Krantenkoppen

Zuhal Demir (N-VA) heeft eindelijk haar stikstofakkoord: “In dit dossier zijn er alleen slachtoffers”

Voor de derde keer heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een stikstofakkoord gesloten. Maar helemaal gerust is ze er nog niet op. “Ik blijf op mijn hoede.”

Meer krantenkoppen in België

Uitbaatster van manege waar pony mishandeld werd, ontving in het verleden al klachten via Dierenwelzijn
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Uitbaatster van manege waar pony mishandeld werd, ontving in het verleden al klachten via Dierenwelzijn

Al in 2013, 2015 en 2016 kwamen bij de dienst Dierenwelzijn klachten binnen over de gang van zaken in de Diepenbeekse manege van Micheline J., de vrouw die nu de Breugelhoeve in Peer uitbaat. Bij de verschillende controles toen werd een keer een beperkt probleem vastgesteld. Er is nooit sprake geweest van het inbeslagnemen van paarden. De huidige uitbaatster van

Lees meer »
Vandenbroucke gaf al 43 miljoen euro uit aan consultancy en vooral één firma spant de kroon
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vandenbroucke gaf al 43 miljoen euro uit aan consultancy en vooral één firma spant de kroon

Er komt nu ook meer zicht op de uitgaven voor consultancy op Belgisch niveau. Na de felle discussie daarover in Vlaanderen vroeg oppositiepartij N-VA de facturen op bij de federale ministers. Dat bleek niet evident. Zo kostte het minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vijf maanden om zijn uitgaven in kaart te brengen. In de berg facturen zit alvast één

Lees meer »
Carine en Guido schenken 2.000 euro aan Sinterklaasproject via Summer pop-up:“Er bestaan nog mensen met het hart op de juiste plaats”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Carine en Guido schenken 2.000 euro aan Sinterklaasproject via Summer pop-up:“Er bestaan nog mensen met het hart op de juiste plaats”

Carine Delapierre omringde haar met gelijkgestemde zielen en organiseerde voor de derde keer een Summer Pop-up in de Corbielaan. Deze keer om iets te doen voor de gemeente Anzegem. Zogezegd, zogedaan en donderdag 23 november overhandigde haar team een rond bedrag van 2.000 euro aan de schepen van Armoede en Gelijke Kansen Davy Demets (Inzet). “Om het Sinterklaasproject van het

Lees meer »
‘Biden niet naar klimaattop Dubai’
De Standaard
De Standaard

‘Biden niet naar klimaattop Dubai’

De Amerikaanse president Joe Biden is niet aanwezig bij de klimaattop die donderdag van start gaat in Dubai. Dat heeft een medewerker van het Witte Huis die anoniem wil blijven aan The New York Times laten weten.

Lees meer »
Gaf Nederlandse versie te veel prijs? Verkoop van controversiële boek over Britse royals stopgezet door fout in vertaling
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gaf Nederlandse versie te veel prijs? Verkoop van controversiële boek over Britse royals stopgezet door fout in vertaling

‘Endgame’, het controversiële boek van Omid Scobie over het Britse koningshuis, is in België en Nederland tijdelijk uit de handel genomen door een fout in de Nederlandse vertaling. Dat bevestigt Xander Uitgevers, dat het boek in ons land en bij onze noorderburen uitgeeft. In de internationale berichtgeving wordt nu gespeculeerd of de Nederlandse versie iets te veel prijsgaf.

Lees meer »
Emma en Leopold uit Middelkerke vieren albasten jubileum: “Na 75 jaar zijn we nog niet uitgepraat”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Emma en Leopold uit Middelkerke vieren albasten jubileum: “Na 75 jaar zijn we nog niet uitgepraat”

In de Tamariskenlaan in Middelkerke vieren Emma Cuypers en Leopold Frederickx een buitengewoon huwelijksjubileum. Het echtpaar stapte 75 jaar geleden in het huwelijksbootje. Een zeldzaamheid die niet onopgemerkt voorbijging in het huis van het echtpaar, waar de festiviteiten plaatsvonden.
The post Emma en Leopold uit Middelkerke vieren albasten jubileum: “Na 75 jaar zijn we nog niet uitgepraat” appeared first on

Lees meer »
PORTRET. Kat met 9 levens Geert Wilders (60) leek uitgeteld, maar leidt na vandaag de grootste partij van Nederland
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

PORTRET. Kat met 9 levens Geert Wilders (60) leek uitgeteld, maar leidt na vandaag de grootste partij van Nederland

De radicaal-rechtse PVV van Geert Wilders (60) is vandaag de grootste partij van Nederland geworden. De geblondeerde eenzaat in Armani-pak beloofde Nederland in 2014 “minder Marokkanen”. Zijn harde standpunten, tegen migratie en tegen de islam, heeft hij tijdens de voorbije kiescampagne afgezwakt. Maar volgens zijn tegenstanders is hij een wolf in schaapsvacht. Portret van de man die rechts Nederland vanuit

Lees meer »
Noordstraat pakt tijdens eindejaarsperiode uit met Nordic Secret Santa
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Noordstraat pakt tijdens eindejaarsperiode uit met Nordic Secret Santa

De Noordstraat leeft, zo veel is duidelijk. In de eindejaarsperiode pakt het handelaarscollectief uit met een leuke campagne. Met Nordic Secret Santa kunnen shoppers maar liefst 125 geschenken winnen met een waarde van 5.000 euro.
The post Noordstraat pakt tijdens eindejaarsperiode uit met Nordic Secret Santa appeared first on KW.be.

Lees meer »
Artificiële intelligentie creëert reële groei
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Artificiële intelligentie creëert reële groei

De voorbije week was de technologiewereld in de ban van het lot van Sam Altman. Altman is het menselijk brein achter ChatGPT, het platform voor artificiële intelligentie dat een jaar geleden, bijna dag-op-dag, werd opengesteld voor het grote publiek.

Lees meer »
“Ik hoop dat ik die pilletjes snel krijg. Dan kan ik ook naar slaapfeestjes”: peperduur mucogeneesmiddel terugbetaald, maar niet voor Julie (11)
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ik hoop dat ik die pilletjes snel krijg. Dan kan ik ook naar slaapfeestjes”: peperduur mucogeneesmiddel terugbetaald, maar niet voor Julie (11)

Al haar hoop had Caroline Cambré uit Stabroek op het veelbelovende mucomedicijn Kaftrio gevestigd. Maar: door een speling in de procedures krijgt haar dochter geen terugbetaling. En het zelf betalen, is niet vol te houden. De kuur kost tot 15.000 euro per maand. “Maar als ze verder achteruit gaat, belandt Julie voor haar 18de op de transplantatielijst.”

Lees meer »