Krantenkoppen

Taylor Swift stelt concert van zaterdag uit in Rio na dood fan

Zangeres Taylor Swift meldt zaterdag dat ze haar concert ‘s avonds in Rio de Janeiro annuleert vanwege de extreme hitte. Een dag eerder was een fan om het leven gekomen tijdens de eerste Braziliaanse show van haar ‘Eras Tour’.

Meer krantenkoppen in België

Kunstproject “Hand in hand” wil afstand tussen kinderen en bewoners woonzorgcentrum in Alken verkleinen
VRT NWS
VRT NWS

Kunstproject “Hand in hand” wil afstand tussen kinderen en bewoners woonzorgcentrum in Alken verkleinen

Een nieuw buurtproject in Alken wil kinderen en bewoners van het woonzorgcentrum Cecilia dichter bij elkaar brengen met een tentoonstelling. Om de generatiekloof te verkleinen zullen de leerlingen van 3 basisscholen samen met de ouderen werken aan een tentoonstelling over "handen". Het project kan rekenen op 3.500 euro van de gemeente. Ook 4 andere projecten krijgen steun van de gemeente.

Lees meer »
“Een wolf in schaapsvacht is gevaarlijker dan het origineel”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

“Een wolf in schaapsvacht is gevaarlijker dan het origineel”

Dat Geert Wilders de Nederlandse verkiezingen zou winnen was al een paar dagen duidelijk. Maar met zo’n monsterscore? Nee, zo goed valt de Nederlandse onderbuik ook niet te peilen. Het resultaat is verpletterend, maar omgerekend vergelijkbaar met wat Vlaams Belang al een tijd in allerhande peilingen haalt. Dus als onze onderzoeksbureaus dezelfde fouten maken, kan Vlaams Belang aan de meet

Lees meer »
CD&V komt met 3 voorstellen om gesjoemel met EPC tegen te gaan: “Kan niet dat dezelfde woning D- of B-label krijgt, afhankelijk van deskundige”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

CD&V komt met 3 voorstellen om gesjoemel met EPC tegen te gaan: “Kan niet dat dezelfde woning D- of B-label krijgt, afhankelijk van deskundige”

Nu nogmaals is aangetoond dat het energieprestatiecertificaat (EPC) onvoldoende betrouwbaar is en het huidige systeem allerminst fraudebestendig, komt CD&V-volksvertegenwoordiger Robrecht Bothuyne met drie opmerkelijke voorstellen. Die moeten koper en huurder beter beschermen tegen misbruik. Het opmerkelijkste: “Laat sjoemelende EPC-deskundigen opdraaien voor het geld dat huurders of kopers mislopen door een foutief attest.”

Lees meer »
Blauwe vinvis keert terug naar zijn habitat
De Standaard
De Standaard

Blauwe vinvis keert terug naar zijn habitat

Tientallen jaren geleden werden ze er volledig uitgeroeid door de walvisjacht, maar vandaag duikt de blauwe vinvis opnieuw op in de Indische Oceaan in de buurt van de Seychellen. Het grootste dier ter wereld lijkt aan een comeback bezig.

Lees meer »
Onderwijsbonden beschuldigen minister Weyts van “woordbreuk” na discussie over verlof- en pensioenregeling van leraren
VRT NWS
VRT NWS

Onderwijsbonden beschuldigen minister Weyts van “woordbreuk” na discussie over verlof- en pensioenregeling van leraren

De onderwijsbonden beschuldigen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) van woordbreuk. Weyts heeft volgens hen een eerdere belofte gebroken over een pensioenregeling voor leraren die de voorbije jaren minder uren zijn gaan werken via een speciaal verlofstelsel. Volgens de onderwijsbonden was destijds beloofd dat die uren toch mee zouden tellen voor de berekening van hun pensioen.

Lees meer »
Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen

Een vrouw uit het Chinese Panjin is vrijdag gefilmd toen ze op een erg gevaarlijke manier haar ramen lapte. Op de beelden is te zien hoe de vrouw zonder enige vorm van beveiliging op de zevende verdieping (zo’n 30 meter hoog) haar ramen langs de buitenkant wast. Een buurvrouw maakte het filmpje omdat ze haar ogen niet kon geloven. “Ik

Lees meer »
Ouders en zus van verongelukte Lauren (20) praten voor het eerst: “Waarom moest hij die gevaarlijke straat oversteken voor een zak chips?”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ouders en zus van verongelukte Lauren (20) praten voor het eerst: “Waarom moest hij die gevaarlijke straat oversteken voor een zak chips?”

Diepenbeek neemt maandag afscheid van een supergeliefde jongen. Van Lauren Adamczyk (20), die vorige week zaterdag werd doodgereden op straat. Vriend van velen. Een jongen die al heel lang wist dat je het best leeft alsof elke dag je laatste is. Zijn ouders, zus en vrienden geven hem hier het mooiste eerbetoon. “We hebben hem eigenlijk nooit ongelukkig geweten.”

Lees meer »