Krantenkoppen

Regen trekt van west naar oost

Door het hele land passeert een regenzone. In de namiddag kan de wind vrij krachtig worden.

Meer krantenkoppen in België

Sinterklaas ontvangt en herverdeelt speelgoed
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sinterklaas ontvangt en herverdeelt speelgoed

Op uitnodiging van KWB Mariakerke kwam Sinterklaas onlangs naar zaal Ter Duinen in de Zwitserlandstraat. Hij kwam poolshoogte nemen van de actie ‘Ieder Kind een Sint’. Daarbij streeft KWB ernaar dat elk kind, ook kansarme jongens en meisjes, op 6 december een cadeautje krijgen. Vele mensen brachten duurzaam speelgoed naar Ter Duinen. Zo krijgt het
The post Sinterklaas ontvangt en

Lees meer »
Voorleesdag strijkt neer in brandweerkazerne
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Voorleesdag strijkt neer in brandweerkazerne

De Voorleesweek in Vlaanderen en Brussel is een jaarlijks initiatief van de vzw Iedereen Leest en benadrukt het belang van lezen en voorlezen. Basisschool Gravenbos pakte echter uit met een speciale Voorleesdag. Op tal van bekende locaties werd een verhaal voorgedragen. De Oostmolen, de brandweerkazerne, buitenschoolse kinderopvang, tegelwinkel Boudolf, het dienstencentrum, het stadhuis, de muziekschool,
The post Voorleesdag strijkt neer

Lees meer »
Ontmoet de kerstman in de Streuvelswijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ontmoet de kerstman in de Streuvelswijk

Op zaterdag 9 december opent het vernieuwde Feestcomité Streuvelswijk hun kerstmarkt. Peter De Wulf: “We willen origineel uit de hoek komen en plannen nog meer randactiviteiten.”
The post Ontmoet de kerstman in de Streuvelswijk appeared first on KW.be.

Lees meer »
Serviceclub Ronde Tafel schenkt cheque aan Red Stars
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Serviceclub Ronde Tafel schenkt cheque aan Red Stars

Serviceclub Ronde Tafel uit Waregem heeft een cheque van 10.000 euro geschonken aan Red Stars, de voetbalclub die zich richt op kinderen met cerebrale parese oftewel hersenverlamming. In mei werd hun kantine volledig vernield door een brandstichting. Ze slaagden erin om tegen 23 september een nieuwe, tijdelijke kantine op te trekken maar daar zijn nog kosten aan.
The post Serviceclub

Lees meer »
Dode en gewonde bij mesaanval in Parijs: dader was eerder al veroordeeld voor terreurplannen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dode en gewonde bij mesaanval in Parijs: dader was eerder al veroordeeld voor terreurplannen

Bij een mesaanval in het vijftiende arrondissement van Parijs, nabij de Eiffeltoren, zijn zaterdagavond een dode en een gewonde gevallen. De aanvaller werd opgepakt. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin op X. Een politiebron meldt aan het Franse persbureau AFP dat die persoon “Allah akbar” geroepen zou hebben, en dat hij bekend stond voor psychiatrische problemen.

Lees meer »
Grote zonnestorm op komst: vannacht kans op noorderlicht boven België
VRT NWS
VRT NWS

Grote zonnestorm op komst: vannacht kans op noorderlicht boven België

Er is een grote zonnestorm op komst. De kans bestaat dat we daardoor vannacht, maar eventueel ook morgennacht noorderlicht kunnen zien in België. Al lijkt het er voorlopig op dat de wolken de pret zullen bederven. “We verwachten in elk geval storingen voor navigatie- en communicatiesystemen”, zegt ruimteweervrouw Petra Vanlommel.

Lees meer »
Mensen sturen massaal schoentjes naar kip zonder tenen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Mensen sturen massaal schoentjes naar kip zonder tenen

Een Amerikaanse hondentrainster, Meesh Davignon, adopteerde een kip die de meeste van zijn tenen verloor door zogenaamde kalkpoten. Die worden veroorzaakt door mijten die zich tussen de schubben van de tenen en de poten bij kippen nestelen. Als de tenen en nagels volledig verkalkt zijn, brokkelen ze af. “Ik vond hem schattig”, zegt de Californische Davignon in The Washington Post

Lees meer »
TERUGLEZEN ISRAËL. “Amerikaans oorlogsschip aangevallen in Rode Zee” – Israëlisch leger rukt op naar zuiden van Gazastrook
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

TERUGLEZEN ISRAËL. “Amerikaans oorlogsschip aangevallen in Rode Zee” – Israëlisch leger rukt op naar zuiden van Gazastrook

Er is een einde gekomen aan het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas. Ook de onderhandelingen over een nieuwe wapenstilstand zijn vastgelopen. Het Israëlische leger zegt dat het de strijd in de Gazastrook heeft hervat, minuten nadat het staakt-het-vuren om 7 uur (6 uur Belgische tijd) afliep. Volgens Hamas zijn er in de afgelopen 24 uur al zeker 700 doden gevallen

Lees meer »