Krantenkoppen

Online kindermisbruik door broer verscheurde hele familie: ‘Toch laat ik hem niet vallen’

Op de Europese dag tegen Kindermisbruik vraagt Stop it Now! aandacht voor naasten van plegers. ‘Er hangt een zwaarte boven ons hoofd, wij leven al heel ons leven in code oranje’, zegt Katrien (*). Haar broer werd als prille tiener betrapt op exhibitionisme en kwam onlangs met politie en gerecht in aanvaring wegens het verspreiden van beelden van kindermisbruik. ‘Ik kan hem niet in de steek laten.’

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 20.000 mensen nemen deel aan klimaatmars in Brussel, gebouw Europese Commissie beklad met rode verf: “We zetten ons allemaal in voor een beter klimaatbeleid”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Meer dan 20.000 mensen nemen deel aan klimaatmars in Brussel, gebouw Europese Commissie beklad met rode verf: “We zetten ons allemaal in voor een beter klimaatbeleid”

Aan het Brusselse Noordstation vond zondagmiddag de Klimaatmars plaats, waarbij zo’n duizenden deelnemers in de straten van Brussel samenkwamen om actie te eisen tegen de klimaatverandering. De mars gebeurde naar aanleiding van de VN-klimaattop COP28 in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. “De klimaatcrisis is enorm dringend. Daarom is een coherente aanpak nodig”, klinkt het bij Zanna Vanrenterghem, vicevoorzitter van

Lees meer »
Russische buitenlandminister Lavrov noemt Blinken en Borrell “laf”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Russische buitenlandminister Lavrov noemt Blinken en Borrell “laf”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft de afsluiting van de jaarlijkse bijeenkomst van de  Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) aangegrepen om zijn westerse collega’s te bekritiseren. Lavrov beschuldigde hen van “lafheid” wegens het vermijden van rechtstreekse gesprekken met de Russische kant over de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »
Ex-MNM-dj Wanne Synnave keert na storm over ongepast gedrag terug naar showbizz: “Zelfs even maaltijdkoerier geweest”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ex-MNM-dj Wanne Synnave keert na storm over ongepast gedrag terug naar showbizz: “Zelfs even maaltijdkoerier geweest”

Wanne Synnave (27), ex-dj op radiozender MNM als sidekick van Peter Van de Veire, is opnieuw aan de slag in de showbizz. Het vooronderzoek naar de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag is afgesloten. Maar de klachten maakten wel een abrupt einde aan zijn mediacarrière. Nu – een jaar later – pikt Synnave zijn leven weer op met een nieuwe job in

Lees meer »
“11 mensen per week kregen HIV-diagnose in 2022”: aantal nieuwe gevallen in ons land is met 14% gestegen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“11 mensen per week kregen HIV-diagnose in 2022”: aantal nieuwe gevallen in ons land is met 14% gestegen

In 2022 kregen 597 mensen een HIV-diagnose in België, maakt Sciensano bekend. Dat is 14% meer dan in 2021. Maar het is wel opletten met conclusies trekken, omdat de jaarlijkse trends meer schommelen sinds de coronacrisis. Globaal gezien is er in het laatste decennium een dalende trend van nieuwe HIV-diagnoses in België. “Toch is, ondanks de vooruitgang van de voorbije

Lees meer »
Nieuwe polyvalante zaal in Hertsberge zal vroeger klaar zijn
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe polyvalante zaal in Hertsberge zal vroeger klaar zijn

De gemeente Oostkamp bouwt een nieuwe polyvalente zaal in Hertsberge. De werken zijn afgelopen zomer gestart en schieten goed op. De aannemer heeft aan de gemeente zelfs voorgesteld de planning aan te passen. Daardoor zal het volledige gebouw mogelijk al klaar zijn tegen september in plaats van eind 2024.
The post Nieuwe polyvalante zaal in Hertsberge zal vroeger klaar zijn

Lees meer »
Highlight Festival organiseert tweede nieuwjaarsfuif: “Op oudejaar mag het iets meer zijn”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Highlight Festival organiseert tweede nieuwjaarsfuif: “Op oudejaar mag het iets meer zijn”

Voor de tweede keer bouwen de organisatoren van Highlight Festival een stevig nieuwjaarsfeestje in de Fenix. Highlight Festival New Years Eve heeft alle ingrediënten die ook het dancefestival in september een succesrecept maken, inclusief hun officieuze resident-dj DJ F.R.A.N.K. en catering van de Yperley.
The post Highlight Festival organiseert tweede nieuwjaarsfuif: “Op oudejaar mag het iets meer zijn” appeared first

Lees meer »

Regenachtig avontuur met De Spoetnikstappers

In Mannekensvere vond onlangs een uitgeregende editie van de Poldertocht plaats. De organisatie was in handen van wandelclub De Spoetnikstappers uit Middelkerke.
The post Regenachtig avontuur met De Spoetnikstappers appeared first on KW.be.

Lees meer »
DE INSIDER. Een apart stoeltje voor je handtas, een hemels hapje en… een peperdure rekening: onze vrouw ging eten in Boury, het nieuwe beste restaurant van België
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

DE INSIDER. Een apart stoeltje voor je handtas, een hemels hapje en… een peperdure rekening: onze vrouw ging eten in Boury, het nieuwe beste restaurant van België

De nieuwe Gault&Millau-gids is voorgesteld, en dé grote winnaar is restaurant Boury in Roeselare. Het steeg naar 19/20 en wordt daarmee het nieuwe beste restaurant van Vlaanderen. Onze chef consument Lise Smout ging er al eten, en keek de ogen uit. “We werden echt wel verwend. Het hapje van bladerdeeg was het lekkerste wat ik ooit gegeten heb. Al was

Lees meer »