Krantenkoppen

Sven Nys komt nog eens terug op hetze rond Wereldbeker: “Zoals het er nu aan toe gaat zijn er te veel teleurgestelden”

Sven Nys is in Merksplas nog eens teruggekomen op de hetze rond de Wereldbekerkalender en de uitspraken van UCI-voorzitter David Lappartient. “Als iedereen de ambitie heeft om er het beste van te maken, moet een goeie uitkomst voor alle partijen mogelijk zijn”, vertelde hij bij VTM Nieuws.

Meer krantenkoppen in België

De Mugge van Brugge speelt deze maand twee verschillende shows: “Ik blijf trouw aan mijn manier van spelen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Mugge van Brugge speelt deze maand twee verschillende shows: “Ik blijf trouw aan mijn manier van spelen”

Ejjet gezien? De Mugge van Brugge speelt deze maand niet één maar twee eindejaarsshows: naast zijn vaste wintershow voor VBRO is er nu ook de eindejaarsconference ‘Ejjet gezien’, waarin hij Brugge fileert aan de hand van sketches, typetjes en humor.
The post De Mugge van Brugge speelt deze maand twee verschillende shows: “Ik blijf trouw aan mijn manier van spelen”

Lees meer »
“In geen 100 jaar zou ik echte flik kunnen zijn”: Jits Van Belle maakt na ‘Familie’ comeback in ‘De buurtpolitie’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“In geen 100 jaar zou ik echte flik kunnen zijn”: Jits Van Belle maakt na ‘Familie’ comeback in ‘De buurtpolitie’

“Ik kan mij nog altijd moeilijker concentreren.” Actrice Jits Van Belle (47) geeft een update van haar gezondheidsproblemen na haar zware fietsongeval. Sinds kort kennen we haar als de babbelzieke dispatcher Becky Bosmans in de VTM-reeks ‘De buurtpolitie’. “Maar de rol van mijn leven? Die komt er wanneer ik een bomma ben”, voorspelt de actrice verrassend in ‘Primo’. En nog

Lees meer »
Gwyneth Paltrow kiest voor Belgische klanken: Stromae & Angèle zijn topfavoriet in haar ‘Spotify Wrapped’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gwyneth Paltrow kiest voor Belgische klanken: Stromae & Angèle zijn topfavoriet in haar ‘Spotify Wrapped’

Woensdagmiddag werd de nieuwe ‘Spotify Wrapped’ gelost. Tal van Amerikaanse artiesten, waaronder Taylor Swift, Bad Bunny en The Weeknd, sieren de lijstjes wereldwijd. Maar bij Gwyneth Paltrow zijn er ook twee Belgische artiesten die haar top 5 bekleden. De actrice, bekend van haar rol in ‘Iron Man’, bekroont Stromae als haar favoriete artiest van 2023. Maar ook Angèle staat op

Lees meer »
Dringend voogden gezocht voor minderjarige asielzoekers: “Iedere stap die je zet, is een stap vooruit voor dat kind”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Dringend voogden gezocht voor minderjarige asielzoekers: “Iedere stap die je zet, is een stap vooruit voor dat kind”

1.200 niet-begeleide minderjarige vreemdelingen wachten op een voogd, en voor de 664 voogden die actief zijn, is er geen geld om hen te betalen. Voorlopig toch niet. Voor voogden Lien Van de Kelder en Wouter Van Besien speelt die vergoeding geen rol in hun engagement. “Als die kinderen en jongeren, vaak getraumatiseerd, geen voogd hebben, kunnen ze hun asielprocedure en

Lees meer »
Onderwijsbonden beschuldigen minister Weyts van “woordbreuk” na discussie over verlof- en pensioenregeling van leraren
VRT NWS
VRT NWS

Onderwijsbonden beschuldigen minister Weyts van “woordbreuk” na discussie over verlof- en pensioenregeling van leraren

De onderwijsbonden beschuldigen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) van woordbreuk. Weyts heeft volgens hen een eerdere belofte gebroken over een pensioenregeling voor leraren die de voorbije jaren minder uren zijn gaan werken via een speciaal verlofstelsel. Volgens de onderwijsbonden was destijds beloofd dat die uren toch mee zouden tellen voor de berekening van hun pensioen.

Lees meer »
Belgische economie groeit minder snel dan verwacht in derde kwartaal
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Belgische economie groeit minder snel dan verwacht in derde kwartaal

De Belgische economie heeft in het derde kwartaal een groei opgetekend van 0,4 procent, zo meldt de Nationale Bank donderdag. Bij een eerste snelle raming was eind oktober nog sprake van 0,5 procent groei van het bruto binnenlands product (bbp) tegenover het voorgaande kwartaal. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2022 is nu sprake van 1,4 procent groei.

Lees meer »
Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS

Vlaams minister-president Jan Jambon zal tijdens zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten volgende week geen ontmoeting hebben met de Belgische F-35-piloten die daar opgeleid worden. Volgens het kabinet-Jambon is er sprake van een weigering vanuit de Belgische ambassade. Dat die weigering  iets te maken zou kunnen hebben met het bezoek dat premier Alexander De Croo enkele dagen later plant in

Lees meer »
Opruimwerken van ondergelopen wegen gestart in Houthulst
VRT NWS
VRT NWS

Opruimwerken van ondergelopen wegen gestart in Houthulst

Medewerkers van de gemeente Houthulst zijn gestart met de ondergelopen straten op te ruimen. Door de wateroverlast waren verschillende wegen afgesloten en inwoners moesten ver omrijden. Pas tegen het weekend zouden alle straten opnieuw helemaal open moeten zijn. Het water heeft wel voor veel schade gezorgd aan het wegdek.

Lees meer »
Willen is Kunnen kan eindelijk ‘Kwartet in Bed’ op de planken brengen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Willen is Kunnen kan eindelijk ‘Kwartet in Bed’ op de planken brengen

Na twee teleurstellende pogingen tijdens de vermaledijde coronaperiode staat toneelgezelschap Willen is Kunnen te popelen om eindelijk het blijspel Kwartet in Bed op de planken te brengen. Onder het motto ‘derde keer, goede keer’ beloven ze een avond vol complexloos plezier en hilarische chaos.
The post Willen is Kunnen kan eindelijk ‘Kwartet in Bed’ op de planken brengen appeared first

Lees meer »
Stijn (30) roept op tot een meer inclusief beleid in West-Vlaanderen: “Wil niet gezien worden als een inwoner met een beperking”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Stijn (30) roept op tot een meer inclusief beleid in West-Vlaanderen: “Wil niet gezien worden als een inwoner met een beperking”

Zondag 3 december is Internationale Dag voor Personen met een Beperking. Voor Stijn Vandamme, ambassadeur van de InclusieAmbassade, een aanleiding om nog maar eens aandacht te vragen voor een meer inclusief beleid in onze steden en gemeenten. “Ik zou graag gezien worden als een inwoner van Jabbeke, niet als een inwoner met een beperking.”
The post Stijn (30) roept op

Lees meer »
Grote Markt werd slechts enkele jaren geleden vernieuwd, maar nu al doemen loszittende en kapotte tegels op
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Grote Markt werd slechts enkele jaren geleden vernieuwd, maar nu al doemen loszittende en kapotte tegels op

De vernieuwde Grote Markt en Generaal Baron Jacquesstraat in Diksmuide werden op het einde van vorige legislatuur nog geopend. Nu al zitten er op meerdere plaatsen beschadigde of loszittende tegels. Het probleem werd maandagavond aangekaart op de gemeenteraad.
The post Grote Markt werd slechts enkele jaren geleden vernieuwd, maar nu al doemen loszittende en kapotte tegels op appeared first on

Lees meer »
Negen kandidaat-overnemers, Amerikaanse miljardair op bezoek, maar toch hapte Verhaeghe niet: zo mislukte verkoop van Club Brugge
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Negen kandidaat-overnemers, Amerikaanse miljardair op bezoek, maar toch hapte Verhaeghe niet: zo mislukte verkoop van Club Brugge

Club Brugge blijft de komende jaren in handen van Bart Verhaeghe en Jan Boone. Blauw-zwart had nochtans een geheimhoudingsovereenkomst met elf geïnteresseerde partijen getekend en voerde de afgelopen maanden gesprekken met negen potentiële kandidaten, waaronder de Amerikaanse miljardair David Blitzer. En toch besloot Verhaeghe uiteindelijk de meerderheid van de aandelen (minstens voorlopig) in eigen handen te houden. Hoe de verkoop

Lees meer »