Krantenkoppen

Politie Brugge zoekt dader van gewapende overval op juwelier

In de Zuidzandstraat in Brugge vond rond de middag vandaag een gewapende overval plaats op een juwelier. Door verweer van de uitbater kon de dader geen buit maken en nam hij de vlucht. De politie is nu op zoek naar de overvaller.

Iets na het middaguur vond een gewapende overval plaats op een vestiging van Juweliers Verstato in de Zuidzandstraat, een van de drukste Brugse winkelstraten. Dat bevestigde ook de Lokale Politie Brugge. “Een man stapte inderdaad de juwelierszaak binnen en vroeg ‘de mooiste en duurste stukken boven te halen’. Daarbij haalde hij ook een pistool boven”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter.

“Naar ik begrijp deed de juwelier aanvankelijk alsof hij daar zou in mee gaan. Maar dat deed hij dus dus niet, integendeel, hij slaagde erin om de man buiten te jagen zonder dat er een schot werd gelost. En er zou inderdaad geen buit gemaakt zijn.”

Naar we vernemen zou de juwelier in het tumult wel gevallen zijn op een glazen kast die daardoor in stukken gebroken is. In een aantal omliggende grote winkels zou de politie tijdelijk gevraagd hebben om de zaak te sluiten en de klanten binnen te houden, zoals bij schoenhandel Van Haaren, maar al vlug mochten ze de deuren terug openen.

“Er is een beschrijving van de dader en we beschikken ook over beelden van in de juwelierszaak zelf. Dus op basis daarvan zijn we nu op zoek naar de overvaller”, geeft de politiewoordvoerster nog mee.

The post Politie Brugge zoekt dader van gewapende overval op juwelier is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Israëlische premier Netanyahu veroordeelt uitspraken van De Croo: “Volledige verantwoordelijkheid niet bij Hamas gelegd”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Israëlische premier Netanyahu veroordeelt uitspraken van De Croo: “Volledige verantwoordelijkheid niet bij Hamas gelegd”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft uitspraken van de premiers van België en Spanje nadrukkelijk veroordeeld. Dat meldt de officiële account van Netanyahu op X, het vroegere Twitter, vrijdag. Volgens Netanyahu hebben premier Alexander De Croo en zijn Spaanse ambtgenoot Pedro Sánchez niet de volledige verantwoordelijkheid bij Hamas gelegd voor de misdaden die de extremistische Palestijnse organisatie begaat.

Lees meer »
Frankrijk wil windmolenpark op zee ruim verdubbelen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Frankrijk wil windmolenpark op zee ruim verdubbelen

De Franse regering zal in 2025 een aanbesteding lanceren voor de bouw van nieuwe windmolenparken op zee. Die moeten in 2035 goed zijn voor 10 gigawatt (GW) capaciteit, zo heeft president Emmanuel Macron dinsdag aangekondigd. De capaciteit zal zo meer dan verdubbelen.

Lees meer »
Ravage in Ruddervoorde: auto ramt woning
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ravage in Ruddervoorde: auto ramt woning

Vrijdagmiddag rond 14.30 uur liep het slecht af voor de bestuurster van een personenwagen in Ruddervoorde. De vrouw reed in de Westkantstaat toen ze de controle over haar voertuig verloor en in een woonhuis terechtkwam.
The post Ravage in Ruddervoorde: auto ramt woning appeared first on KW.be.

Lees meer »
Heil helium
De Standaard
De Standaard

Heil helium

Gigantische cartooneske ballonnen glijden over het centrum van Manhattan. In schaal zijn ze alvast onbescheiden. Ze zijn een onderdeel van de Macy’s thanksgiving parade, die dit jaar aan zijn 97ste editie toe is. In de VS is de stoet een dingetje, maar de voorbereiding ervan is geenszins klein bier. Stadsdiensten zijn, in de twee maanden voorafgaan aan de stoet, druk

Lees meer »
Hoe speelsters tijdens de rust in elkaar geplooid zitten van de pijn: “Het is alsof ze tien messen in je buik steken, maar je moet wel steeds spelen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hoe speelsters tijdens de rust in elkaar geplooid zitten van de pijn: “Het is alsof ze tien messen in je buik steken, maar je moet wel steeds spelen”

Felle buikkrampen en emotionele stress: sprintster Rani Rosius sprak over de last van haar menstruatiecyclus in topsport. Maar ze staat niet alleen in haar getuigenis zo blijkt uit verhalen van Emma Meesseman, Kim Gevaert, Kim Clijsters, Tine De Caigny en Kirsten Flipkens. “Ik was er de hele tijd mee bezig, omdat ik wist dat ik ’s avonds moest presteren.”

Lees meer »
Vanaf april betalen dagjestoeristen in Venetië 5 euro
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vanaf april betalen dagjestoeristen in Venetië 5 euro

Toeristen die de Italiaanse stad Venetië maar voor een paar uur bezoeken, zullen vanaf 25 april op de 29 drukste dagen van het seizoen 5 euro extra moeten betalen. De gemeenteraad van de Italiaanse dogenstad keurde de extra belasting midden september al goed, en burgemeester Luigi Brugnaro kondigde aan op welke dagen die zal gelden.

Lees meer »