Krantenkoppen

Vier maanden na de verdwijning van Émile (2,5) houden de speurders nog rekening met drie scenario’s

Ruim vier maanden is het intussen geleden dat de kleine Émile spoorloos verdween in Haut-Vernet, in het Franse departement Alpes-de-Haute-Provence. Speurders hebben al veel mogelijke pistes afgesloten en houden vandaag nog rekening met drie scenario’s, zo weet de zender BFM TV.

Meer krantenkoppen in België

Dringend voogden gezocht voor minderjarige asielzoekers: “Iedere stap die je zet, is een stap vooruit voor dat kind”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Dringend voogden gezocht voor minderjarige asielzoekers: “Iedere stap die je zet, is een stap vooruit voor dat kind”

1.200 niet-begeleide minderjarige vreemdelingen wachten op een voogd, en voor de 664 voogden die actief zijn, is er geen geld om hen te betalen. Voorlopig toch niet. Voor voogden Lien Van de Kelder en Wouter Van Besien speelt die vergoeding geen rol in hun engagement. “Als die kinderen en jongeren, vaak getraumatiseerd, geen voogd hebben, kunnen ze hun asielprocedure en

Lees meer »
“Er is geen versie waarin namen worden genoemd”: Omid Scobie over ‘racistische’ royals in Nederlandse vertaling van zijn boek
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Er is geen versie waarin namen worden genoemd”: Omid Scobie over ‘racistische’ royals in Nederlandse vertaling van zijn boek

‘Endgame’, het controversiële boek van Omid Scobie over het Britse koningshuis, is in België en Nederland tijdelijk uit de handel genomen door een fout in de Nederlandse vertaling. Volgens ‘RTL Boulevard’ komt dat omdat de Nederlandse versie ‘per ongeluk’ iets te veel prijsgaf. De namen van de twee royals, die opmerkingen maakten over de huidskleur van Archie, werden namelijk vernoemd.

Lees meer »
Roeselare verliest in eigen huis eerste groepsmatch Champions League volleybal
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Roeselare verliest in eigen huis eerste groepsmatch Champions League volleybal

Landskampioen Roeselare heeft donderdagavond op de eerste speeldag van de groepsfase in de Champions League volleybal voor mannenteams met 1-3 verloren van het Turkse Ziraat Bankasi Ankara. De setstanden in de Tombabelhal waren 19-25, 25-19, 24-26 en 24-26.
The post Roeselare verliest in eigen huis eerste groepsmatch Champions League volleybal appeared first on KW.be.

Lees meer »
N-VA vraagt naar gemeentelijk dictee in Wingene, gemeente gaat niet akkoord
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

N-VA vraagt naar gemeentelijk dictee in Wingene, gemeente gaat niet akkoord

Gemeenteraadslid Pieter-Jan Verhoye (N-VA) stelde tijdens de laatste gemeenteraad in Wingene voor om een gemeentelijk dictee te organiseren. Het gemeentebestuur gaat niet in op het voorstel, er komt dus geen gemeentelijk dictee.
The post N-VA vraagt naar gemeentelijk dictee in Wingene, gemeente gaat niet akkoord appeared first on KW.be.

Lees meer »
Nederlandse vertaling van controversiële boek verklapt ‘per ongeluk’ wie ‘racisten’ in Britse koningshuis zijn: verkoop stopgezet
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nederlandse vertaling van controversiële boek verklapt ‘per ongeluk’ wie ‘racisten’ in Britse koningshuis zijn: verkoop stopgezet

‘Endgame’, het controversiële boek van Omid Scobie over het Britse koningshuis, is in België en Nederland tijdelijk uit de handel genomen door een fout in de Nederlandse vertaling. Dat bevestigt Xander Uitgevers, dat het boek in ons land en bij onze noorderburen uitgeeft. Volgens ‘RTL Boulevard’ komt dat omdat de Nederlandse versie ‘per ongeluk’ iets te veel prijsgaf. De namen

Lees meer »
Voorwaardelijke celstraf voor exhibitionist die in lift van ziekenhuis Dendermonde geslachtsdeel toont aan 9-jarig meisje
VRT NWS
VRT NWS

Voorwaardelijke celstraf voor exhibitionist die in lift van ziekenhuis Dendermonde geslachtsdeel toont aan 9-jarig meisje

De rechter heeft een exhibitionist veroordeeld omdat hij vorig jaar in Dendermonde zijn geslachtsdelen toonde aan een 9-jarig meisje. Dat deed hij in de lift van het ziekenhuis AZ Blasius in Dendermonde. Daarop ontstond er een discussie met de tante van het meisje, en de man duwde hen allebei hardhandig uit de lift. Hij krijgt een voorwaardelijke celstraf van 8

Lees meer »
TERUGLEZEN ISRAËL. 14 gijzelaars vrijgelaten door Hamas
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

TERUGLEZEN ISRAËL. 14 gijzelaars vrijgelaten door Hamas

Lees hier al het nieuws van woensdag 29 november terug over de oorlog tussen Hamas en Israël. De Nederlandse Israëliër Ofir Engel (18) is na 54 dagen vrijgelaten. Engel maakte deel uit van een groep van tien Israëlische en vier Thaise gijzelaars die Hamas woensdag liet gaan. “We zijn heel blij en enthousiast. Het was een moeilijke tijd. We hebben

Lees meer »
Haaltert excuseert zich voor maandenlange hinder in modderstraat: “Uitblijvend bodemattest en slecht weer zijn de boosdoeners”
VRT NWS
VRT NWS

Haaltert excuseert zich voor maandenlange hinder in modderstraat: “Uitblijvend bodemattest en slecht weer zijn de boosdoeners”

De gemeente Haaltert geeft toe dat er bij werken in de Hooglareweg fouten zijn gebeurd rond timing. Daardoor ligt de straat al meer dan een half jaar open, en moet iedereen door de modder om bij zijn huis te geraken. Volgens de gemeente zijn de werken omvangrijker dan oorspronkelijk gepland. Bovendien liet het bodemattest te lang op zich wachten en

Lees meer »
Nieuwe uitbaters voor brasserie Waterfront
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe uitbaters voor brasserie Waterfront

De bekende brasserie Waterfront in hartje Oostende heeft nieuwe uitbaters. Vanaf vrijdag 1 december nemen Vicky Jansens en Danny Deneve het roer over van de vorige uitbaters. “De horeca kent voor mij al lang geen geheimen meer”, zegt Vicky.
The post Nieuwe uitbaters voor brasserie Waterfront appeared first on KW.be.

Lees meer »