Krantenkoppen

Verdachte op de vlucht na gewapende overval op juwelier in Brugge: “Medewerker slaagde erin om dader buiten te werken”

Het centrum van Brugge werd vanmiddag opgeschrikt door een gewapende overval op een juwelier. Dat bevestigt de politie. Een man stapte de winkel binnen, bedreigde de medewerker met een revolver en vroeg naar de duurste stukken.

Meer krantenkoppen in België

Hoe herstellen we het vertrouwen in de politiek?

Het vertrouwen in de politiek is helemaal zoek, zo bleek uit het opinieonderzoek De Stemming van De Standaard. Veel Vlamingen geven aan dat politici geen idee hebben van wat belangrijk is voor de burgers, laat staan dat ze erin zouden slagen om die zaken om te zetten in beleid. En toch zijn het de mensen met de macht, die in

Lees meer »
Hevige sneeuwstorm raast over Oost-Europa
De Standaard
De Standaard

Hevige sneeuwstorm raast over Oost-Europa

Zware sneeuwval en stormwinden teisteren verschillende Oost-Europese landen. Dat heeft alles te maken met de storm Bettina. Die ontwikkelde zich afgelopen weekend boven de Adriatische Zee en nam in kracht toe boven de Zwarte Zee. In meerdere landen vielen al doden en de komende dagen wordt er nog meer guur weer verwacht.

Lees meer »
COLUMN. Het enige wat ze bij Vlaams Belang nog moeten doen, is fouten vermijden, de rest komt vanzelf
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

COLUMN. Het enige wat ze bij Vlaams Belang nog moeten doen, is fouten vermijden, de rest komt vanzelf

“Het enige wat ze bij Vlaams Belang nog moeten doen, is fouten vermijden, de rest komt vanzelf”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent) na de overwinning van de extreemrechtse PVV in Nederland. “Hun succes is het falen van de centrumpartijen om te antwoorden op de almaar toenemende zorgen van het volk. Maar vergis u niet: de ‘verzachting’ van Vlaams Belang is

Lees meer »
ANALYSE. President Biden komt zelfs scherper uit de hoek over het geweld van Israël dan premier De Croo: maar kan dat de oorlog keren?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ANALYSE. President Biden komt zelfs scherper uit de hoek over het geweld van Israël dan premier De Croo: maar kan dat de oorlog keren?

De oppervlakte van een tweepersoonsbed. Dat wil Israël de Palestijnen op de Gazastrook nog gunnen per persoon. Het houdt het been voorlopig stijf tegen de Amerikaanse druk om de oorlog te stoppen. Burgers die niet willen sterven, moeten maar hun toevlucht nemen tot de ‘humanitaire zone’ die daarvoor is afgebakend. Maar die is dus onooglijk klein. Vraag is hoe ver

Lees meer »
Dak- en thuislozen opnieuw opgevangen in Oostendse Overvloedstraat: “Met leefruimte die 4 keer zo groot is”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dak- en thuislozen opnieuw opgevangen in Oostendse Overvloedstraat: “Met leefruimte die 4 keer zo groot is”

Na een grondige renovatie opent het Doorgroeihuis in Oostende, waar dak- en thuislozen terechtkunnen, opnieuw de deuren in de Overvloedstraat. Er is zoals vroeger plaats voor 20 mensen en tijdens de winter is er noodcapaciteit mogelijk tot 26 plaatsen. Bij vriesweer wordt dat zelfs uitgebreid tot 35 slaapplaatsen. “En dat is voldoende”, vindt het stadsbestuur.
The post Dak- en thuislozen

Lees meer »
Zonnegloed derde weekend op rij gesloten: “Deel dierenopvangcentrum staat nog onder”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zonnegloed derde weekend op rij gesloten: “Deel dierenopvangcentrum staat nog onder”

Hoewel de provinciale fase van de strijd tegen de wateroverlast wordt opgeheven blijft het Vleterse dierenopvangcentrum De Zonnegloed dit weekend gesloten. Na interne evacuaties en andere maatregelen hoopten de medewerkers om vanaf 25 november terug de deuren te openen.
The post Zonnegloed derde weekend op rij gesloten: “Deel dierenopvangcentrum staat nog onder” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Vrouwen van Russische gemobiliseerden eisen hun terugkeer
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vrouwen van Russische gemobiliseerden eisen hun terugkeer

Een groep vrouwen van gemobiliseerde Russen heeft een oproep, vol scherpe kritiek op president Vladimir Poetin, gelanceerd om de terugkeer van hun echtgenoten te eisen. “We zullen ons pas terugtrekken als onze mannen weer veilig thuis zijn (voor altijd, rotatie interesseert ons niet)”, klinkt het maandag op het Telegramkanaal van de actiegroep “Putj domoi” (Weg naar huis).

Lees meer »

‘Als ze te veel zeuren, geef ik geel’

Kasper Meyers uit Ranst is een van de dappere zielen die scheidsrechter is. Hij is net vijftien geworden en fluit al vier jaar. ‘Ik heb rugby met de paplepel meegekregen, want mijn papa Alexander speelt ook’, zegt hij. ‘Ik speel zelf wedstrijden bij mijn club in Schilde. Maar als er bijvoorbeeld jeugdtornooien zijn, of als de U14 thuis speelt, fluit

Lees meer »
Weervrouw Jacotte Brokken onthult: “Het weerbericht is nooit live”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Weervrouw Jacotte Brokken onthult: “Het weerbericht is nooit live”

Jacotte Brokken maakt donderdagavond haar opwachting in ‘De slimste mens ter wereld’. Ze heeft meteen een verrassende onthulling in petto voor Erik Van Looy: het weerbericht bij VRT is nooit live, maar wordt vooraf opgenomen. “We nemen dat op”, zei Brokken in de quizshow. “Het weer is nooit live.” Presentator Erik Van Looy was verrast door deze informatie. “Dan moet

Lees meer »
Elf doden bij ongeval in Zuid-Afrikaanse mijn
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Elf doden bij ongeval in Zuid-Afrikaanse mijn

In een Zuid-Afrikaanse mijn zijn maandag elf mensen om het leven gekomen bij een ongeval. Een lift is omlaag gevallen toen mijnwerkers op het einde van hun werkdag naar het oppervlak wilden gaan. Dat is dinsdag vernomen bij de uitbater van de mijn, Impala Platinum.

Lees meer »