Krantenkoppen

Winnie en Jonah uit ‘Blind getrouwd’ verkopen huis dat ze volledig renoveerden: “Ons droomhuis kwam plots voorbij”

Ze hebben recent nog enorm veel geld, werk en energie gestoken in de renovatie van hun huidige woning, maar toch staat die nu te blinken op de vastgoedmarkt. Tegen hun verwachtingen in zagen Winnie Bogaerts (31) en Jonah Hulselmans (34) uit ‘Blind getrouwd’ hun droomhuis te koop staan, en ze aarzelden niet. Grappig detail: het koppel geeft aan dat ze ook deze keer aan verbouwingen beginnen.

Meer krantenkoppen in België

Hoge vlammen door affakkelen bij BASF in Antwerpse haven
VRT NWS
VRT NWS

Hoge vlammen door affakkelen bij BASF in Antwerpse haven

In de Antwerpse haven wordt er bij chemisch bedrijf BASF gefakkeld door een technische storing. Daarbij worden gassen verbrand via een fakkel. Wie hoge vlammen ziet boven de haven hoeft zich geen zorgen te maken. Er is geen gevaar voor de omgeving. Er kan wel licht- en geluidshinder optreden.

Lees meer »
Ruddervoordenaars restaureren Vlaams erfgoed in Noord-Frankrijk: “Het is een mooie liefhebberij”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ruddervoordenaars restaureren Vlaams erfgoed in Noord-Frankrijk: “Het is een mooie liefhebberij”

In het noorden van Frankrijk, waar sommigen nog een oud Vlaams dialect spreken, staan zeer veel grafmonumenten en gedenkplaten met Vlaamse opschriften die tot voor kort in zeer slechte staat verkeerden. Zo slecht dat de tekst in veel gevallen niet meer leesbaar was. Dit deeltje van ons Vlaams Erfgoed in stand houden, is het monnikenwerk van drie Ruddervoordenaars.
The post

Lees meer »
Russische minister spreekt dreigende taal: “Moskou is klaar voor een conflict met de NAVO”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Russische minister spreekt dreigende taal: “Moskou is klaar voor een conflict met de NAVO”

Een rechtstreeks conflict tussen Rusland en de NAVO valt niet uit te sluiten. Dat beweert de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov (63) in een interview met de Russische krant ‘Izvestia’. Volgens Rjabkov zijn goede relaties tussen Rusland en de NAVO zo goed als “onmogelijk”. “Als de westerse landen denken dat we hen nodig hebben, dan vergissen ze zich”,

Lees meer »
Foto’s en kunst over leven in gesloten instelling De Zande
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Foto’s en kunst over leven in gesloten instelling De Zande

In de bibliotheek van Beernem loopt sinds vorige week een nieuwe tentoonstelling. Tot midden januari kan je er kijken naar een foto-expo over het leven van jongeren in de gesloten instelling De Zande in Beernem. Bovendien staan er ook werken van enkele jongeren uit de instelling tentoongesteld.
The post Foto’s en kunst over leven in gesloten instelling De Zande appeared

Lees meer »
Brugse klimaatactivist Wouter Mouton lijmt zich vast in Wetstraat
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugse klimaatactivist Wouter Mouton lijmt zich vast in Wetstraat

De Brugse klimaatactivist Wouter Mouton heeft zich donderdagmiddag even voor 12 uur vastgelijmd aan het wegdek in de Wetstraat, ter hoogte van de ambtswoning van premier Alexander De Croo. De man wil met zijn actie de aandacht trekken op de start van de klimaatconferentie COP28. Rond zijn hals draagt hij een slabbetje, een verwijzing naar wat hij het gezever van

Lees meer »
Alleen peperdure operatie kan verlamming voorkomen, maar Wendy krijgt niets terugbetaald: “Zelfs zitten is bijna onmogelijk”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Alleen peperdure operatie kan verlamming voorkomen, maar Wendy krijgt niets terugbetaald: “Zelfs zitten is bijna onmogelijk”

Wendy Devriese (49) lijdt aan endometriose in stadium 4. Ze heeft al twintig operaties achter de rug, maar niets helpt. De enige oplossing is een operatie in Zürich, alleen kost die behandeling 38.000 euro en wordt die niet terugbetaald. Gelukkig springen haar goede vrienden in de bres. “Het is mijn enige kans op een menswaardig leven.”

Lees meer »
Eerste Europese winst voor Maaseik: 1-3 bij het Roemeense Galati
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Eerste Europese winst voor Maaseik: 1-3 bij het Roemeense Galati

Greenyard Maaseik heeft zijn eerste Europese overwinning te pakken. De Maaslanders wonnen in de poulefase van de CEV Champions League met 1-3-cijfers op het veld van het Roemeense Galati. “We bevestigen dat we goed bezig waren. Vorige week waren we nog te voorzichtig, maar vandaag zag ik een agressief Maaseik dat het duel niet uit de weg ging”, vertelt kapitein

Lees meer »