Krantenkoppen

Academies Poperinge en Ieper brengen FluteSounds

Informele gesprekken tussen collega’s leveren soms mooie resultaten op, zoals toen bevriende fluitcollega’s uit de Ieperse en Poperingse Academies in 2020 de eerste ballonnetjes oplieten over een eventuele samenwerking. Lut Degrauwe: “Het overstijgen van het traditionele klasconcert, maar ook de overtuiging dat het delen van eenzelfde muzikaal podium voor ongekende vreugde zorgt, was de voornaamste drijfveer. Samen gingen we aan de slag voor onze eerste editie van november 2020, die uiteindelijk naar november 2021 werd opgeschoven.”

Ondertussen staat de derde editie al op de planning, zegt Tine Devoghel. “Dit jaar hebben we opnieuw een rijk en gevarieerd programma waarin iedereen aan bod komt. Na heel wat brainstormmomenten leggen we ons programma vast. Hierbij is er steeds oog voor het niveau van elke leerling en voor de muzikale uitdaging. Zowel de beginners, met slechts twee maanden fluitles achter de rug, als de mensen die in hun afstudeerjaar zitten komen aan hun trekken.

Ook de woordklas (Ieper) en de Balletklas (Poperinge) dragen hun steentje bij. Het ruimere talent komt ook aan bod: sommigen van onze leerlingen kleuren het podium met andere talenten. In totaal zullen 110 leerlingen deelnemen. Daarnaast verrassen we het publiek ook met een special guest!”

Of dit initiatief jaloezie opwekt bij andere instrumenten? Siska Vandenbulcke en Trui Allemeersch zeggen nagenoeg gelijktijdig hetzelfde. “Van onze collega’s krijgen we enkel steun en waardering. Er lopen heel wat initiatieven en projecten op beide scholen. FluteSounds is slechts een van de vele projecten.” (DS)

Woensdag 22 november om 19 uur in CC Het Perron. Tickets kosten 7 euro en zijn te koop via www.ticketwinkel.be.

The post Academies Poperinge en Ieper brengen FluteSounds is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Beurzen starten december met verlies

07:00 Na de zeer sterke novembermaand zetten de Aziatische beurzen een stapje terug. Beleggers kijken uit naar cijfers over de industriële activiteit in de eurozone en naar een toespraak van Fed-voorzitter …

Lees meer »
Emma Plasschaert kandidaat-lid voor Atletencommissie IOC
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Emma Plasschaert kandidaat-lid voor Atletencommissie IOC

Zeilster Emma Plasschaert is een van de 32 kandidaten voor een zitje in de Atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité IOC, zo werd woensdag na afloop van het Uitvoerend Comité bekendgemaakt.
The post Emma Plasschaert kandidaat-lid voor Atletencommissie IOC appeared first on KW.be.

Lees meer »
Anderlecht zwoegend naar winst in Brusselse derby
De Standaard
De Standaard

Anderlecht zwoegend naar winst in Brusselse derby

Het heeft Anderlecht bloed, zweet en tranen gekost, maar uiteindelijk heeft het RWDM toch aan de kant kunnen zetten. Na driekwart wedstrijd stond het nog 0-1, maar Dreyer en Vazquez zorgden voor de 2-1 zege. In Leuven trok Ferran Jutglà Club Brugge over de streep (0-1). Gent eindigde de zegereeks van leider Union met een 1-1 gelijkspel. KV Mechelen deed

Lees meer »
70-jarige Oegandese zet tweeling op de wereld
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

70-jarige Oegandese zet tweeling op de wereld

Een 70-jarige Oegandese vrouw heeft woensdag een tweeling op de wereld gezet. Haar dokter heeft het tegenover het Franse persagentschap AFP over een “buitengewone prestatie”. De moeder omschrijft de geboorte van haar zoon en dochter zelf als een “mirakel”.

Lees meer »
Netanyahu tikt De Croo hard op de vingers
De Standaard
De Standaard

Netanyahu tikt De Croo hard op de vingers

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Eli Cohen, heeft de ambassadeurs van Spanje en België op het matje geroepen. De Spaanse en Belgische premiers Pedro Sánchez en Alexander De Croo bezoeken momenteel de regio. Ze riepen Israël daarbij op om meer te doen om de levens van burgers in Gaza te sparen en om het internationale recht te respecteren.‘Wij veroor­delen

Lees meer »
WHATTZ neemt zijn intrek op Park Apart in Zwevegem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

WHATTZ neemt zijn intrek op Park Apart in Zwevegem

WHATTZ Laadpalen uit Zwevegem, kondigt met trots de recente verhuizing naar eennieuw bedrijfspand aan langs de Bekaertstraat in Zwevegem. Dit nieuwe onderkomen,gelegen op de oude site van 1,5 hectare, die vroeger floreerde als de thuisbasis vanSobelcard van de Bekaert-groep, herbergt vandaag een tiental KMO’s, waaronderWHATTZ.
The post WHATTZ neemt zijn intrek op Park Apart in Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »
De hallucinante redding van Hanne en Dimitri na doodsmak op Noorse berg: “Dat jij met een open schedelbreuk nog een kilometer hebt gestapt…”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

De hallucinante redding van Hanne en Dimitri na doodsmak op Noorse berg: “Dat jij met een open schedelbreuk nog een kilometer hebt gestapt…”

Tijdens een trektocht in het Noorse Senja vorig jaar, maakten Hanne (38) en haar man Dimitri (40) een zware val van een bergflank. Hanne moest, ondanks een schedelbreuk, een kilometer verder lopen om hulpdiensten te waarschuwen. Een jaar later, na een loodzware revalidatie, wilde het koppel uit Rupelmonde de reis alsnog afmaken. “Zonder die ploeg hadden we dit niet overleefd.

Lees meer »
Infrabel gaat lening aan van 1 miljard euro voor verschillende prioritaire projecten
VRT NWS
VRT NWS

Infrabel gaat lening aan van 1 miljard euro voor verschillende prioritaire projecten

De raad van bestuur van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel heeft een lening van maximaal 1 miljard euro goedgekeurd. Dat geld moet dienen om verschillende projecten te helpen financieren die de capaciteit van het spoornetwerk ten goede komen. Het gaat dan onder meer om het Gewestelijk ExpresNet (GEN), de spoorlijn Gent-Brugge en de uitbreiding van de havens (Brussel, Gent en Antwerpen).

Lees meer »
Britse vrouw leeft al jaren in verschrikkelijke omstandigheden: “Alles onder de schimmel, ik kon amper ademen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Britse vrouw leeft al jaren in verschrikkelijke omstandigheden: “Alles onder de schimmel, ik kon amper ademen”

Een gepensioneerde Britse vrouw die anoniem wenst te blijven en door Britse media enkel ‘Mary’ wordt genoemd, blijkt al jaren in een ongelofelijk beschimmelde bungalow te wonen. Pas onlangs ontdekte een vriendin in welke schrikbarende omstandigheden de kwetsbare vrouw leefde. Foto’s van het huisje in Swindon grijpen recht naar de keel. Velen zetten nu alles op alles om de vrouw

Lees meer »
Vertrek Vincent Mannaert niet echt verrassend
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vertrek Vincent Mannaert niet echt verrassend

Eind oktober raakte bekend dat Club Brugge vorig seizoen een recordopbrengst van 176 miljoen euro kon boeken – nooit eerder boekte een Belgische voetbalclub zoveel inkomsten. Het is bijna een afscheidcadeautje: precies een maand later maakt Club Brugge bekend dat CEO Vincent Mannaert op het einde van dit seizoen opstapt.
The post Vertrek Vincent Mannaert niet echt verrassend appeared first

Lees meer »
Demir gaat in Cassatie tegen klimaatarrest: “Franstalige rechter legt Vlaanderen collectieve verarming op”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Demir gaat in Cassatie tegen klimaatarrest: “Franstalige rechter legt Vlaanderen collectieve verarming op”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) zal wel degelijk cassatieberoep aantekenen tegen de beslissing van het Brusselse hof van beroep, dat het Vlaams Gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en de Belgische staat donderdag het bevel gaf om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 55 procent te doen dalen in vergelijking met 1990. Dat heeft ze aangekondigd op Radio

Lees meer »