Krantenkoppen

Tweede testvlucht van Starship is een succes (al is de grootste raket ter wereld wel ontploft)

De Starship, de grootste raket ter wereld, is met succes voor een tweede keer gelanceerd in de Amerikaanse staat Texas. Dit keer lukt de afkoppeling van de draagraket Super Heavy wél. Maar nadat het ruimteschip Starship zelf enkele minuten alleen had gevlogen, is het blijkbaar ontploft. Het plan om bijna helemaal rond de aarde te vliegen, is dus nog niet geslaagd, maar volgers spreken wel van een succes.

Meer krantenkoppen in België

Ekopak is eerste Ambassadeur voor Bedrijvig West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ekopak is eerste Ambassadeur voor Bedrijvig West-Vlaanderen

Ekopak Sustainable Water mag zich de allereerste Ambassadeur voor Bedrijvig West-Vlaanderen noemen. Het Tieltse bedrijf heeft een duidelijke missie: als duurzame waterleverancier de industries in amper één generatie volledig loskoppelen van het waterleidingsnetwerk.
The post Ekopak is eerste Ambassadeur voor Bedrijvig West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »
Mathias Mus is een supertalent bij titelpretendent SV Loppem (3B)
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Mathias Mus is een supertalent bij titelpretendent SV Loppem (3B)

Mathias Mus is bezig aan zijn eerste jaar rechtspraktijk aan de hogeschool. De blokvakken heeft hij binnen de kortste tijd onder de knie. Toch neemt hij ruim de tijd voor zijn voetbalpassie. Zelden mist de tiener een oefensessie. Tijdens de wedstrijden blink hij uit door zijn snelheid en zijn traptechniek.
The post Mathias Mus is een supertalent bij titelpretendent SV

Lees meer »
Opmerkelijke deal: na twee gestolen Van Goghs en informatie over grote drugsbonzen geeft maffiabaas nu eiland in Dubai aan het Italiaanse gerecht 
VRT NWS
VRT NWS

Opmerkelijke deal: na twee gestolen Van Goghs en informatie over grote drugsbonzen geeft maffiabaas nu eiland in Dubai aan het Italiaanse gerecht 

In de Italiaanse rechtbank is een opmerkelijke deal voorgesteld: in ruil voor strafvermindering heeft maffiabaas en drugsbaron Raffaele Imperiale zijn eiland in Dubai overhandigd aan de Italiaanse autoriteiten. Het is overigens niet zijn eerste deal met het gerecht. Van gestolen Van Gogh’s tot informatie over andere drugsbazen: dit is zijn verhaal.

Lees meer »
Met dr. Vincent Van Belleghem verliest AZ Groeninge Kortrijk een gedreven arts
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Met dr. Vincent Van Belleghem verliest AZ Groeninge Kortrijk een gedreven arts

Op zaterdag 2 december wordt in de Kortrijkse Sint-Maartenskerk afscheid genomen van dr. Vincent Van Belleghem, anesthesist en urgentiearts, die op zaterdag 25 november op 58-jarige leeftijd thuis in Rollegem na ziekte overleden is. Hij was meer dan 25 jaar verbonden aan het AZ Groeninge waar hij laatst diensthoofd was van de spoedafdeling.
The post Met dr. Vincent Van Belleghem

Lees meer »
Oekraïne eist aanvallen op treinen op in oosten van Rusland
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Oekraïne eist aanvallen op treinen op in oosten van Rusland

De Oekraïense inlichtingendienst SBU zegt twee sabotage-operaties uitgevoerd te hebben op treinen die in de Russische deelrepubliek Boerjatië, meer dan 5.000 km van Kiev, brandstof vervoerden. Dat zegt een bron binnen de Oekraïense ordedienst. Moskou beschouwt de ontploffing van de goederentrein als een terreurdaad, schrijft Kommersant.

Lees meer »
Comedian Lukas Lelie te zien in kerstspecial van ‘Bake Off Vlaanderen’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Comedian Lukas Lelie te zien in kerstspecial van ‘Bake Off Vlaanderen’

“Bakkers klaar? En bakken maar!” Het populaire Play4-programma ‘Bake Off Vlaanderen’ komt dit jaar opnieuw met een kerstspecial. Daarin zullen vier bekende koppen de strijd met elkaar aangaan. De eerste kandidaat is stand-upcomedian Lukas Lelie (33). Dat maakte ‘Bake Off’-jurylid Regula Ysewijn (40) maandagavond bekend tijdens de ‘De ideale wereld’.

Lees meer »
Vlaams minister Demir (N-VA) tekent cassatieberoep aan tegen uitspraak in klimaatzaak: “Vooral principiële kwestie”
VRT NWS
VRT NWS

Vlaams minister Demir (N-VA) tekent cassatieberoep aan tegen uitspraak in klimaatzaak: “Vooral principiële kwestie”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) tekent cassatieberoep aan tegen de uitspraak in de klimaatzaak. Gisteren oordeelde een rechter dat de Belgische, Vlaamse en Brusselse overheden een ambitieuzer klimaatbeleid moeten voeren. "Dit arrest legt een collectieve verarming op", stelt Demir. Ze vindt bovendien dat klimaatbeleid een politieke keuze is en zegt dat de rechter een fout heeft gemaakt.

Lees meer »
LIVE BELGIË-SCHOTLAND (za, 20.30u). Red Flames doen oproep om Den Dreef vol te krijgen voor cruciale Nations League-matchen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE BELGIË-SCHOTLAND (za, 20.30u). Red Flames doen oproep om Den Dreef vol te krijgen voor cruciale Nations League-matchen

De Red Flames staan voor een cruciaal tweeluik in de Nations League. Als ze beide wedstrijden – vrijdag 1 december thuis tegen Schotland en volgende week woensdag 5 december in Nederland – winnen, zijn ze zeker van groepswinst. Die groepswinst levert een ticket voor de Final Four op, waar dan weer twee tickets te verdienen zijn voor de Olympische Spelen

Lees meer »
Raadsleden lachen met gebrekkig Engels van Theo Francken in gemeenteraad: “I fall of my stoel”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Raadsleden lachen met gebrekkig Engels van Theo Francken in gemeenteraad: “I fall of my stoel”

De gemeenteraad in Antwerpen, dat betekent naar goede maandelijkse gewoonte: oeverloze, vaak saaie, debatten en verbaal gekibbel tussen leden van meerderheid en oppositie. Gelukkig wordt dat urenlange gekrakeel af en toe opgeleukt door een speelse woordgrap, een kwinkslag hier of een plaagstoot daar. Maandag vond een aantal raadsleden tijdens hun tussenkomsten inspiratie bij de, nu al legendarische, ‘drup in the

Lees meer »
Dit moeten banken binnenkort allemaal doen zodat uw spaargeld beter zou renderen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dit moeten banken binnenkort allemaal doen zodat uw spaargeld beter zou renderen

Enig idee wat uw spaarboekje effectief opbrengt? Uw bank zal u daarover voortaan veel transparanter moeten informeren. “De bank zal de spaarder binnenkort op rekeningen met een beter rendement wijzen”, zegt staatssecretaris voor Consumentenzaken Alexia Bertrand. Onder haar impuls sloot de regering vandaag een protocol met de bankensector. Wat kan je met de nieuwe spaarcalculator? En welke maatregelen moeten tot

Lees meer »
Verenigde Arabische Emiraten lanceren nieuw klimaatfonds ter waarde van 30 miljard dollar
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Verenigde Arabische Emiraten lanceren nieuw klimaatfonds ter waarde van 30 miljard dollar

De Verenigde Arabische Emiraten hebben vrijdag een nieuw klimaatfonds aangekondigd. Het fonds, dat de naam Altérra meekreeg en zal worden voorgezeten door COP28-president Sultan al-Jaber, wordt in eerste instantie gespekt met een cheque ter waarde van 30 miljard dollar (27,5 miljard euro). De doelstelling is om, mede door de inbreng van privébedrijven, tegen 2030 250 miljard dollar te mobiliseren.

Lees meer »
Verklapte Nederlandse vertaling van boek over Britse koningshuis de naam van de “racistische royal”? Boek tijdelijk uit de rekken
VRT NWS
VRT NWS

Verklapte Nederlandse vertaling van boek over Britse koningshuis de naam van de “racistische royal”? Boek tijdelijk uit de rekken

De Nederlandse vertaling van een controversieel boek over de Britse royals is gisteren onmiddellijk uit de rekken gehaald. "Eindstrijd" vertelt "het pijnlijke verhaal van het Britse koningshuis dat in grote crisis verkeert. Vol exclusieve onthullingen". In de Nederlandse vertaling zou een onthulling te veel geslopen zijn. Namelijk dat koning Charles degene zou zijn geweest die een opmerking zou hebben gemaakt

Lees meer »