Krantenkoppen

UCI plant wijzigingen in wielerkalender: ‘De Ronde en Roubaix in oktober? We sluiten dat niet uit’

De wielerliefhebber (zeker de Belgische) kijkt altijd uit naar begin april, wanneer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix plaatsvinden. De UCI sluit echter niet uit dat die kasseiklassiekers vanaf 2026 een andere plek op de kalender krijgen.

Meer krantenkoppen in België

CVO Miras lanceert ludieke promotie met knipoog naar recente uitspraak van Theo Francken: “Time for a cursus English é”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

CVO Miras lanceert ludieke promotie met knipoog naar recente uitspraak van Theo Francken: “Time for a cursus English é”

Miras, het centrum voor volwassenenonderwijs in West-Vlaanderen deelde een ludieke foto van Theo Francken (N-VA) als promotie voor hun cursus ‘Professioneel en bedrijfsgericht Engels’. Theo Francken deed het afgelopen weekend op de Israëlische televisie, waarbij hij de uitspraak deed “It’s like the drup in the emmer who is totally full” in een gebrekkig Engels.
The post CVO Miras lanceert ludieke

Lees meer »
Europees Hof van Justitie: “Openbaar bestuur mag hoofddoek verbieden”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Europees Hof van Justitie: “Openbaar bestuur mag hoofddoek verbieden”

Een openbaar bestuur kan het dragen van religieuze tekens op het werk verbieden. Dat zegt het Europees Hof van Justitie dinsdag in een nieuw arrest. Volgens het Hof is het evenwel de nationale rechter die moet nagaan of de genomen maatregelen zorgen voor een afstemming tussen de vrijheid van godsdienst en de legitieme doelstellingen van dat verbod.

Lees meer »
Familie Buyse wint puzzelkampioenschap
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Familie Buyse wint puzzelkampioenschap

De jonge garde van JongeHelden bokste de familiedag van de Gezinsbond in elkaar: stoverij met frieten, gepaste muziek en het puzzelkampioenschap. Net als vorig jaar gingen Mieke Desplenter, Peter Buyse, Elisa Buyse en Bram Schepens met de overwinning lopen. Elisa is trots. “Als kind maakte ik al graag puzzels, maar het duurde tot corona tot
The post Familie Buyse wint

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Hamas en Israël nog oneens over vrij te laten gijzelaars: “Als lijst van Hamas niet verandert, hervatten we gevechten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas en Israël nog oneens over vrij te laten gijzelaars: “Als lijst van Hamas niet verandert, hervatten we gevechten”

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël loopt deze morgen om 6 uur Belgische tijd af. De strijdende partijen onderhandelen over een verlenging. Die lijkt grotendeels afhankelijk van de lijst met gijzelaars die Hamas bereid zou zijn vrij te laten. Israël wil volgens lokale media vóór het verstrijken van het bestand een “veranderde” lijst van de terreurbeweging krijgen. “Anders worden

Lees meer »
Artistiek coördinator Sigrid Janssens: “December Dance in Brugge had nood aan meer kleur en diversiteit”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Artistiek coördinator Sigrid Janssens: “December Dance in Brugge had nood aan meer kleur en diversiteit”

Van 7 t/m 17 december vindt de zestiende editie van het festival December Dance plaats op diverse locaties in Brugge. “We focussen op meerstemmigheid, het festival had nod aan meer kleur en diversiteit”, zegt coördinator Sigrid Janssens, die voor het eerst het programma mocht samenstellen.
The post Artistiek coördinator Sigrid Janssens: “December Dance in Brugge had nood aan meer kleur

Lees meer »
Geslaagd eerste grootouderfeest bij Pinokio
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Geslaagd eerste grootouderfeest bij Pinokio

Naar aanleiding van zijn 35ste verjaardag heeft kinderdagverblijf Pinokio in Meulebeke vorige week woensdag voor het eerst een grootouderfeest georganiseerd.
The post Geslaagd eerste grootouderfeest bij Pinokio appeared first on KW.be.

Lees meer »
Dode en gewonde bij mesaanval in Parijs
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dode en gewonde bij mesaanval in Parijs

Bij een mesaanval in het vijftiende arrondissement van Parijs zijn deze avond een dode en een gewonde gevallen. De aanvaller werd opgepakt. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin op X.

Lees meer »