Krantenkoppen

Recordprijs voor bijna honderd jaar oude whisky

Een bijna honderd jaar oude Schotse whisky heeft een wereldrecordprijs behaald op een veiling in Londen. De fles The Macallan Adami 1926 bracht meer dan 2,1 miljoen pond op (2,5 miljoen euro), volgens het veilinghuis Sotheby’s dat spreekt over de hoogste prijs ooit voor een fles sterke drank of wijn op een veiling.

Meer krantenkoppen in België

Teambaas Red Bull doet explosieve onthulling: “Hamilton polste dit jaar of er interesse was”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Teambaas Red Bull doet explosieve onthulling: “Hamilton polste dit jaar of er interesse was”

Lewis Hamilton (38) verlengde eind augustus na maandenlange onderhandelingen zijn contract bij Mercedes. In de tussentijd gooide de zevenvoudig wereldkampioen echter een lijntje uit naar concurrerende teams, waaronder ook Red Bull. Volgens teambaas Christian Horner was er contact tussen de het kamp van de Britse coureur en de Oostenrijkse renstal, waar Max Verstappen het boegbeeld is.

Lees meer »
Jean-Francois Lecompte bijzonder kritisch over lokale politiek: “Het draait vierkant in Menen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jean-Francois Lecompte bijzonder kritisch over lokale politiek: “Het draait vierkant in Menen”

Op amper een jaar van de gemeenteraadsverkiezingen begint het politieke landschap zich te vormen. Ook in Menen worden de degens geslepen voor wat ongetwijfeld een spannende strijd zal worden. Opmerkelijke nieuwkomer dit jaar: Stadslijst 2024. De nieuwe partij wil komaf maken met de politieke soep die de Menenaar geserveerd kreeg. “Veel te veel mensen zijn ontgoocheld”, klinkt het bij oprichter

Lees meer »
Arthur Soens (SCT Menen): “We zijn aan het groeien”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Arthur Soens (SCT Menen): “We zijn aan het groeien”

Twee weken geleden was SCT Menen verwikkeld in een burenduel met Wevelgem. Sporting mocht zijn derde zege vieren, haalde het met 2-0 van de Vlassers. Zondag wacht een duel met Hollebeke, de nummer dertien de stand. Een vierde overwinning zit er aan te komen. “Moet kunnen”, hoopt Arthur Soete.
The post Arthur Soens (SCT Menen): “We zijn aan het groeien”

Lees meer »
Geboortecijfer daalt nergens sterker dan in Limburg
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Geboortecijfer daalt nergens sterker dan in Limburg

Na de eenmalige stijging van het aantal geboortes in 2021 is het geboortecijfer in Vlaanderen vorig jaar opnieuw gedaald. Vooral in Limburg werden minder kindjes gemaakt, met een daling van liefst 13,9 procent in tien jaar tijd. “Een gevolg van de sterkere vergrijzing in deze provincie”, weet demograaf Patrick Deboosere van de VUB.

Lees meer »
Amerikaanse rapper Young Thug beschuldigd van het leiden van een criminele bende
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Amerikaanse rapper Young Thug beschuldigd van het leiden van een criminele bende

De Amerikaanse rapper Jeffery Lamar Williams, beter bekend als Young Thug (32), wordt door de openbaar aanklager in Atlanta beschuldigd van het leiden van een criminele bende. Ook zou zijn label YSL volgens de aanklacht dienen als bron van criminele activiteiten. In het proces, dat maandag van start ging, worden de teksten van de muzikant gebruikt als bewijsmateriaal.

Lees meer »