Krantenkoppen

Passiemoord in Amerikaans gravelwielrennen: 90 jaar cel voor dader die slachtoffer via Strava volgde

Het verhaal dat de wereld van het gravelfietsen maandenlang in de ban hield, heeft eindelijk een einde. Na meer dan anderhalf jaar is er een uitspraak over de moord op Moriah Wilson (25), voor haar dood de ‘rising star’ van het gravelwielrennen. Kaitlin Armstrong krijgt negentig jaar cel. Een Hollywood-achtige passiemoord.

Meer krantenkoppen in België

Stephaan Croes schenkt 200 euro aan Tuinhier
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Stephaan Croes schenkt 200 euro aan Tuinhier

Stephaan Croes, tuinier in hart en nieren, stelde voor zijn 80ste verjaardag een boek met 80 tuintips samen. Aangevuld door zijn zoon, burgemeester Claude, met familieweetjes, persuittreksels, recepten en getuigenissen. Een deel van de boekopbrengst, 200 euro, schonk hij aan de vereniging Tuinhier. Tijdens een bestuursbijeenkomst en in aanwezigheid van de burgemeester werd een cheque
The post Stephaan Croes schenkt

Lees meer »
Taylor Swift, Miley Cyrus en Pommelien Thijs: naar deze artiesten hebben we in 2023 het vaakst geluisterd via Spotify
VRT NWS
VRT NWS

Taylor Swift, Miley Cyrus en Pommelien Thijs: naar deze artiesten hebben we in 2023 het vaakst geluisterd via Spotify

Hij is al voor het 9e jaar op rij: de "Spotify Wrapped", het persoonlijke jaaroverzicht van streamingdienst Spotify met de nummers waar jij het meest naar geluisterd hebt. Eén constante in de statistieken: 2023 was het jaar van de vrouwen, met Taylor Swift en Miley Cyrus als absolute topfavorieten, in België en wereldwijd. Ook Pommelien Thijs en Lost Frequencies doen

Lees meer »
Restaurant in Meulebeke moet dakterras afbreken: “Ik was beter gewoon failliet gegaan tijdens corona”
VRT NWS
VRT NWS

Restaurant in Meulebeke moet dakterras afbreken: “Ik was beter gewoon failliet gegaan tijdens corona”

De uitbaters van restaurant "Sur Le Toit" in Meulebeke moeten hun dakterras afbreken. Dat heeft de rechter beslist. Ze moeten ook een boete betalen. Ze hadden geen vergunning voor het dakterras. Ze bouwden het terras tijdens de coronaperiode omdat ze minder klanten mochten plaatsen. "Ik had me beter toen gewoon failliet laten gaan", zegt de ontgoochelde zaakvoerder Filip Verbeke.

Lees meer »
Marktplein Ternat wordt hersteld na waterlek: “Vrieskou en verouderde leidingen waren boosdoener”
VRT NWS
VRT NWS

Marktplein Ternat wordt hersteld na waterlek: “Vrieskou en verouderde leidingen waren boosdoener”

In Ternat gaan arbeiders het Marktplein herstellen. Door een breuk in de waterleiding kwam het water op het Marktplein zondagavond omhoog. Dat zorgde voor een wegverzakking, die nu wordt hersteld. Door het waterlek zaten zo’n 15 gezinnen in het centrum van Ternat urenlang zonder kraantjeswater. De eerste vrieskou én een verouderde waterleiding hebben de problemen veroorzaakt.

Lees meer »
Politiek getouwtrek over fusiegemeente Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke: komt die bij Antwerpen of Oost-Vlaanderen?
VRT NWS
VRT NWS

Politiek getouwtrek over fusiegemeente Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke: komt die bij Antwerpen of Oost-Vlaanderen?

Tot welke provincie zal de nieuwe fusiegemeente tussen Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke behoren: Antwerpen of Oost-Vlaanderen? De vraag leidt tot veel discussie tussen de betrokken spelers. Voor Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) is het duidelijk: "Ik wil de mening van de inwoners respecteren, en zij verkiezen Oost-Vlaanderen."

Lees meer »