Krantenkoppen

Volgens experts hoeft ontslag van Rousseau geen ramp te zijn voor Vooruit: “De partij gaat niet ineens een andere richting uitgaan”

Er wacht Vooruit een stevige uitdaging om zonder haar populaire voorzitter naar de kiezer te trekken. Maar politicologen zijn niet pessimistisch. “De belangrijkste uitdaging is om de partij bij elkaar te houden.”

Meer krantenkoppen in België

N-VA vraagt naar gemeentelijk dictee in Wingene, gemeente gaat niet akkoord
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

N-VA vraagt naar gemeentelijk dictee in Wingene, gemeente gaat niet akkoord

Gemeenteraadslid Pieter-Jan Verhoye (N-VA) stelde tijdens de laatste gemeenteraad in Wingene voor om een gemeentelijk dictee te organiseren. Het gemeentebestuur gaat niet in op het voorstel, er komt dus geen gemeentelijk dictee.
The post N-VA vraagt naar gemeentelijk dictee in Wingene, gemeente gaat niet akkoord appeared first on KW.be.

Lees meer »
Michael Vanthourenhout hervat in Dublin
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Michael Vanthourenhout hervat in Dublin

Zondag vindt in het Ierse Dublin de vijfde manche van de wereldbeker veldrijden plaats. Ook Michael Vanthourenhout is opnieuw van de partij.
The post Michael Vanthourenhout hervat in Dublin appeared first on KW.be.

Lees meer »
“Wie ben ik om te zeggen dat de Sint geen zwarte vrouw mag zijn?”: bedenker ‘Dag Sinterklaas’ Hugo Matthysen betreurt ‘gedoe’ rond sinterklaasfeest
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Wie ben ik om te zeggen dat de Sint geen zwarte vrouw mag zijn?”: bedenker ‘Dag Sinterklaas’ Hugo Matthysen betreurt ‘gedoe’ rond sinterklaasfeest

Queen Nikkolah was genoeg om het debat over Sinterklaas weer in lichterlaaie te zetten. Waarom lopen de gemoederen over een kinderfeest zo hoog op en hoe kunnen we het weer plezant maken? Hugo Matthysen, de ‘godfather’ van de legendarische VRT-reeks ‘Dag Sinterklaas’, en filosoof Patrick Loobuyck (UA) denken na over oplossingen. “Als zij zo graag een ‘echte’ Zwarte Piet willen,

Lees meer »
Voorwaardelijke celstraf voor exhibitionist die in lift van ziekenhuis Dendermonde geslachtsdeel toont aan 9-jarig meisje
VRT NWS
VRT NWS

Voorwaardelijke celstraf voor exhibitionist die in lift van ziekenhuis Dendermonde geslachtsdeel toont aan 9-jarig meisje

De rechter heeft een exhibitionist veroordeeld omdat hij vorig jaar in Dendermonde zijn geslachtsdelen toonde aan een 9-jarig meisje. Dat deed hij in de lift van het ziekenhuis AZ Blasius in Dendermonde. Daarop ontstond er een discussie met de tante van het meisje, en de man duwde hen allebei hardhandig uit de lift. Hij krijgt een voorwaardelijke celstraf van 8

Lees meer »
“We komen buiten met pruik en zonnebril”: slechts één koppel is na reünie nog samen in ‘Blind getrouwd’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“We komen buiten met pruik en zonnebril”: slechts één koppel is na reünie nog samen in ‘Blind getrouwd’

Het achtste seizoen van ‘Blind getrouwd’ levert uiteindelijk één koppel op. Zes maanden na hun ‘ja’-woord gaan Brecht en Jolien nog samen door het leven. “Ons gevoel is moeilijk te omschrijven”, glunderen ze. Alexander en Fleur namen emotioneel afscheid, Emile en Emma – die op het beslissingsmoment nog kozen om door te gaan – zijn inmiddels uit elkaar. “Het gaat

Lees meer »
Stad Kortrijk zet in op mobiele camerasystemen: “Zo kunnen we criminelen nog beter op heterdaad betrappen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Stad Kortrijk zet in op mobiele camerasystemen: “Zo kunnen we criminelen nog beter op heterdaad betrappen”

Stad Kortrijk kocht een nieuwe Mobbox. Dit verplaatsbaar camerasysteem staat op de hoek van de Beekstraat en de Senator Coolestraat. “Camera’s zijn onmisbaar geworden voor ons politiekorps”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne.
The post Stad Kortrijk zet in op mobiele camerasystemen: “Zo kunnen we criminelen nog beter op heterdaad betrappen” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Vanaf april betalen dagjestoeristen in Venetië 5 euro
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vanaf april betalen dagjestoeristen in Venetië 5 euro

Toeristen die de Italiaanse stad Venetië maar voor een paar uur bezoeken, zullen vanaf 25 april op de 29 drukste dagen van het seizoen 5 euro extra moeten betalen. De gemeenteraad van de Italiaanse dogenstad keurde de extra belasting midden september al goed, en burgemeester Luigi Brugnaro kondigde aan op welke dagen die zal gelden.

Lees meer »
Zieke werknemer moet voortaan in één jaar drie keer op controle bij dokter
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Zieke werknemer moet voortaan in één jaar drie keer op controle bij dokter

Zieke werknemers en zelfstandigen moeten strakker opgevolgd worden door de zieken­fondsen. In het eerste jaar na hun uitval zouden ze zich onder meer drie keer fysiek moeten melden bij de dokter van de mutualiteit. Dat staat in het laatste grote wetsontwerp dat minister van Volks­gezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) deze legislatuur in de strijd gooit om de groeiende trend van langdurig

Lees meer »
Tiende Dunebikers MTB-tocht krijgt label ‘Classic’
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tiende Dunebikers MTB-tocht krijgt label ‘Classic’

De voorbereidingen voor de tiende Dunebikerstocht van 2 december zijn bijna afgerond. Het in vergelijking met vorige edities licht gewijzigde parcours ligt vast. De meer dan 50 medewerkers van wielertoeristenclub WD Breduinia kunnen zich vanaf nu toespitsen op de praktische organisatie.
The post Tiende Dunebikers MTB-tocht krijgt label ‘Classic’ appeared first on KW.be.

Lees meer »
Bouw nieuw politiekantoor van start gegaan
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bouw nieuw politiekantoor van start gegaan

Op donderdag 23 november werd in de Woumenweg in Diksmuide de start gegeven voor de bouw van het nieuwe politiekantoor. Korpschef Johan Geeraert, een delegatie van de politie, burgemeesters van Diksmuide, Houthulst, Koekelare en Kortemark waren samen met architecten en firma’s die voor de bouw instaan aanwezig bij het plechtige moment.
The post Bouw nieuw politiekantoor van start gegaan appeared

Lees meer »
Klusjesman van Jeugdvoetbal Lo-Reninge Jean-Pierre Debels onverwacht overleden: “We gaan hem enorm missen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Klusjesman van Jeugdvoetbal Lo-Reninge Jean-Pierre Debels onverwacht overleden: “We gaan hem enorm missen”

Jeugdvoetbal Lo-Reninge is in diepe rouw na het plotse overlijden van klusjesman Jean-Pierre Debels (70). Komend weekend wordt er voor aanvang van alle matchen van de voetbalclub een minuut stilte gehouden. “We verliezen de mascotte van onze club, we zullen hem missen”, zegt voorzitter Patrick Deraeve.
The post Klusjesman van Jeugdvoetbal Lo-Reninge Jean-Pierre Debels onverwacht overleden: “We gaan hem enorm

Lees meer »
Drugsbende krijgt hulp uit onverwachte hoek om havenarbeiders te ronselen: “Wie schulden had, kon het schudden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Drugsbende krijgt hulp uit onverwachte hoek om havenarbeiders te ronselen: “Wie schulden had, kon het schudden”

Veertig maanden cel, dat is de straf die Charaf T. riskeert voor zijn opzoekingen in de databanken van een groot Antwerps kantoor van gerechtsdeurwaarders. Op vraag van kennissen uit het drugsmilieu zocht hij adressen van havenarbeiders, liefst mensen die schulden en dus een dossier hadden bij de deurwaarder. De corruptie kwam uit door de kraak van chatdienst Sky ECC. Charaf

Lees meer »
ONZE OPINIE. “En toch zal het ook bij ons over migratie moeten gaan”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ONZE OPINIE. “En toch zal het ook bij ons over migratie moeten gaan”

“De verkiezingsuitslag in Nederland toont opnieuw dat alleen de extreme partijen er echt baat bij hebben dat verkiezingen gaan over migratie en dat regeringen daarover vallen”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Na N-VA bij ons, leerde nu ook de Nederlandse VVD die les. En toch zal het over migratie moéten gaan.”

Lees meer »