Krantenkoppen

Waarom we op het EK maar beter rekening houden met ‘pain in the ass’ Nederland

Nederland oh Nederland. Geen voetballiefhebber die ze tot de EK-favorieten rekent. Maar ‘Impossible is Nothing’ in Nederland. Waarom iedereen volgende zomer maar beter rekening houdt met Oranje en ‘omgekeerd politicus’ bondscoach Ronald Koeman.

Meer krantenkoppen in België

Kunstschaatser Kevin Van der Perren woont nu in Noord-Ierland: “Ik betaal 500 euro per maand om te mógen lesgeven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Kunstschaatser Kevin Van der Perren woont nu in Noord-Ierland: “Ik betaal 500 euro per maand om te mógen lesgeven”

Hoe het die ‘Englishman in New York’ verging weten we al dankzij Sting. Maar wat te denken van… een Ninovieter in Noord-Ierland? Voormalig topkunstschaatser Kevin Van der Perren (41) woont al vier jaar in Coleraine, de geboorteplaats van zijn vrouw Jenna McCorkell (37). Begin februari verwacht het koppel een broertje of zusje voor zoon Ben (4), vertelt Kevin in ‘Primo’.

Lees meer »
Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”

De transformatie die het Belgische leger aan het ondernemen is, moet Defensie klaar maken “voor een eventueel conflict in de komende jaren”. Dat heeft woensdag de “patron” van het leger, admiraal Michel Hofman, gezegd tijdens een ontmoeting met enkele journalisten op de generale staf in Brussel. De Chef Defensie (CHOD) maakt zich wel zorgen over de verslechtering van de algemene

Lees meer »
Stephaan Croes schenkt 200 euro aan Tuinhier
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Stephaan Croes schenkt 200 euro aan Tuinhier

Stephaan Croes, tuinier in hart en nieren, stelde voor zijn 80ste verjaardag een boek met 80 tuintips samen. Aangevuld door zijn zoon, burgemeester Claude, met familieweetjes, persuittreksels, recepten en getuigenissen. Een deel van de boekopbrengst, 200 euro, schonk hij aan de vereniging Tuinhier. Tijdens een bestuursbijeenkomst en in aanwezigheid van de burgemeester werd een cheque
The post Stephaan Croes schenkt

Lees meer »
Is de bikini-‘vleeskeuring’ van Miss België nog van deze tijd? “Op social media zie ik erger passeren, hoor”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Is de bikini-‘vleeskeuring’ van Miss België nog van deze tijd? “Op social media zie ik erger passeren, hoor”

In een niemendalletje op hoge hakken paraderen, is dat nog wel van deze tijd? Het is een vraag die steeds vaker gesteld wordt wanneer het over missverkiezingen gaat. Maar wat vinden de 32 finalistes van Miss België zélf van dat bikinidefilé? Vrouwonvriendelijke vleeskeuring of net heel krachtig? En is organisatrice Darline Devos van plan om het voorbeeld van Miss World

Lees meer »
Mahdi hekelt “vermoeiende” N-VA-houding die “iedereen jarenlang gijzelt in communautaire loopgraven”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Mahdi hekelt “vermoeiende” N-VA-houding die “iedereen jarenlang gijzelt in communautaire loopgraven”

Cd&v-voorzitter Sammy Mahdi heeft kritische bedenkingen bij de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever het voorbije weekend. Volgens Mahdi komt de N-VA-houding grofweg neer op: “opkomen in Wallonië om (centrum)rechtse partijen te verzwakken, iedereen jarenlang gijzelen in communautaire loopgraven en iedere federale hervorming voor de koopkracht en zorg van mensen nu al weigeren”. “Vermoeiend”, zo verzucht de cd&v-voorzitter op X,

Lees meer »
Omtzigt laat voor het eerst (letterlijk) in zijn kaarten kijken: ‘Niet in PVV/NSC/BBB-kabinet’
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Omtzigt laat voor het eerst (letterlijk) in zijn kaarten kijken: ‘Niet in PVV/NSC/BBB-kabinet’

NSC-leider Pieter Omtzigt heeft na zijn gesprek bij verkenner Ronald Plasterk een opmerkelijke aantekening laten zien, die is vastgelegd door een camera van De Telegraaf. Op een vel papier staat de tekst ’Niet in PVV/NSC/BBB-ka..’. Het laatste woord is waarschijnlijk ’kabinet’. Omtzigt heeft zich niet eerder uitgelaten over de vraag met welke partijen hij wel of niet wil regeren.

Lees meer »
Studenten Vives hogeschool Roeselare ontwikkelen groenteburger
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Studenten Vives hogeschool Roeselare ontwikkelen groenteburger

Jaarlijks worden heel wat groenten weggegooid. Velen van hen halen de winkelrekken niet omdat ze er net iets anders uitzien of te klein zijn. Dat inspireerde zes studenten van Vives Roeselare om een duurzame groenteburger Burgerzin te ontwikkelen.
The post Studenten Vives hogeschool Roeselare ontwikkelen groenteburger appeared first on KW.be.

Lees meer »
Nick Van de Kerckhove grijpt nationale titel bij de elite 3: “Ik was bijna geen renner meer en nu ben ik Belgisch kampioen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nick Van de Kerckhove grijpt nationale titel bij de elite 3: “Ik was bijna geen renner meer en nu ben ik Belgisch kampioen”

Tranen van geluk rolden over de wangen van Nick Van de Kerckhove. De 27-jarige veldrijder uit Beernem kroonde zich in Maldegem tot Belgisch kampioen bij de elite 3. Het is al zijn vierde kampioenstrui deze winter.
The post Nick Van de Kerckhove grijpt nationale titel bij de elite 3: “Ik was bijna geen renner meer en nu ben ik Belgisch

Lees meer »
Karl schrijft een brief naar Sonja Tankrey, de mama van West-Vlaams Ambassadeur Emma Meesseman: “Laat dat standbeeld en museum maar komen voor Emma”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Karl schrijft een brief naar Sonja Tankrey, de mama van West-Vlaams Ambassadeur Emma Meesseman: “Laat dat standbeeld en museum maar komen voor Emma”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Sonja Tankrey, de mama van onze nationale baskettrots Emma Meesseman. De mama van onze kersverse West-Vlaams Ambassadeur mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar Sonja Tankrey, de mama van West-Vlaams Ambassadeur Emma Meesseman: “Laat dat standbeeld en museum maar komen voor Emma” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Reconstructie moet klaarheid brengen in onderzoek naar moord op juf Annelies
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Reconstructie moet klaarheid brengen in onderzoek naar moord op juf Annelies

Het gerecht organiseert donderdag een reconstructie van de feiten die op 4 oktober het leven kostten aan de populaire schooljuf Annelies Verschaeve (42) uit Geluwe. Haar ex-partner Sebastien H. (37) moet er tonen wat zich die noodlottige dag precies heeft afgespeeld.
The post Reconstructie moet klaarheid brengen in onderzoek naar moord op juf Annelies appeared first on KW.be.

Lees meer »
West-Vlaams Ambassadeur én levende legende: “Maar ik blijf het liefst gewoon Emma”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

West-Vlaams Ambassadeur én levende legende: “Maar ik blijf het liefst gewoon Emma”

Op haar dertigste heeft Emma Meesseman al zoveel verwezenlijkt in het basket dat we al gerust de term ‘levende legende’ mogen gebruiken. De nuchtere en verbeten Ieperse mag dan ook volledig terecht de titel van West-Vlaams Ambassadeur aan haar al indrukwekkende palmares toevoegen.
The post West-Vlaams Ambassadeur én levende legende: “Maar ik blijf het liefst gewoon Emma” appeared first on

Lees meer »
Amerikaans oorlogsschip is “illegaal” Chinese wateren binnengevaren, zegt Peking: “Chinese veiligheid geschonden”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Amerikaans oorlogsschip is “illegaal” Chinese wateren binnengevaren, zegt Peking: “Chinese veiligheid geschonden”

China zegt dat een Amerikaans oorlogsschip “illegaal” is binnengedrongen in gebieden die door Peking worden geclaimd in de omstreden Zuid-Chinese Zee. De USS Gabrielle Giffords naderde maandag zonder toestemming de Second Thomas Shoal, die ongeveer 200 kilometer ten westen van de Filipijnen ligt en binnen de exclusieve economische zone van het land valt, zei een woordvoerder van het Chinese leger.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Hamas en Israël verlengen wapenstilstand met minstens één dag
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas en Israël verlengen wapenstilstand met minstens één dag

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël wordt met minstens een dag verlengd. Dat hebben de strijdende partijen bevestigd. Om 6 uur Belgische tijd zou het bestand aflopen, maar beide kampen hebben tot op het laatste moment onderhandeld. Twistpunt was de lijst met gijzelaars die Hamas zou vrijlaten. Israël was niet tevreden en waarschuwde een “veranderde” lijst te willen. “Anders

Lees meer »