Krantenkoppen

Afro Latin vibes in nieuwe bar Amigas in Brugge

In de Langestraat openden Davina Chowdory en Silke Moerman begin deze maand de deuren van Amigas, een tapasbar met Afro Latin vibes. “Wij zijn al zeventien jaar vriendinnen en droomden er al lang van een eigen horecazaak te starten”, klinkt het.

De Langestraat telt heel wat bijzondere horecazaken, en nu komt er nog een adresje bij om te genieten van een hapje en een drankje. Op nummer 20, waar eerder onder meer de cocktailbar Madam Wong’s Bar huisde, openden Davina Chowdorry (29) en Silke Moerman (32) bar Amigas.

Ze noemen het zelf een tapasbar met Afro Latin vibes. Silke is al jarenlang actief in het verzekeringswezen, maar combineerde die job altijd met bijklussen in de horeca. Zo was ze onder meer actief in De Herborist, Dok Brugge, Ter Kloeffe en het Radisson Blu hotel.

Davina werkt nog altijd in de front office van het Radisson Blu in Brugge en woonde en werkte eerder in horecazaken in Engeland in Portugal. Vooral voor Portugal en de plaatselijke cultuur en keuken heeft ze een grote liefde opgevat en dat merk je aan de menukaart van Amigas.

“Al die uren die we presteren in de horeca, meer en meer prikkelde het om een eigen zaak te starten en voor onszelf te werken”, zegt Davina. “Dit is voor ons een droom die eindelijk in vervulling gaat.” Op de kaart van Amigas zien we aperitieven en cocktails die zowel de Latijns-Ameriaanse als Afrikaanse sfeer ademt. Denk daarbij aan diverse soorten rum, maar ook tequila en de Afrikaanse romige likeur Amarula en diverse wijnen.

Bakbanaan

Ook de bierliefhebber komt aan zijn trekken met zowel een aantal Belgische en Brugse bieren, maar ook het Portugese Super Bock. Op de eetkaart prijken chorizo, Iberico Belotta en Portugese specialiteiten zoals Bolinhos de bacalhau: beignets gevuld met een mengeling van gezouten kabeljauw, aardappelen, ei en peterselie. Nog een voorbeeldje: bakbanaanchips met gekruide kip en mango. “In het weekend willen we de Afro Latin vibes naar Brugge brengen met DJ’s en live optreden”, geeft Silke nog mee.

(PDV)

The post Afro Latin vibes in nieuwe bar Amigas in Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

UAntwerpen opent expo rond persoonlijke bibliotheek van auteur Samuel Beckett (met notities en boodschappenlijstjes)
VRT NWS
VRT NWS

UAntwerpen opent expo rond persoonlijke bibliotheek van auteur Samuel Beckett (met notities en boodschappenlijstjes)

De Universiteit van Antwerpen heeft een tentoonstelling geopend met 20 boeken uit de persoonlijke bibliotheek van de Ierse auteur Samuel Beckett. De UA heeft eerder dit jaar 771 stukken uit zijn persoonlijke bibliotheek ontvangen om de komende 10 jaar te onderzoeken. Het is de eerste keer dat er zoveel materiaal van een buitenlandse topauteur naar de Antwerpse Universiteitsbibliotheek komt.

Lees meer »
KIJK – Frederik (41) vliegt over overstroming die zijn vader trof: “Zo leren we bij voor de toekomst”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KIJK – Frederik (41) vliegt over overstroming die zijn vader trof: “Zo leren we bij voor de toekomst”

Met zijn botten trotseerde Frederik Vandamme bijna dagelijks de overstroming in het huis van zijn vader Gabriel bij Noordschote. Om eens een overzicht te krijgen van al dat water, vloog hij met de paramotor boven de getroffen regio. “Het was de moeite.”
The post KIJK – Frederik (41) vliegt over overstroming die zijn vader trof: “Zo leren we bij voor

Lees meer »
Ex-speler Aaron Bruning is T2 van KSC Blankenberge: “We scoren boven verwachtingen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ex-speler Aaron Bruning is T2 van KSC Blankenberge: “We scoren boven verwachtingen”

Onder leiding van Steve Swaenepoel promoveerde Sporting Club afgelopen kampioenschap naar de nationale reeksen en won het de beker van West-Vlaanderen. De sportieve baas wist dat hij zou vervangen worden. Steven Van Moeffaert, speler tot het laatste moment, volgde hem op.
The post Ex-speler Aaron Bruning is T2 van KSC Blankenberge: “We scoren boven verwachtingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Brit kreeg varkensgriep: hoe kan dat? En is het besmettelijk? Viroloog Marc Van Ranst beantwoordt vijf vragen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Brit kreeg varkensgriep: hoe kan dat? En is het besmettelijk? Viroloog Marc Van Ranst beantwoordt vijf vragen

Voor het eerst heeft iemand in het Verenigd Koninkrijk varkensgriep opgelopen. Dat meldde het Britse gezondheidsagentschap begin deze week. De ziekte werd per toeval bij een routinecontrole gevonden. Is er een kans dat de aandoening zich verspreidt naar onze contreien? En valt zo’n varkensgriep te vergelijken met een gewone griep? Wij stelden de vijf belangrijkste vragen aan viroloog Marc Van

Lees meer »
PORTRET. Beroepsgangster en ‘ongeleid projectiel’ Lucien Annot (47): “Plots stond hij met sabel en geweer in de woonkamer van zijn liefdesrivaal”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

PORTRET. Beroepsgangster en ‘ongeleid projectiel’ Lucien Annot (47): “Plots stond hij met sabel en geweer in de woonkamer van zijn liefdesrivaal”

Hij haalde uit met een sabel naar zijn liefdesrivaal, gaf intussen zijn ex-vriendin enkele klappen, en richtte zijn aandacht — en vuurwapen — vervolgens weer op die eerste. Maar een dubbele poging tot moord was dat volgens de Oostendse beroepsgangster Lucien Annot (47) niet, en daar hoopt hij het hof van beroep vandaag van te overtuigen. Al zal die rechter

Lees meer »
Wim Soutaer trapt derde editie Winterpret op gang
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wim Soutaer trapt derde editie Winterpret op gang

Vrijdagavond gaat op het stationsplein de derde editie van Winterpret van start. Dat wordt opnieuw een totaalconcept met 550 m² overdekte schaatspret, live-optredens en leuke animatie voor jong en oud. Wim Soutaer en Charles Van Domburg bijten op de openingsparty de spits af, DJ Olivier Lemaire zorgt daarna voor ambiance tot in de vroege uurtjes.
The post Wim Soutaer trapt

Lees meer »
Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers: “De combinatie met onze andere jobs werd te zwaar”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers: “De combinatie met onze andere jobs werd te zwaar”

Hou je van spelletjes en vloeit er ook wat ondernemerschap door je aderen? Dan kan je in Izegem momenteel een goede slag slaan. De bekende escaperoom The GamePost in het oude postgebouw staat er te koop. Oprichters Dimitri, Fabrice en Peter kunnen de uitbating niet langer combineren met hun dagelijkse job.
The post Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers:

Lees meer »
Onderwijssector komt op straat in Duitsland voor meer loon
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Onderwijssector komt op straat in Duitsland voor meer loon

In Duitsland zijn dinsdag zo’n 20.000 werknemers uit de onderwijssector op straat gekomen om meer loon te eisen. Zonder opslag dreigen de personeelstekorten alleen maar toe te nemen, zegt vakbond GEW. In heel wat scholen, universiteiten en kinderdagverblijven werd er dinsdag ook gestaakt. Alleen al in Leipzig, in het oosten van Duitsland, kwamen 7.000 mensen op straat. 

Lees meer »