Krantenkoppen

“We zijn strijdvaardiger dan ooit”: Melissa Depraetere (Vooruit) wil in studio VTM NIEUWS vooral naar de toekomst kijken

Voor de gewraakte uitspraken van Conner Rousseau zijn geen excuses, vindt Melissa Depraetere (31). Als het aan de nieuwe voorzitter van Vooruit ligt, moet de blik evenwel vooral op de toekomst worden gericht. Dat zegt ze zaterdag in gesprek met VTM NIEUWS, waarin ze ook nog in het midden laat wat de toekomst van Rousseau is. “Hij heeft gisteren een stap opzij gezet, dus als u me vandaag vraagt wat zijn toekomst is, dan weet ik dat oprecht niet.”

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Dronebeelden tonen hoe vluchtelingenkamp Nuseirat in Gazastrook volledig vernield is na Israëlische bombardementen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Dronebeelden tonen hoe vluchtelingenkamp Nuseirat in Gazastrook volledig vernield is na Israëlische bombardementen

In de Gazastrook hebben verschillende Israëlische luchtaanvallen het vluchtelingenkamp Nuseirat verwoest. Op dronebeelden is te zien hoe een grote hoop puin het enige is wat nog rest van het kamp. Bij de bombardementen vielen tientallen doden en gewonden. Ondertussen hebben Israël en Hamas een akkoord bereikt over een tijdelijk staakt-het-vuren.

Lees meer »
Doden en vermisten bij aardverschuiving in Alaska
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Doden en vermisten bij aardverschuiving in Alaska

Door een aardverschuiving in Zuidoost-Alaska zijn zeker drie mensen om het leven gekomen, melden lokale autoriteiten. Maandagavond verschoof een deel van een steile, dichtbegroeide berghelling langs een kuststrook van de Zimovia Highway in Wrangell, een vissers- en houthakkersdorpje met zo’n tweeduizend inwoners.

Lees meer »
80-tal Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten
VRT NWS
VRT NWS

80-tal Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten

Zo’n 80 Belgen en rechthebben hebben Gaza verlaten. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) op X, het voormalig Twitter. De betrokken zouden de Gazastrook verlaten hebben via de grensovergang in Rafah, aan de grens met Egypte. "Onze teams staan klaar om hen te ontvangen en te helpen", aldus Lahbib.

Lees meer »
KIJK. Koning Charles maakt mopje over ‘Gangnam Style’ tijdens staatsbanket ter ere van Zuid-Koreaanse president
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Koning Charles maakt mopje over ‘Gangnam Style’ tijdens staatsbanket ter ere van Zuid-Koreaanse president

Koning Charles (75) is een kenner van de Zuid-Koreaanse cultuur. Althans, dat lijkt zo tijdens zijn toespraak op het staatsbanket ter gelegenheid van het bezoek van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol (62). Charles refereerde in z’n speech naar de bekendste K-popgroep BTS, naar de serie ‘Squid Game’ en maakte een mopje over het populaire nummer ‘Gangnam Style’. Hij vertelde dat

Lees meer »
“Misschien had ik het beter allemaal alleen gedaan”: zo verliep de eerste dag van het proces over de martelmoord
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

“Misschien had ik het beter allemaal alleen gedaan”: zo verliep de eerste dag van het proces over de martelmoord

“Ik wil jullie een antwoord geven op al jullie vragen”, beloofde spilfiguur Amine Ait Aadi (27) op de eerste dag van het proces over de martelmoord. Alleen beperkte dat antwoord zich vaak tot “Ik kan het me niet meer herinneren.” En verder: “Hilal was mijn vriend. Niet alleen ik, maar alle dertien beschuldigden hebben zijn dood niet gewild.”

Lees meer »
Crevits wil na problemen in Ethiopië mogelijk onderzoek naar adopties uit andere landen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Crevits wil na problemen in Ethiopië mogelijk onderzoek naar adopties uit andere landen

Uit onderzoek naar adopties uit Ethiopië is gebleken dat de realiteit soms verschilt van de inhoud van de adoptiedossiers. Zo zijn niet alle betrokken kinderen vrijwillig afgestaan door hun oorspronkelijke ouders. Minister van Welzijn Hilde Crevits wil de zaak “niet minimaliseren” en wil nu ook adoptiegezinnen uit andere landen de mogelijkheid geven hun dossier te laten onderzoeken.

Lees meer »
80 Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

80 Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten

Tachtig Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten via de grensovergang in Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib op X, het voormalig Twitter. “Onze teams staan klaar om hen te ontvangen en te helpen”, klinkt het.

Lees meer »