Krantenkoppen

Topteams azen op Uijtdebroeks: tiental ploegen wil Belgisch talent wegkapen bij BORA-hansgrohe

Goeie waar prijst zichzelf. Cian Uijtdebroeks (20) is, ondanks zijn nog lopend contract bij BORA-hansgrohe, bijzonder gegeerd op de transfermarkt. In de absolute toplaag van de WorldTour bekent vooral Jumbo-Visma naar verluidt kleur.

Meer krantenkoppen in België

Mattijs uit Wevelgem gaat met podcast ‘Op Papier’ op zoek naar hoe verhalen tot stand komen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Mattijs uit Wevelgem gaat met podcast ‘Op Papier’ op zoek naar hoe verhalen tot stand komen

Hoe komen verhalenvertellers tot hun verhaal? Dat is het onderwerp van de nieuwe podcast ‘Op Papier’ van Wevelgemnaar Mattijs Degrande. Het mooiste compliment kreeg hij van gast Leen Dendievel die hem vertelde dat ze zelf eerder al met dat idee zat.
The post Mattijs uit Wevelgem gaat met podcast ‘Op Papier’ op zoek naar hoe verhalen tot stand komen appeared

Lees meer »
Waarom is het altijd  “vrouwen eerst” in nood- of oorlogssituaties?
VRT NWS
VRT NWS

Waarom is het altijd “vrouwen eerst” in nood- of oorlogssituaties?

Vorige week vrijdag begon de gevechtspauze tussen Israël en Hamas, het luidde een periode in waarin verschillende Israëlische gijzelaars en Palestijnse gevangenen werden vrijgelaten. En steevast ging het dan over vrouwen en kinderen. Hoe komt dat? "Vrouwen en kinderen worden op één lijn gezet en gezien als onschuldig. Mannen zien we sneller als dader", legt Heleen Touquet (UAntwerpen) uit.

Lees meer »
Mario Dejonckheere, kok van eethuis De Mosselpot, overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Mario Dejonckheere, kok van eethuis De Mosselpot, overleden

Vorige zondag 26 november is Mario Dejonckheere, mede-uitbater en kok van eethuis de Mosselpot in de Gentsesteenweg in Kortrijk in het AZ Groeninge overleden. Hij had op 9 oktober een longbloeding overleefd maar is uiteindelijk toch gestorven.
The post Mario Dejonckheere, kok van eethuis De Mosselpot, overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »