Krantenkoppen

(Toekomstige) sterren op het ijs

Het Belgische kunstschaatsen floreert op internationaal vlak. Bij de vrouwen draait Loena Hendrickx al jaren mee met de wereldtop, zo kroonde ze zich al eens tot vicewereldkampioene. Sinds vorig jaar komt ook Nina Pinzarrone piepen aan de top. Normaal schitteren beiden op competities in het buitenland, maar ook in eigen land zijn ze actief.

Meer krantenkoppen in België

Viervoudig WK-winnaar G-darts Vincent D’Hondt nu ook Europees kampioen: “Wij verdienen meer erkenning”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Viervoudig WK-winnaar G-darts Vincent D’Hondt nu ook Europees kampioen: “Wij verdienen meer erkenning”

Vincent D’Hondt (49) is in het Noord-Ierse Belfast Europees kampioen G-darts geworden. Hij won eerder al vier keer het BK en WK, maar “trofeeën en bekers boeien me niet zozeer. Wat meer erkenning, dat zou verdiend zijn. Als darter. Niet als G-darter. Ik heb al tornooien bij de valide spelers gewonnen, hoor.”
The post Viervoudig WK-winnaar G-darts Vincent D’Hondt nu

Lees meer »
Buikpijn door gluten? Gevoeligheid zit soms tussen de oren
VRT NWS
VRT NWS

Buikpijn door gluten? Gevoeligheid zit soms tussen de oren

Hoe gevoelig je bent voor het eten van gluten zit voor een stuk tussen de oren. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteiten van Maastricht en Leeds. De verwachting dat gluten maag-darmklachten gaat veroorzaken, speelt een belangrijke rol bij het al dan niet ervaren van die klachten. Ook als je er geen eet, kan het idee alleen al klachten

Lees meer »
Toto Wolff in nauwe schoentjes? Mercedes-teambaas beticht van lekken gevoelige informatie aan z’n vrouw
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Toto Wolff in nauwe schoentjes? Mercedes-teambaas beticht van lekken gevoelige informatie aan z’n vrouw

Toto Wolff (51), baas van het Formule 1-team van Mercedes, is in opspraak geraakt. De Oostenrijker wordt ervan beschuldigd vertrouwelijke informatie te hebben doorgespeeld naar zijn vrouw Susie (41). Zij is sinds afgelopen seizoen managing director van de F1 Academy, een raceklasse voor vrouwen. In die hoedanigheid schuift ze aan bij gesprekken van het management van de Formule 1 (FOM).

Lees meer »
Voorstel om financiering kerk af te schaffen wordt weggestemd in Vlaams Parlement: “Een gemiste kans”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Voorstel om financiering kerk af te schaffen wordt weggestemd in Vlaams Parlement: “Een gemiste kans”

Meerderheidspartijen N-VA, Open VLD en CD&V hebben dinsdag een voorstel van oppositiepartij Vooruit over de financiering van de Kerk weggestemd. Nochtans staat Open VLD wel achter het idee van het voorstel en wil ook N-VA “het debat aangaan”. Maar de meerderheid sluit de rangen en wil eerst de resultaten van een studie afwachten. Indiener Kurt De Loor (Vooruit) spreekt van

Lees meer »
Arne Vanhove naar het EK goalbal in Montenegro
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Arne Vanhove naar het EK goalbal in Montenegro

Arne Vanhove uit Sint-Kruis is geselecteerd voor de Belgian Bulls voor deelname aan het Europees kampioenschap goalbal van 9 tot en met 17 december in Podgorica in Montenegro.
The post Arne Vanhove naar het EK goalbal in Montenegro appeared first on KW.be.

Lees meer »
Een kritische paus, Amerikaanse dollars voor het klimaatfonds en een roep om meer kernenergie: lees hier meer over dag 3 van de klimaatconferentie
VRT NWS
VRT NWS

Een kritische paus, Amerikaanse dollars voor het klimaatfonds en een roep om meer kernenergie: lees hier meer over dag 3 van de klimaatconferentie

Op dag 3 van de klimaatconferentie in Dubai heeft paus Franciscus een verklaring laten voorlezen. "Het is tijd voor een doorbraak", zei hij. Ruim 20 landen hebben opgeroepen om meer te investeren in kernenergie, en de VS heeft 3 miljard dollar toegezegd voor een klimaatfonds dat arme landen helpt om de groene omschakeling te maken.

Lees meer »
Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS

Vlaams minister-president Jan Jambon zal tijdens zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten volgende week geen ontmoeting hebben met de Belgische F-35-piloten die daar opgeleid worden. Volgens het kabinet-Jambon is er sprake van een weigering vanuit de Belgische ambassade. Dat die weigering iets te maken zou kunnen hebben met het bezoek dat premier Alexander De Croo enkele dagen later plant in

Lees meer »
Oostende wint Clasico tegen Charleroi
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oostende wint Clasico tegen Charleroi

Op de twaalfde speeldag in de BNXT League heeft Oostende zaterdag de Clasico tegen Charleroi met 85-71 gewonnen. De landskampioen sloeg de kloof pas in het vierde kwart (22-13). Bij de rust was het 36-35, na het derde kwart 63-58.
The post Oostende wint Clasico tegen Charleroi appeared first on KW.be.

Lees meer »
Stad Oostende houdt herdenkingsmoment op Wereldlichtjesdag en plaatst brievenbus op de koesterweide
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Stad Oostende houdt herdenkingsmoment op Wereldlichtjesdag en plaatst brievenbus op de koesterweide

Op Wereldlichtjesdag, op 10 december om 19.00 uur, organiseert Stad Oostende een herdenkingsmoment voor alle overleden kinderen. Op de koesterweide in de Stuiverstraat wordt een brievenbus geplaatst, waar kinderen een brief, gedicht of tekening kunnen sturen naar de sterren.
The post Stad Oostende houdt herdenkingsmoment op Wereldlichtjesdag en plaatst brievenbus op de koesterweide appeared first on KW.be.

Lees meer »
Chris stapt zwaarste ultramarathon ter wereld door ijslandschap om lege brooddozen uit de wereld te helpen: “Ik wil absoluut finishen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Chris stapt zwaarste ultramarathon ter wereld door ijslandschap om lege brooddozen uit de wereld te helpen: “Ik wil absoluut finishen”

Chris Seynaeve broedt op een ongeziene stunt. De Izegemnaar liep al twee keer de loodzware Marathon des Sables in Marokko uit en wil nu zijn grenzen opnieuw verleggen. Eind februari verschijnt hij aan de start van de 6633 Arctic Ultra in Canada, de zwaarste ultramarathon ter wereld. Met zijn deelname wil hij geld inzamelen om lege boterhamdozen op school te

Lees meer »