Krantenkoppen

Twee auto’s zwaar beschadigd na ongeval in Oostrozebeke

Op het kruispunt van de Leegstraat en de Hulstestraat is vrijdagavond een ongeval gebeurd. Niemand raakte gewond maar de blikschade is aanzienlijk.

Rond 21 uur 30 vrijdagavond kwamen een donkere Ford Transit en een grijze Mercedes in aanrijding met elkaar op het kruispunt van de Leegstraat en de Hulstestraat. De klap was hevig, maar als bij wonder bleven beide bestuurders ongedeerd.

Hun voertuigen zijn wellicht rijp voor de schroothoop. De neuzen van beide wagens liepen zware schade op. Bij de Ford werd even gevreesd voor een autobrand, maar de brandweer kon snel vaststellen dat er geen rook, maar damp opsteeg uit de wagen. De radiator raakte beschadigd.

Buurtbewoners zijn niet verbaasd dat er een ongeval gebeurde in hun straat. “Er wordt hier vaak te snel gereden, zeker rond de tijd van de ploegwissels van de bedrijven in de buurt”, klinkt het.

The post Twee auto’s zwaar beschadigd na ongeval in Oostrozebeke is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. Aanvriezende mist en lichte winterse neerslag: code geel in verschillende provincies voor gladheid
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

WEERBERICHT. Aanvriezende mist en lichte winterse neerslag: code geel in verschillende provincies voor gladheid

De dag begint met aanvriezende mist of wolkenvelden, die nog vergezeld zijn van wat lichte winterse neerslag in het zuidoosten en het oosten van het land en wat motregen elders. Vooral in Vlaanderen en lokaal ook in Hoog-België kunnen nog enkele rijm- of ijsplekken voorkomen. Voorzichtigheid is aangewezen deze ochtend, zo waarschuwt het KMI donderdag. Naarmate de uren verstrijken wordt

Lees meer »
Hoe ga je veilig de baan op bij mist en gladde wegen?
VRT NWS
VRT NWS

Hoe ga je veilig de baan op bij mist en gladde wegen?

De files liepen vanochtend aardig op door een combinatie van dichte mist en lokaal een glad wegdek. Hoe kan je in die omstandigheden zo veilig mogelijk de baan op? Stef Willems van verkeersinstituut Vias geeft tips. "Een wagen met een gewone verbrandingsmotor laat je best niet eerst warm draaien", waarschuwt hij.

Lees meer »
Dan toch geen verdere infrastructuurwerken gepland aan station van Waregem, ondanks eerdere stabiliteitsproblemen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dan toch geen verdere infrastructuurwerken gepland aan station van Waregem, ondanks eerdere stabiliteitsproblemen

De spoorwegen plannen geen verdere infrastructuurwerken aan het station van Waregem, ook niet na de opknapwerken die volgden uit de stabiliteitsproblemen van begin september. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Jasper Pillen (Open Vld) aan bevoegd minister Georges Gilkinet (Ecolo-Groen).
The post Dan toch geen verdere infrastructuurwerken gepland aan station van Waregem, ondanks eerdere stabiliteitsproblemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Stability AI zoekt koper’

21:15 Stability AI, het Britse bedrijf achter de AI-beeldgenerator Stable Diffusion, overweegt de verkoop van het bedrijf. De topman staat onder druk van investeerders, meldt het persbureau Bloomberg.

Lees meer »
Digitalisering examen voor chauffeurs die gevaarlijke goederen vervoeren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Digitalisering examen voor chauffeurs die gevaarlijke goederen vervoeren

Vanaf 1 januari 2024 ondergaat het examen voor chauffeurs van gevaarlijke goederen een volledige digitalisering. In plaats van maandelijkse sessies op één vaste locatie, worden de schriftelijke examens volgend jaar gedurende de week georganiseerd op een zelfgekozen tijdstip, verspreid over de zestien erkende examencentra. Dit werd aangekondigd door GOCA Vlaanderen, de sectorfederatie voor autokeuring en rijbewijsexamens.

Lees meer »
Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult per ongeluk wél wie de ‘Royal racist’ is en wordt meteen uit de rekken gehaald
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult per ongeluk wél wie de ‘Royal racist’ is en wordt meteen uit de rekken gehaald

Nog geen dag lag de Nederlandstalige versie van Endgame, het langverwachte boek van de Britse biograaf Omid Scobie over het Britse koningshuis, in de winkelrekken of het is er alweer weggehaald. De aanleiding daarvoor is dat de identiteit van de ‘Royal racist’ in het Nederlandstalige boek wél genoemd wordt, terwijl daar in het Engelstalige boek over gezwegen wordt.

Lees meer »
België opvallend kwetsbaar voor vergrijzingskost
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

België opvallend kwetsbaar voor vergrijzingskost

België is, meer dan de meeste andere geïndustrialiseerde landen, kwetsbaar voor de kosten die gepaard gaan met de vergrijzing. In een groep van achttien geïndustrialiseerde landen is enkel Italië nog kwetsbaarder voor die kost. Dat blijkt uit onderzoek dat de bank BNP Paribas Fortis uitvoerde, en dat aan bod kwam tijdens de macro-economische vooruitzichten voor 2024 die de bank voorstelde.

Lees meer »
“Bepaalde mensen lieten Mannaert vallen”: onze chef voetbal legt uit waarom Club-CEO afstand neemt van grote liefde
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Bepaalde mensen lieten Mannaert vallen”: onze chef voetbal legt uit waarom Club-CEO afstand neemt van grote liefde

Club Brugge ziet straks een van dé bepalende figuren van het voorbije decennium vertrekken, want Vincent Mannaert stopt eind dit seizoen als CEO. Onze chef voetbal Niels Poissonnier ziet dat Mannaert een grote leemte na zal laten en schetst de frustraties die er bij de CEO mee toe leidden de stekker eruit te trekken: “Club hertekende intern zijn beslissingsstructuur. Ineens

Lees meer »
Opnieuw zoekactie bezig in bos naast woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Opnieuw zoekactie bezig in bos naast woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen

Speurders en de Cel Vermiste Personen zoeken donderdagochtend in Sint-Lievens-Houtem opnieuw naar het moordwapen waarmee advocate Claudia Van Der Stichelen om het leven werd gebracht. Een eerdere zoekactie leverde niets op, onder leiding van Alain Remue zoeken duikers en speurders nu opnieuw naar het moordwapen. De zoektocht spitst zich opnieuw toe op het bos naast de woning van de advocate.

Lees meer »