Krantenkoppen

Rellen bij intocht Sinterklaas in Nederland: anti-Zwarte Pieter-demonstranten bekogeld met vuurwerk en eieren

Een protest in Nederland tegen de figuur van Zwarte Piet is zaterdag uit de hand gelopen. De politie in De Lier, in de buurt van Den Haag, verdreef een groep mensen die onder meer vuurwerk gooiden naar demonstranten van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet. Agenten met schilden en wapenstokken probeerden de twee groepen eerder al uit elkaar te houden, meldt een ANP-verslaggever ter plekke.

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 500 sportievelingen overwinnen Tiegemberg in achtertuin van trailfenomeen Karel Sabbe
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Meer dan 500 sportievelingen overwinnen Tiegemberg in achtertuin van trailfenomeen Karel Sabbe

Het schilderachtige Tiegem met haar uitdagende Tiegemberg is zaterdag 2 december ‘The place to be’ voor ruim 500 lopers en wandelaars. De vrieskou hield hen niet tegen. Twee jaar na de allereerste editie kunnen sportievelingen zich opnieuw uitleven tijdens de trailloop ‘Koning(in) van de Tiegemberg’. Ze kunnen daarbij kiezen uit de twee afstanden: 10 en 19 kilometer. “We zijn verheugd

Lees meer »
“Eén van drukste ochtendspitsen van dit jaar”: gladheid en dichte mist doen filekilometers de hoogte inschieten, tot vijftig procent meer oproepen bij Touring door vrieskou
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

“Eén van drukste ochtendspitsen van dit jaar”: gladheid en dichte mist doen filekilometers de hoogte inschieten, tot vijftig procent meer oproepen bij Touring door vrieskou

Door dichte mist in verschillende Vlaamse regio’s en gladheid op de weg is de filebarometer donderdagochtend de hoogte ingeschoten. “Met ruim driehonderd kilometer file op de Vlaamse snelwegen rond 8.30 uur zitten we aan een van de drukste ochtendspitsen van dit jaar”, meldt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »
Madonna laat weer op zich wachten, deze keer bij de noorderburen: “Mensen die met de trein zijn, moeten al weg”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Madonna laat weer op zich wachten, deze keer bij de noorderburen: “Mensen die met de trein zijn, moeten al weg”

Op sociale media hebben fans boos en teleurgesteld gereageerd, omdat ze vrijdagavond in de Nederlandse hoofdstad lang moesten wachten op Madonna. De 65-jarige artiest begon haar optreden in de Ziggo Dome, een concerthal in Amsterdam, pas tegen 22.30 uur, zo’n anderhalf uur nadat het voorprogramma was afgelopen. Verschillende fans melden dat ze daardoor maar een half uur van het concert

Lees meer »
Naakte man stapt op attractie in Disneyland: “Jij idioot!”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Naakte man stapt op attractie in Disneyland: “Jij idioot!”

Een naakte man heeft maandag in Disneyland Californië voor opschudding gezorgd. Hij betrad een attractie met water en zwom daar ook eventjes in rond. Voorbijgangers konden hun ogen niet geloven, maar lang duurde het schouwspel echter niet. De politie kwam de naakte man al snel oppakken. Waarom hij het deed, is nog niet duidelijk.

Lees meer »
Bouwshift lokt vooral bouwwoede uit op plattelandsgronden rond regio’s Westhoek, Brugge en Roeselare
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bouwshift lokt vooral bouwwoede uit op plattelandsgronden rond regio’s Westhoek, Brugge en Roeselare

De nakende bouwshift veroorzaakte een rush op open ruimte op het platteland in Vlaanderen. In gebieden waar nog weinig plaats overblijft, lijkt het tij gekeerd. Maar in gemeentes met veel open ruimte gaat de betonnering vaak net harder dan voorheen. Dat schrijft De Tijd zaterdag.
The post Bouwshift lokt vooral bouwwoede uit op plattelandsgronden rond regio’s Westhoek, Brugge en Roeselare

Lees meer »
Spreekverbod voor Donald Trump in beroep bevestigd
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Spreekverbod voor Donald Trump in beroep bevestigd

Een hof van beroep in New York heeft het spreekverbod bevestigd dat de Amerikaanse oud-president Donald Trump kreeg opgelegd in een fraudezaak. Ook zijn advocaten moeten zich onthouden van kritiek op rechtbankpersoneel. Dat melden Amerikaanse media.

Lees meer »