Krantenkoppen

Oshin Derieuw op stage met BOIC: “Droom van medaille in Parijs”

Oshin Derieuw wordt volgend jaar in Parijs de eerste Belgische boksster ooit op de Olympische Spelen. “Ik durf te dromen van een medaille”, zei de 36-jarige Derieuw zaterdag op de stage met Team Belgium in het Turkse Belek.

“Ik ben met een klein hartje naar hier vertrokken. Het is toch een andere wereld. Dit is allemaal nieuw voor mij. In Parijs zal ik in het olympisch dorp zitten, ver van vrienden en familie. Het is goed voor mij om te weten wat kan en wat niet. Hier kan ik andere mensen leren kennen, en uitzoeken met wie ik het ‘kieken kan uithangen’”, lachte de West-Vlaamse.

Op de Europese Spelen in het Poolse Krakau-Malopolska behaalde Derieuw zilver in de categorie tot 66kg. Ze moest enkel in de finale haar meerdere erkennen in de Turkse olympische kampioene Busenaz Surmeneli. “Ik was eigenlijk met een vakantiegevoel naar Polen getrokken. Het was een buitenaards moment toen ik me kwalificeerde voor de Spelen, na zestien jaar struggelen en opofferingen. Ik besef nog altijd niet hoe ik het gedaan heb. Sinds de kwalificatie is mijn leven heel veel veranderd, het geloof in mezelf is gegroeid. Het was ook een mentale fuck you naar al diegenen die niet in me geloofd hebben.”

Derieuw, die begin dit jaar de overstap maakte van het prof- naar het amateurboksen, beschouwt de Spelen niet als een eindpunt. “Na Parijs zou ik graag nog een WK of EK doen bij de amateurs. Het olympisch boksen is financieel interessanter geworden. En ik amuseer me in het amateurboksen, er is wel een rivaliteit maar met respect voor elkaar en het gaat er heel vriendschappelijk aan toe. Maar als er een promotor komt met een mooi voorstel om nog een profwedstrijd te boksen, dan is dat ook wel leuk meegenomen.”

The post Oshin Derieuw op stage met BOIC: “Droom van medaille in Parijs” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hamas laat 24 gijzelaars vrij: wat weten we over hen? En hoe moet het nu verder?
VRT NWS
VRT NWS

Hamas laat 24 gijzelaars vrij: wat weten we over hen? En hoe moet het nu verder?

Iets na 15 uur onze tijd heeft de Palestijnse terreurbeweging Hamas verschillende Israëlische gijzelaars vrijgelaten. Eerder hadden Israël en Hamas een akkoord bereikt om 13 gijzelaars vrij te laten in ruil voor 50 Palestijnse gevangenen, maar onverwacht werden daarbovenop een tiental Thaise gijzelaars vrijgelaten. Wat weten we over de gijzelaars? En hoe moet het nu verder?

Lees meer »
Mensensmokkelaar veroordeeld tot zeven jaar cel voor betrokkenheid dood van 39 migranten in vrachtwagen die uit Zeebrugge kwam
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Mensensmokkelaar veroordeeld tot zeven jaar cel voor betrokkenheid dood van 39 migranten in vrachtwagen die uit Zeebrugge kwam

Ruim vier jaar nadat 39 migranten dood werden aangetroffen in een vrachtwagen in het Verenigd Koninkrijk, is een lid van de mensensmokkelbende veroordeeld. Een vervoerder uit Noord-Ierland heeft zeven jaar gevangenisstraf gekregen, zo oordeelde de Old Bailey Criminal Court in Londen donderdag. De 26-jarige man werd gedreven door hebzucht toen hij en anderen bij verschillende keren migranten het land in

Lees meer »
Michael Vanthourenhout hervat in Dublin
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Michael Vanthourenhout hervat in Dublin

Zondag vindt in het Ierse Dublin de vijfde manche van de wereldbeker veldrijden plaats. Ook Michael Vanthourenhout is opnieuw van de partij.
The post Michael Vanthourenhout hervat in Dublin appeared first on KW.be.

Lees meer »
NMBS biedt voortaan gratis drinkwater aan in stations
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

NMBS biedt voortaan gratis drinkwater aan in stations

De NMBS heeft in zes stations watertappunten geïnstalleerd waar reizigers hun drinkbus gratis kunnen vullen met gefilterd kraantjeswater. Tegen eind volgend jaar zal de spoorwegmaatschappij die dienst in een honderdtal stations aanbieden, zo meldt ze vrijdag in een persbericht.

Lees meer »
Kan een oliebons het klimaat redden?
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Kan een oliebons het klimaat redden?

Kun je een van grootste olieproducenten ter wereld zijn én vooroplopen in klimaatbeleid? De sultan die voorzitter is van de 28ste VN-klimaatconferentie in Dubai, balanceert op een slappe koord. Experts geven hem het voordeel van de twijfel.

Lees meer »
Koksijds K-ambassadeur en gids Joris De Snoeck (75) overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Koksijds K-ambassadeur en gids Joris De Snoeck (75) overleden

Op 24 november 2023 is Koksijdenaar en K-Ambassadeur Joris De Snoeck onverwacht overleden in Veurne. Joris werd geboren in Waregem op 22 september 1948. Op 30 november om 11 uur nemen zijn echtgenote Veerle Eeckhout, zijn twee dochters, zijn kleinkinderen, familieleden, vrienden en kennissen afscheid van Joris in de Sint-Niklaaskerk van Oostduinkerke.
The post Koksijds K-ambassadeur en gids Joris De

Lees meer »
Zelfs geen roetvegen: Andy Peelman in ‘meest woke Sinterklaasfilm ooit’. “We hebben de perfecte pieten gecreëerd”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zelfs geen roetvegen: Andy Peelman in ‘meest woke Sinterklaasfilm ooit’. “We hebben de perfecte pieten gecreëerd”

De eerste sinterklaasfilm die niemand kan kwetsen. Dat is volgens de makers gelukt met de Nederlandse prent ‘Sint Ahoy!’, waarin ook ‘onze’ Andy Peelman te zien is als Kapitein Kibbeling. Wij spraken met de acteur en ook met regisseur Andy van Veen over de inclusieve Sintfilm, die hulppieten met verschillende huidskleuren toont. Zónder roetvegen.

Lees meer »
Topgevel van nieuwbouw valt op dak van naastgelegen woning in Beernem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Topgevel van nieuwbouw valt op dak van naastgelegen woning in Beernem

Dinsdagmiddag werd de brandweer opgeroepen om een stabiliteitscontrole te doen van een woning in de Lattenklieverstraat in Sint-Joris, bij Beernem. Maandagavond kwam daar de gevel van een nieuwbouw op het dak van de naastgelegen woning terecht.
The post Topgevel van nieuwbouw valt op dak van naastgelegen woning in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »