Krantenkoppen

Tedesco kan tegen Azerbeidzjan eerste jaar als bondscoach afsluiten zonder nederlaag (en da’s al heel lang geleden)

“Het is niet Domenico Tedesco die won of gelijkspeelde.” Onze bondscoach kan tegen Azerbeidzjan zijn eerste jaar als bondscoach – hij zit voor de tiende keer op de bank – afsluiten zonder nederlaag. En dat is al een tijdje geleden.

Meer krantenkoppen in België

MARTELMOORD. Daders verlieten zelfs even een trouwfeest om hem af te ranselen: hoe Hilal (33) vier dagen hallucinante gruwel onderging voor gestolen coke
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

MARTELMOORD. Daders verlieten zelfs even een trouwfeest om hem af te ranselen: hoe Hilal (33) vier dagen hallucinante gruwel onderging voor gestolen coke

Morgen gaat in Tongeren het grootste assisenproces ooit van start in Limburg. Dertien beschuldigden staan terecht voor de zogenaamde ‘martelmoord’ op Hilal Makhtout (33). Die ging aan de haal met coke, cannabis en de opbrengst van drugshandel. En zoiets doe je blijkbaar niet ongestraft. Vier dagen lang onderging hij zware folteringen.

Lees meer »
Dak- en thuislozen opnieuw opgevangen in Oostendse Overvloedstraat: “Met leefruimte die 4 keer zo groot is”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dak- en thuislozen opnieuw opgevangen in Oostendse Overvloedstraat: “Met leefruimte die 4 keer zo groot is”

Na een grondige renovatie opent het Doorgroeihuis in Oostende, waar dak- en thuislozen terechtkunnen, opnieuw de deuren in de Overvloedstraat. Er is zoals vroeger plaats voor 20 mensen en tijdens de winter is er noodcapaciteit mogelijk tot 26 plaatsen. Bij vriesweer wordt dat zelfs uitgebreid tot 35 slaapplaatsen. “En dat is voldoende”, vindt het stadsbestuur.
The post Dak- en thuislozen

Lees meer »
Tien mensen geëvacueerd na gasophoping in kelder, straat in Woumen uur afgesloten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tien mensen geëvacueerd na gasophoping in kelder, straat in Woumen uur afgesloten

De drukke Woumenweg in Woumen bij Diksmuide was donderdag meer dan een uur afgesloten nadat er zich in een kelder gas had opgehoopt. Er werden door de hulpdiensten geen risico’s genomen. “Ook tien bewoners van de omliggende woningen werden geëvacueerd tot alles terug veilig was”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. Ook een bakkerij moest even dicht.
The post Tien

Lees meer »
Geboortecijfer daalt nergens sterker dan in Limburg
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Geboortecijfer daalt nergens sterker dan in Limburg

Na de eenmalige stijging van het aantal geboortes in 2021 is het geboortecijfer in Vlaanderen vorig jaar opnieuw gedaald. Vooral in Limburg werden minder kindjes gemaakt, met een daling van liefst 13,9 procent in tien jaar tijd. “Een gevolg van de sterkere vergrijzing in deze provincie”, weet demograaf Patrick Deboosere van de VUB.

Lees meer »
Nederlandse oud-minister Ronald Plasterk officieel benoemd als nieuwe verkenner
VRT NWS
VRT NWS

Nederlandse oud-minister Ronald Plasterk officieel benoemd als nieuwe verkenner

In Nederland is voormalig minister Ronald Plasterk officieel aangesteld als nieuwe verkenner. Als verkenner moet hij de verschillende coalitiemogelijkheden onderzoeken. Plasterk is al de tweede verkenner, nadat zijn voorganger Gom Van Strien de functie gisteren had neergelegd na geruchten over fraude. PVV-fractievoorzitter Geert Wilders zei gisteren al dat hij Plasterk wilde aanstellen.

Lees meer »

Amazon lanceert AI-chatbot Q

20:33 De Amerikaanse e-commercereus Amazon mengt zich in de AI-strijd met een slimme chatbot die kan programmeren en teksten schrijven. Q moet de concurrentie aangaan met Microsoft en Google, die al eigen d…

Lees meer »