Krantenkoppen

Sony Pictures koopt door Napoleon ondertekende koopakte van Domein van Laken

Filmdistributeur Sony Pictures België heeft de koopakte gekocht van het Koninklijk Domein van Laken, ondertekend door de Franse generaal en dictator Napoleon Bonaparte. Ze betaalden er 6.250 euro voor.

Meer krantenkoppen in België

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen

De Servische Progressieve Partij (SNS) van de nationalistische president Aleksander Vucic organiseert de aankoop van stemmen via een callcenter. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoeksjournalistiek in Servië. Medewerkers van een callcenter in dienst van de partij kunnen hun loon verdrievoudigen als ze kunnen bewijzen dat ze voor SNS-kandidaten stemmen. In Servië staan op 17 december vervroegde

Lees meer »
GO! Atheneum Avelgem zamelt geld in voor De Warmste Week met Studio Sympathico
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

GO! Atheneum Avelgem zamelt geld in voor De Warmste Week met Studio Sympathico

Op het GO! Atheneum in Avelgem werd er de voorbije weken een radioshow gemaakt ten voordele van De Warmste Week. Enkele leerkrachten zetten hun schouders onder het project. Iedere middagpauze maakten ze radio voor de hele school vanuit hun eigen ‘glazen huis’. De leerlingen konden zelf acties op poten zetten die ze dan mochten voorstellen op de radio voor hun

Lees meer »
Al 120 doden na overstromingen in Kenia
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Al 120 doden na overstromingen in Kenia

De overstromingen die al wekenlang aanhouden in verschillende regio’s van Kenia, hebben al aan minstens 120 mensen het leven gekost. Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken van het Oost-Afrikaanse land, Raymond Omollo, dinsdag gezegd.

Lees meer »
Politici testen positief op PFAS: “Wij willen weten waarom”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Politici testen positief op PFAS: “Wij willen weten waarom”

Negen politici, onder wie twee West-Vlamingen, hebben hun bloed laten testen door de Bond Beter Leefmilieu (BBL). Het resultaat: allen hebben ze in meer of mindere mate giftige PFAS-stoffen in hun bloed. “Er is politieke actie nodig om het gebruik van PFAS aan banden te leggen”, stelt BBL.
The post Politici testen positief op PFAS: “Wij willen weten waarom” appeared

Lees meer »
Net Brussel gaat nog maar één model vuilnisbak ophalen
VRT NWS
VRT NWS

Net Brussel gaat nog maar één model vuilnisbak ophalen

Om opengereten zakken te voorkomen, is het in Brussel ook toegestaan om harde vuilnisbakken te gebruiken. Probleem is dat afvalophalers vuilnisbakken in allerlei vormen en formaten moeten leegmaken, met praktische en ergonomische problemen tot gevolg. Net Brussel heeft daarom beslist om voortaan nog maar één model te aanvaarden: een zwarte emmer zonder deksel, met een inhoud van tachtig liter.

Lees meer »
Oekraïne en Rusland halen elkaars drones neer
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Oekraïne en Rusland halen elkaars drones neer

De Oekraïense luchtafweer heeft woensdagnacht 21 drones neergehaald van het Russische leger, zo meldt de luchtmacht van Kiev. Het ministerie van Defensie in Moskou van zijn kant zegt dat ook Kiev Russische regio’s met drones aanviel.

Lees meer »