Krantenkoppen

Poperingse burgemeester Christof Dejaegher in De Zevende Dag

Op zondag 19 november, rond 11 uur, maakt de Poperingse burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) zijn opwachting in het VRT-programma De Zevende Dag op televisie. Hij mag er aanschuiven naast onder meer Meslissa Depraetere, de nieuwe voorzitter van Vooruit.

Uiteraard zal de burgemeester het hebben over de wateroverlast in de Westhoek. De jongste veertien dagen liep Dejaegher zowat constant rond in hoge laarzen, bij zijn bezoeken aan de overstroomde deelgemeenten (vooral Watou) en de rest van de regio.

“Ik zal er de nationale politici (waaronder premier De Croo, en de ministers Gwendolyn Rutten en Annelies Verlinden) die onlangs onze streek kwamen bezoeken, nog eens duidelijk wijzen op de vele, grote beloften die ze hier maakten ten opzichte van de getroffen bewoners van onze streek”, aldus burgemeester Christof Dejaegher. (AHP)

The post Poperingse burgemeester Christof Dejaegher in De Zevende Dag is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Stakingsdreiging van piloten Brussels Airlines nog niet van de baan
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Stakingsdreiging van piloten Brussels Airlines nog niet van de baan

De vakbonden bij Brussels Airlines voeren de druk op in aanloop naar overleg met de directie morgen/vrijdag over de werkdruk van de piloten. Ze herhalen de dreiging om vanaf 11 december te staken. De directie van de luchtvaartmaatschappij reageert dat ze nog altijd hoopt om “tot evenwichtige en langetermijnoplossingen” te komen.

Lees meer »
Ondanks contactverbod maakt man (44) zich opnieuw schuldig aan partnergeweld
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ondanks contactverbod maakt man (44) zich opnieuw schuldig aan partnergeweld

Een 44-jarige man uit Veurne, die tegenwoordig in Kortrijk woont, riskeert een nieuwe celstraf van één jaar met uitstel wegens partnergeweld. Opnieuw sloeg S.C toe bij hetzelfde slachtoffer met wie hij een knipperlichtrelatie had, en dat ondanks een contactverbod. “Maar het was zij die telkens vroeg om langs te komen”, sprak S.C.
The post Ondanks contactverbod maakt man (44) zich

Lees meer »
Voorwaardelijke celstraf voor exhibitionist die in lift van ziekenhuis Dendermonde geslachtsdeel toont aan 9-jarig meisje
VRT NWS
VRT NWS

Voorwaardelijke celstraf voor exhibitionist die in lift van ziekenhuis Dendermonde geslachtsdeel toont aan 9-jarig meisje

De rechter heeft een exhibitionist veroordeeld omdat hij vorig jaar in Dendermonde zijn geslachtsdelen toonde aan een 9-jarig meisje. Dat deed hij in de lift van het ziekenhuis AZ Blasius in Dendermonde. Daarop ontstond er een discussie met de tante van het meisje, en de man duwde hen allebei hardhandig uit de lift. Hij krijgt een voorwaardelijke celstraf van 8

Lees meer »
Leerlingen van basisschool PIT in het spoor van bekende missionaris Ferdinand Verbiest
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leerlingen van basisschool PIT in het spoor van bekende missionaris Ferdinand Verbiest

In basisschool PIT opende vrijdag een bijzondere tentoonstelling over de beroemdste Pittemnaar Ferdinand Verbiest. Alle 387 kinderen van de school, van de peutertjes tot de zesdeklassers, gingen de voorbije twee weken aan de slag rond Ferdinand Verbiest.
The post Leerlingen van basisschool PIT in het spoor van bekende missionaris Ferdinand Verbiest appeared first on KW.be.

Lees meer »
Wielsbeke doet nu ook zelf een burgerbevraging
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wielsbeke doet nu ook zelf een burgerbevraging

Het gemeentebestuur van Wielsbeke organiseert een burgerbevraging. “Een politiek neutrale peiling over wat goed is, beter kan en waar de inwoners van wakker liggen. Het beleid kan dan op de resultaten afgestemd worden”, klinkt het bij het bestuur.
The post Wielsbeke doet nu ook zelf een burgerbevraging appeared first on KW.be.

Lees meer »
Adriaenssens houdt pleidooi om slachtoffers van Kerk honderdduizenden euro’s te geven: “Wagen tegen knie wordt in dit land beter vergoed dan verkracht worden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Adriaenssens houdt pleidooi om slachtoffers van Kerk honderdduizenden euro’s te geven: “Wagen tegen knie wordt in dit land beter vergoed dan verkracht worden”

Als het van kinderpsychiater Peter Adriaenssens afhangt, moeten slachtoffers van misbruik veel hogere vergoedingen krijgen. Hij pleit voor een systeem van maandelijkse invaliditeitsuitkeringen die het verlies aan levenskwaliteit compenseren. In plaats van gerechtelijke vergoedingen van 5.000 of 10.000 euro zouden bedragen dan kunnen oplopen tot “200.000 tot 600.000 euro”. Adriaenssens deed de uitspraken in de bijzondere commissie van het Vlaams

Lees meer »