Krantenkoppen

Overvloedige regen stuwt obussen naar de oppervlakte: “Maar ook meer dan 100 jaar na de oorlog blijf je er best vanaf”

De wateroverlast in de Westhoek heeft ook gevolgen voor de oorlogse munitie die nog ondergronds zit. “De obussen komen makkelijker aan de oppervlakte”, klinkt het bij de politie. “We merken dat aan de meldingen die we ontvangen.”

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Bouchez start verkiezingscampagne in Vlaanderen en maakt opening voor staatshervorming: “Ik ben een Belgicist, maar ik wil ook een efficiënt land”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. Bouchez start verkiezingscampagne in Vlaanderen en maakt opening voor staatshervorming: “Ik ben een Belgicist, maar ik wil ook een efficiënt land”

Met advertenties in ‘Het Laatste Nieuws’ en met een actie voor het Antwerps stadhuis, trapt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez vandaag een nationale campagne af. De slogan: “In Wallonië heb je 50 tinten rood… en ons.” Zijn missie: druk zetten op N-VA om de MR opnieuw in haar hart te sluiten. En daarvoor maakt de bekendste Belgicist zelfs een opening voor een

Lees meer »
Klein Seminarie verwelkomt oud-leerlingen die 60 en 70 jaar geleden afstudeerden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Klein Seminarie verwelkomt oud-leerlingen die 60 en 70 jaar geleden afstudeerden

Onlangs organiseerde het Klein Seminarie in Roeselare opnieuw haar terugkomdag. Daarbij werden onder andere de voormalige leerlingen die 60 en 70 jaar geleden de schoolpoort toetrokken, verwelkomd. Bij zij die 70 jaar geleden afstudeerden, herkennen we op de foto: Pascal Baert, Noel Jansseune, Georges Lammertyn en Etienne Roelens. Ghislain Beeuwsaert, Michiel Bouckaert, Raoul Boucquey, Marc
The post Klein Seminarie verwelkomt

Lees meer »
Coach Muslic verlengt contract bij Cercle Brugge tot medio 2025: “Het beste moet nog komen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Coach Muslic verlengt contract bij Cercle Brugge tot medio 2025: “Het beste moet nog komen”

Miron Muslic heeft zijn contract bij seizoensrevelatie Cercle Brugge tot medio 2025 verlengd, zo maakte de Vereniging maandagmiddag in een videoboodschap bekend. “Cercle is bijzonder verheugd dat de coach, ondanks aanbiedingen uit het buitenland, er voor kiest om zijn werk bij Cercle verder te zetten.”
The post Coach Muslic verlengt contract bij Cercle Brugge tot medio 2025: “Het beste moet

Lees meer »
Bar Ran uit Brugge verkozen tot Cocktailbar van het Jaar
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bar Ran uit Brugge verkozen tot Cocktailbar van het Jaar

“De erkenning van een instituut als Gault Millau is top, het is de bekroning van het vele werk dat we al jaren in onze bar steken”, zegt Bruggeling Ran Van Ongevalle (31), wiens Bar Ran door deze culinaire gids tot beste cocktailbar van het land verkozen werd.
The post Bar Ran uit Brugge verkozen tot Cocktailbar van het Jaar appeared

Lees meer »
Antwerpse gouverneur Berx klaagt aan dat Joodse kinderen worden belaagd: “Sommige scholen kijken de andere kant op”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Antwerpse gouverneur Berx klaagt aan dat Joodse kinderen worden belaagd: “Sommige scholen kijken de andere kant op”

Zaterdag riepen Palestijnen tijdens een manifestatie met honderden deelnemers op het Sint-Jansplein in Antwerpen hun verontwaardiging uit over de oorlog in Israël. Zondag verzamelden enkele honderden Joden zich rond de kiosk in het Antwerpse Albertpark. Zij maakten zich zorgen over de gijzelaars en over de bedreigingen die ze ervaren, ook in hun eigen stad: “Er is een explosie van antisemitisme.”

Lees meer »
Stakingsdreiging van piloten Brussels Airlines nog niet van de baan
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Stakingsdreiging van piloten Brussels Airlines nog niet van de baan

De vakbonden bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines voeren de druk op in de aanloop naar overleg met de directie vrijdag over de werkdruk van de piloten. Ze herhalen de dreiging om op 11 december te staken. De directie reageert dat ze nog altijd hoopt om “tot evenwichtige en langetermijnoplossingen” te komen.

Lees meer »

‘Stability AI zoekt koper’

21:15 Stability AI, het Britse bedrijf achter de AI-beeldgenerator Stable Diffusion, overweegt de verkoop van het bedrijf. De topman staat onder druk van investeerders, meldt het persbureau Bloomberg.

Lees meer »
Studenten Howest organiseren duurzame handelsbeurs
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Studenten Howest organiseren duurzame handelsbeurs

De Howest-studenten van het tweede jaar Biomedische Laboratoriumtechnologie organiseren over minder dan een week een Sustainable Trade Fair. Deze duurzame handelsbeurs vindt plaats op 7 december van 18 uur tot 21 uur in Campus BST1, in de Rijselstraat 1.
The post Studenten Howest organiseren duurzame handelsbeurs appeared first on KW.be.

Lees meer »
Foto’s en kunst over leven in gesloten instelling De Zande
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Foto’s en kunst over leven in gesloten instelling De Zande

In de bibliotheek van Beernem loopt sinds vorige week een nieuwe tentoonstelling. Tot midden januari kan je er kijken naar een foto-expo over het leven van jongeren in de gesloten instelling De Zande in Beernem. Bovendien staan er ook werken van enkele jongeren uit de instelling tentoongesteld.
The post Foto’s en kunst over leven in gesloten instelling De Zande appeared

Lees meer »
Brandweer kan na fikse reddingsoperatie 19 varkens uit ingestorte mestput redden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brandweer kan na fikse reddingsoperatie 19 varkens uit ingestorte mestput redden

De brandweer van Koekelare en het speciale dierenreddingsteam (DRT) van Brandweer Westhoek konden dinsdag na een reddingsoperatie die bijna drie uren duurde in totaal 19 varkens redden. Die zaten vast in een ingestorte mestput van een boerderij.
The post Brandweer kan na fikse reddingsoperatie 19 varkens uit ingestorte mestput redden appeared first on KW.be.

Lees meer »