Krantenkoppen

Voetganger overleden na nachtelijke aanrijding

In de Nieuwstraat in Diepenbeek is zaterdagochtend rond 1.30 uur een dodelijk ongeval gebeurd. Volgens de eerste gegevens zou een voetganger zijn aangereden. Het slachtoffer is overleden.

Meer krantenkoppen in België

Israël gebruikt artificiële intelligentie (AI) om razendsnel doelen te bombarderen in Gaza: “Ze runnen massamoordfabriek”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Israël gebruikt artificiële intelligentie (AI) om razendsnel doelen te bombarderen in Gaza: “Ze runnen massamoordfabriek”

‘The Gospel’: dat is de naam van een programma op basis van artificiële intelligentie (AI) dat het Israëlische leger gebruikt om razendsnel doelwitten te vinden en te bombarderen in Gaza. Het werd voor de eerste keer getest in 2021 en trok het aantal doelwitten op van 50 per jaar naar 100 per dag. Experts waarschuwen echter dat er geen enkele

Lees meer »
Oekraïne zet gasnetbeheerder  Fluxys op lijst van “oorlogssponsors”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Oekraïne zet gasnetbeheerder Fluxys op lijst van “oorlogssponsors”

Oekraïne heeft de Belgische gasnetbeheerder Fluxys toegevoegd aan zijn lijst van “internationale sponsors van de oorlog”. De reden is dat Fluxys via de haven van Zeebrugge de Russische handel in vloeibaar aardgas (lng) faciliteert, zo zeggen de organisaties Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace en Vredesactie. Fluxys zegt onder meer dat het zijn contracten moet naleven, omdat er geen sancties zijn tegen

Lees meer »
Chocolaterie Libeert breekt record voor Sinterklaas
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Chocolaterie Libeert breekt record voor Sinterklaas

De Sint komt eraan en dan zijn chocoladefiguurtjes alom tegenwoordig. Chocolaterie Libeert trekt dit jaar alle registers open en breekt meteen ook records. Vanuit Komen-Waasten vertrekken dit jaar niet minder dan 4 miljoen figuurtjes, in meer dan 30 variaties, waardoor de chocolaterie zich als absolute marktleider weet te profileren.
The post Chocolaterie Libeert breekt record voor Sinterklaas appeared first on

Lees meer »
Rucphen, waar ruim helft van inwoners voor extreemrechts van Geert Wilders stemt: “Eindelijk kan het roer om in Nederland”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Rucphen, waar ruim helft van inwoners voor extreemrechts van Geert Wilders stemt: “Eindelijk kan het roer om in Nederland”

Nergens in Nederland was de verkiezings­overwinning van de radicaal-rechtse PVV zo eclatant als in de Noord-Brabantse gemeente Rucphen. Ruim de helft van de inwoners stemde er voor de partij van Geert Wilders. In kerkdorp Sint Willebrord liep dat zelfs op tot 74%. Onze reporter ging op zoek naar de mensen achter de stemmen. “We hebben hier geen last van vluchtelingen,

Lees meer »
Rudi Vranckx gaat over een jaar met pensioen: “Ik mis een sociaal leven”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Rudi Vranckx gaat over een jaar met pensioen: “Ik mis een sociaal leven”

Net als idool Bruce Springsteen lijkt het erop dat Rudi Vranckx (63) born to run is. “Ik sta altijd vertrekkensklaar en als ik in het buitenland ben voor het werk, is het leven een stuk simpeler”, vertelt Vranckx, die zeer binnenkort naar de theaters trekt met de voorstelling Kleine helden. “Jammer genoeg betaal ik voor dat leven wel een prijs.”

Lees meer »
Vincent Banić volgde zijn hart en liet media achter zich om te focussen op restaurant: “Zotste wat ik ooit deed”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vincent Banić volgde zijn hart en liet media achter zich om te focussen op restaurant: “Zotste wat ik ooit deed”

Toen acteur Vincent Banić (35) net 18 jaar werd, verliet hij de schoolbanken voor zijn eerste hoofdrol. Met het personage Mick had hij de rol van hunk te pakken in ‘Het Huis Anubis’. Niet wetende hoeveel tienerharten er door hem sneller zouden slaan. “Het was pas tijdens de allereerste meet & greet dat we als cast doorhadden hoe populair de

Lees meer »