Krantenkoppen

Vlaams lijsttrekker Caroline Gennez (Vooruit) over Rousseau en tandem met Vandenbroucke: “Laten we onze idealen niet reduceren tot één zatte nacht”

Net wanneer Caroline Gennez (Vooruit) zich officieel als Vlaams lijsttrekker in Antwerpen wil presenteren, trekt haar voorzitter de deur achter zich dicht na een zoveelste rel rond zijn persoon. “Conner is niet altijd fair behandeld. Hopelijk gunnen ze hem nu wat rust.”

Meer krantenkoppen in België

Glen De Boeck weigert proces in Propere Handen af te kopen: “Ik heb niets gedaan, ik wil gerechtigheid”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Glen De Boeck weigert proces in Propere Handen af te kopen: “Ik heb niets gedaan, ik wil gerechtigheid”

Glen De Boeck wil zijn ‘Propere Handen’-proces niet afkopen. Dat vertelt hij aan Humo. De Boeck was één van de 57 beklaagden, omdat hij 35.000 euro zou overgehouden hebben aan de transfer van Milos Maric. “Ik heb niets misdaan, ik wil gerechtigheid. 35 beklaagden hebben hun proces wel al afgekocht: ‘Zie dat niet als een schuldbekentenis, we willen er gewoon

Lees meer »
Experts over PISA-rapport: “Scholen anders organiseren voor toppers en zwakkere leerlingen”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Experts over PISA-rapport: “Scholen anders organiseren voor toppers en zwakkere leerlingen”

“We moeten leerkrachten meer professionaliseren en scholen anders organiseren zodat we zowel de toppers als de zwakkere leerlingen alle kansen kunnen geven”, reageert directeur Tom Cox op het slechte PISA-rapport van de Vlaamse scholieren. “Maar extra prestatiedruk voor leerkrachten en leerlingen draagt ook niet bij aan de oplossing”, vindt professor Katrien Struyven (UHasselt).

Lees meer »
“Op zijn sterfbed zei hij dat het hem speet”: Riadh Bahri verbrak alle contact met zijn vader na turbulente jeugd
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Op zijn sterfbed zei hij dat het hem speet”: Riadh Bahri verbrak alle contact met zijn vader na turbulente jeugd

“‘Als je op mannen valt, ben je hier niet meer welkom’, zei mijn vader toen ik vijftien was”: VRT-nieuwsanker Riadh Bahri (35) toont zich in de voorlaatste aflevering van ‘Het huis’ bijzonder kwetsbaar. Van zijn moeilijke coming-out en autoritaire vader tot het afscheid van zijn zus Raoudha op veel te jonge leeftijd: Riadh heeft een lange en lastige weg afgelegd.

Lees meer »
Rucphen, waar ruim helft van inwoners voor extreemrechts van Geert Wilders stemt: “Eindelijk kan het roer om in Nederland”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Rucphen, waar ruim helft van inwoners voor extreemrechts van Geert Wilders stemt: “Eindelijk kan het roer om in Nederland”

Nergens in Nederland was de verkiezings­overwinning van de radicaal-rechtse PVV zo eclatant als in de Noord-Brabantse gemeente Rucphen. Ruim de helft van de inwoners stemde er voor de partij van Geert Wilders. In kerkdorp Sint Willebrord liep dat zelfs op tot 74%. Onze reporter ging op zoek naar de mensen achter de stemmen. “We hebben hier geen last van vluchtelingen,

Lees meer »
KIJK. “Tegenstanders moeten schrik hebben van mij”, Andy Baetens zet met eerste zege favorietenstatus WDF-wereldkampioenschap kracht bij
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. “Tegenstanders moeten schrik hebben van mij”, Andy Baetens zet met eerste zege favorietenstatus WDF-wereldkampioenschap kracht bij

Andy Baetens is goed begonnen aan het WDF-wereldkampioenschap in het darts, de tweede grootste dartsbond na de veel bekendere en grotere PDC. Als nummer 1 op de WDF-ranglijst is Baetens topfavoriet voor de wereldtitel, de favorietenrol boezemt hem allerminst angst in. “Mijn doel is om als wereldkampioen naar huis te komen.”

Lees meer »
Wim (37) en Joyce (36) stapten in Porsche en overleefden het niet: bestuurder staat vandaag eerste keer voor Mechelse politierechter
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Wim (37) en Joyce (36) stapten in Porsche en overleefden het niet: bestuurder staat vandaag eerste keer voor Mechelse politierechter

Hij vertrok met vijf passagiers aan boord, reed te snel, had gedronken en crashte uiteindelijk zwaar met de Porsche van zijn broer. Een crash die vorig jaar het leven eiste van Wim Janssens (37) en zijn vrouw Joyce Van Roosbroeck (36) uit Koningshooikt. Vandaag staat L.W. een eerste keer voor de politierechter, maar intussen raakte bekend dat zijn broer J.W.,

Lees meer »