeur voor het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe Algemeen directeur voor het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende

De vier autonome gemeentebedrijven in Oostende zijn samengevoegd tot een nieuw Autonoom Gemeentebedrijf Oostende. De Stad stelt nu Filip Roelandt aan als Algemeen directeur van het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende.
The post Nieuwe Algemeen directeur voor het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »
Project ‘Joepie! Vakantie!’ van Karibu vzw is een succes: “Meebouwen aan solidaire gemeente”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Project ‘Joepie! Vakantie!’ van Karibu vzw is een succes: “Meebouwen aan solidaire gemeente”

Jaarlijks reflecteert de stuurgroep van Karibu over wat de meest prangende noden zijn voor mensen op de vlucht in Anzegem. De scholen zijn bezorgd dat de kinderen niet genoeg Nederlands oefenen tijdens de lange zomervakantie. Het project ‘Joepie! Vakantie!’ blijkt een schot in de roos.
The post Project ‘Joepie! Vakantie!’ van Karibu vzw is een succes: “Meebouwen aan solidaire gemeente”

Lees meer »
LIVE PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS. Van den Bergh wint niet zonder problemen van Williams, Huybrechts vanavond nog aan zet
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS. Van den Bergh wint niet zonder problemen van Williams, Huybrechts vanavond nog aan zet

De Players Championship Finals, zeg maar de generale WK-repetitie in het darts, is dit weekend voor Dimitri Van den Berg en co een ultieme kans om hun vorm te testen. ‘Dancing Dimi’ deed wat ie moest doen tegen de Welshman Jim Williams (6-4). Kim Huybrechts treft vanavond (rond 22u30) de Duitser Martin Schindler. In een Belgisch duel klopte Mario Vandenbogaerde

Lees meer »
Heraanleg blindengeleidenpad aan paviljoen Duits militaire begraafplaats in Hooglede zal 50.000 euro kosten: “Dit is belachelijk”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Heraanleg blindengeleidenpad aan paviljoen Duits militaire begraafplaats in Hooglede zal 50.000 euro kosten: “Dit is belachelijk”

Er is heel wat te doen rond het blindengeleidenpad aan het onthaalpaviljoen aan de Duitse militaire begraafplaats in Hooglede. Hoewel er helemaal niks mis is met het pad, moet het toch verwijderd worden. De reden: het pad ligt volgens het kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh op de verkeerde plaats waardoor het kunstwerk ‘gebroken land’ niet helemaal tot haar recht komt. Een

Lees meer »