Krantenkoppen

Onderzoek ‘De Morgen’: zit het Vlaams Parlement echt vol spijbelaars?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Moeten we echt vrezen voor een conflict tussen Rusland en de NAVO? “Die confrontatie is voor Moskou te hoog gegrepen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Moeten we echt vrezen voor een conflict tussen Rusland en de NAVO? “Die confrontatie is voor Moskou te hoog gegrepen”

De Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov beweert dat Rusland klaar is voor een conflict met de NAVO. Het is een dreigement dat we al meermaals hebben gehoord vanuit de ‘inner circle’ van president Vladimir Poetin. Maar hoe ernstig moeten we de dreigende taal vanuit Moskou nemen? En zal er binnenkort echt een conflict tussen Rusland en het Westen

Lees meer »
Archeologen leggen middeleeuwse aanlegplaats bloot aan Scheldekaaien in Antwerpen
VRT NWS
VRT NWS

Archeologen leggen middeleeuwse aanlegplaats bloot aan Scheldekaaien in Antwerpen

Aan de Scheldekaaien in Antwerpen hebben archeologen een middeleeuws stukje haven ontdekt. Ter hoogte van de afdaken aan het Zuiderterras vonden ze de overblijfselen van de stadsmuur en de middeleeuwse aanlegplaats "Bierwerf". Daarnaast ontdekten ze ook muren en vloeren van de havenhuizen die tegen de stadsmuur waren gebouwd. Iedereen kan er dit weekend nog een kijkje gaan nemen.

Lees meer »
Filmfestival Oostende lost eerste titels: “Sterk programma vol talent van eigen bodem”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Filmfestival Oostende lost eerste titels: “Sterk programma vol talent van eigen bodem”

Filmfestival Oostende lost zijn eerste titels. Naast de wereldpremière van ‘Holy Rosita’ van Wannes Destoop en ‘The Couple Next Door’, de internationale reeks van Vlaamse regisseur Dries Vos, staat ook Koen Mortiers vierde langspeler ‘Skunk’ op het programma.
The post Filmfestival Oostende lost eerste titels: “Sterk programma vol talent van eigen bodem” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Ryanair bijt in het zand in strijd tegen vliegtaks
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ryanair bijt in het zand in strijd tegen vliegtaks

De vliegtaks of inschepingstaks die de federale regering in 2022 heeft ingevoerd heeft de toets bij het Grondwettelijk Hof doorstaan. De beroepen van luchtvaartmaatschappij Ryanair, de Belgische Federatie voor de Luchtvaart en twee piloten van privévliegtuigen zijn door het hof ongegrond verklaard.

Lees meer »
Verdiensten van afscheidnemend ceo Vincent Mannaert kunnen niet overschat worden: “Verhaeghe bracht met Mannaert de economie binnen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Verdiensten van afscheidnemend ceo Vincent Mannaert kunnen niet overschat worden: “Verhaeghe bracht met Mannaert de economie binnen”

Algemeen manager Vincent Mannaert vertrekt eind dit seizoen na twaalf jaar bij Club Brugge. “Mannaert maakte van Club Brugge een echte business”, zegt sporteconoom Trudo Dejonghe. “Hij is de grondlegger van de moderne businessvoering in het professionele voetbal in België.” En zijn ex-coach Francky Dury over zijn sportieve verdiensten: “Ik zie het totaalplaatje en daar geef ik hem bijna 10

Lees meer »
Gasprijs stijgt voorlopig niet, ondanks koudeprik
VRT NWS
VRT NWS

Gasprijs stijgt voorlopig niet, ondanks koudeprik

Ook al is het voor het eerst dit jaar koud geworden, toch lijkt de gasprijs niet te stijgen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Elindus, energieleverancier van aardgas en elektriciteit voor ondernemers, bevestigt dat de gasprijs weinig reageert op de eerste winterprik.

Lees meer »
Stempels sparen met eindejaarsactie Link
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Stempels sparen met eindejaarsactie Link

Het ondernemersinitiatief Link organiseert een eindejaarsactie. Van 1 tot 31 december kunnen er bij heel wat handelaars in Lichtervelde stempels worden verzameld.
The post Stempels sparen met eindejaarsactie Link appeared first on KW.be.

Lees meer »
Dode en gewonden na aanval met mes en hamer op toeristen in Parijs: dader was al veroordeeld voor terreurplannen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dode en gewonden na aanval met mes en hamer op toeristen in Parijs: dader was al veroordeeld voor terreurplannen

Er raken steeds meer details bekend over de dodelijke aanval zaterdagavond in het hart van Parijs, nabij de Eiffeltoren. Een jonge Duitse toerist kwam om het leven en twee mensen raakten gewond toen een dader plots willekeurige voorbijgangers aanviel. Het dodelijke slachtoffer werd gestoken met een mes, één van de gewonden werd met een hamer op het hoofd geslagen. De

Lees meer »