Krantenkoppen

Wallonië op shortlist voor derde themapark van Puy du Fou, dat historische spektakelvoorstellingen aanbiedt

Wallonië prijkt op de shortlist om een derde vestiging van het themapark Puy du Fou, dat historische spektakelvoorstellingen aanbiedt in een natuurlijke omgeving, te huisvesten. Dat schrijft de krant L’Echo zaterdag.

Meer krantenkoppen in België

Passagiers al dagen vast op luchthaven München
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Passagiers al dagen vast op luchthaven München

Door het plotse winterweer van afgelopen weekend zit een groep passagiers inmiddels al meer dan twee dagen vast op het vliegveld van München, de op een na grootste luchthaven van Duitsland. Internationale passagiers klagen dat hun beloofde vlucht al meerdere keren werd geannuleerd.

Lees meer »
DE INSIDER. Een apart stoeltje voor je handtas, een hemels hapje en… een peperdure rekening: onze vrouw ging eten in Boury, het nieuwe beste restaurant van België
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

DE INSIDER. Een apart stoeltje voor je handtas, een hemels hapje en… een peperdure rekening: onze vrouw ging eten in Boury, het nieuwe beste restaurant van België

De nieuwe Gault&Millau-gids is voorgesteld, en dé grote winnaar is restaurant Boury in Roeselare. Het steeg naar 19/20 en wordt daarmee het nieuwe beste restaurant van Vlaanderen. Chef consument Lise Smout ging er al eten, en keek de ogen uit. “We werden echt wel verwend. Het hapje van bladerdeeg was het lekkerste wat ik ooit gegeten heb. Al was ik

Lees meer »
Aangrijpende getuigenis na Russisch verbod op LGBTQ+-beweging: “Als homo in Antwerpen 20 jaar later nog altijd bang voor wraak”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Aangrijpende getuigenis na Russisch verbod op LGBTQ+-beweging: “Als homo in Antwerpen 20 jaar later nog altijd bang voor wraak”

Het leven dreigt een hel te worden voor Russen met een andere seksuele oriëntatie nu het Russische hooggerechtshof de LGBTQ+-beweging officieel als “extremistisch” bestempelt. Vervolging en celstraffen kunnen dagelijkse kost worden. De uit Tsjetsjenië naar Antwerpen gevluchte Adam (schuilnaam) kan er van mee spreken: “Sommige van mijn vrienden zijn destijds spoorloos verdwenen.”

Lees meer »
Vooruit zegt dat defusie van Serruysziekenhuis Oostende 30 miljoen euro zal kosten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vooruit zegt dat defusie van Serruysziekenhuis Oostende 30 miljoen euro zal kosten

De defusie tussen het Serruys en het AZ Sint Jan Brugge zal Oostende 30 miljoen euro kosten. Dat beweert de Vooruit-oppositie die documenten inkeek die de scheiding berekenen. Burgemeester Bart Tommelein reageert not amused. “Onverantwoord dat ze dit doen en het ondergraaft onze onderhandelingspositie.”
The post Vooruit zegt dat defusie van Serruysziekenhuis Oostende 30 miljoen euro zal kosten appeared first

Lees meer »