Krantenkoppen

Ruim helft van Belgen kreeg al zijn belastingafrekening: wie belastingen terugtrekt krijgt gemiddeld 1.227 euro

Van de ruim 7 miljoen belastingplichtigen in ons land kreeg al meer dan de helft – 4,2 miljoen Belgen – zijn belastingafrekening. Wie geld terugtrekt, krijgt gemiddeld 1.227 euro. Voor wie moet bijbetalen is dat gemiddeld 1.315 euro.

Meer krantenkoppen in België

“Drie, vier of vijf” langdurig werklozen voerden verplichte gemeenschapsdienst uit, terwijl 37.000 Vlamingen in aanmerking komen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Drie, vier of vijf” langdurig werklozen voerden verplichte gemeenschapsdienst uit, terwijl 37.000 Vlamingen in aanmerking komen

De omstreden gemeenschapsdienst blijkt een flop. Slechts een ‘handvol’ langdurig werklozen moesten de laatste twee jaar zo’n werk uitvoeren. Die ‘handvol’ is héél letterlijk te nemen. “Ik weet niet of het er drie, vier of vijf zijn”, moest minister van Werk Jo Brouns (CD&V) toegeven. Nochtans komen er meer dan 37.000 Vlamingen in aanmerking. “Dit is schuldig verzuim van de

Lees meer »
PORTRET. Van Steven Spielbergs oogappel tot “neerbuigende Disney-prinses”: dit is Rachel Zegler uit ‘Hunger Games’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

PORTRET. Van Steven Spielbergs oogappel tot “neerbuigende Disney-prinses”: dit is Rachel Zegler uit ‘Hunger Games’

Ze won als jongste actrice ooit een Golden Globe voor haar prestatie in ‘West Side Story’, maar met enkele controversiële uitspraken over haar filmrollen torpedeerde Rachel Zegler (22) bijna eigenhandig haar opbloeiende carrière. Wie is dit aanstormend jong Hollywood-geweld – dat te zien is in de nieuwste ‘The Hunger Games’ en ‘Snow White’ – en van waar komt ze plots

Lees meer »
Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS

Vlaams minister-president Jan Jambon zal tijdens zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten volgende week geen ontmoeting hebben met de Belgische F-35-piloten die daar opgeleid worden. Volgens het kabinet-Jambon is er sprake van een weigering vanuit de Belgische ambassade. Dat die weigering  iets te maken zou kunnen hebben met het bezoek dat premier Alexander De Croo enkele dagen later plant in

Lees meer »
“Een ‘nee’ is niet per se definitief”: na keuzemoment in ‘Blind getrouwd’, komt het toch goed tussen Alexander en Fleur?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Een ‘nee’ is niet per se definitief”: na keuzemoment in ‘Blind getrouwd’, komt het toch goed tussen Alexander en Fleur?

Het ‘Blind getrouwd’-avontuur zit erop voor de vier koppels die enkele maanden geleden trouwden met iemand die ze nog nooit ontmoet hadden. Na de reünie-aflevering bleken drie van de vier koppels op dit moment niet meer samen te zijn. Tot grote spijt van kijkend Vlaanderen, besloten ook Alexander en Fleur ‘nee’ te zeggen tegen elkaar en als goede vrienden uit

Lees meer »
Bouwplannen rond Keizerspark worden hervat: “Budget is nu lager dan eerst geraamd”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bouwplannen rond Keizerspark worden hervat: “Budget is nu lager dan eerst geraamd”

De gemeenteraad van Wingene keurde de nieuwe studieopdracht voor het Keizerspark goed. Eind 2022 werd beslist om het vorige ontwerp niet te gunnen door de fors gestegen bouwkosten. Na een grondige herwerking van het eisenpakket en programma, kunnen de architecten weer aan de slag.
The post Bouwplannen rond Keizerspark worden hervat: “Budget is nu lager dan eerst geraamd” appeared first

Lees meer »
Benefietfeest in Hoeve De Zuidhoek in Dudzele voor De Warmste Week
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Benefietfeest in Hoeve De Zuidhoek in Dudzele voor De Warmste Week

Van 18 tot 24 december slaat De Warmste Week, de jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT, haar tenten op op ‘t Zand in Brugge. Er zal dus opnieuw heel wat geld ingezameld worden voor de talrijke goede doelen in het De Warmste Week-fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Ook Benedikte Bruggeman, Brugs gemeenteraadslid voor Open VLD, en dokter Johan De Rycke

Lees meer »
Vrijgelaten Israëlische gijzelaars “in goede gezondheid”, vandaag komen opnieuw gijzelaars en Palestijnse gevangenen vrij
VRT NWS
VRT NWS

Vrijgelaten Israëlische gijzelaars “in goede gezondheid”, vandaag komen opnieuw gijzelaars en Palestijnse gevangenen vrij

Op de tweede dag van de gevechtspauze tussen Israël en Hamas worden opnieuw Israëlische gijzelaars en Palestijnse gevangenen vrijgelaten. De Israëlische gijzelaars die gisteren vrijkwamen, verkeren in goede gezondheid, zegt de directrice van een ziekenhuis in Tel Aviv. Volg de belangrijkste ontwikkelingen in het conflict tussen Israël en Hamas in deze blog.

Lees meer »
Hoe winnen we de race om het klimaat te redden? En kan dat wel nog?
De Standaard
De Standaard

Hoe winnen we de race om het klimaat te redden? En kan dat wel nog?

Dit is het decennium van de waarheid. Dat wordt vaker gezegd. Maar als het over de escalerende klimaatcrisis gaat, kunnen we er niet omheen. De mensheid zit verwikkeld in een dubbele race. We maken reuzesprongen in de uitrol van schone energie. Tegelijk wordt de klimaatverstoring voelbaar. Nergens valt nog te ontsnappen aan de gevolgen van een opwarmend klimaat.

Lees meer »
De andere zoon van Karel: wie is Frédéric De Gucht, de ondernemer die het opneemt voor Jean-Jacques?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De andere zoon van Karel: wie is Frédéric De Gucht, de ondernemer die het opneemt voor Jean-Jacques?

Op de recente partijraad van Open Vld nam Frédéric De Gucht het bijzonder fel op voor zijn jongere broer Jean-Jacques. “Een liberaal kopstuk — nota bene, ex-partijvoorzitter — die een overstap overweegt naar Lijst Dedecker, moet nu toch niet beloond worden met een tweede plek op de Vlaamse lijst?”, zei hij over Egbert Lachaert. Wie is de bijzonder succesvolle ‘andere

Lees meer »