Krantenkoppen

Akkoorden over loonsverhoging goedgekeurd bij drie autoconstructeurs in VS

Het principeakkoord over een loonsverhoging is bij de drie grote autoconstructeurs in de Verenigde Staten – de “Big Three” of General Motors, Ford en Stellantis – goedgekeurd door de achterban. Dat bevestigt de vakbond ‘United Auto Workers’ (UAW). Het akkoord kwam er na een staking van meer dan zes weken.

Meer krantenkoppen in België

Omstreden adoptie van Alex (10) ook pijnlijk voor Crevits: Colombia kreeg duim omhoog ondanks zorgwekkende info op bureau van haar ambtenaren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Omstreden adoptie van Alex (10) ook pijnlijk voor Crevits: Colombia kreeg duim omhoog ondanks zorgwekkende info op bureau van haar ambtenaren

Het Colombiaanse jongetje Alex (10) is vorig jaar naar Vlaanderen gehaald op basis van een omstreden adoptiedossier. Zo blijkt Alex nog een zus te hebben, maar dat wist de adoptiemoeder niet. Voor Hilde Crevits (CD&V) is de zaak extra pijnlijk. Onder haar toezicht kreeg Colombia begin dit jaar nog een uitstekende evaluatie voor adopties. Op het bureel van haar ambtenaren

Lees meer »
Ouders en zus van verongelukte Lauren (20) praten voor het eerst: “Waarom moest hij die gevaarlijke straat oversteken voor een zak chips?”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ouders en zus van verongelukte Lauren (20) praten voor het eerst: “Waarom moest hij die gevaarlijke straat oversteken voor een zak chips?”

Diepenbeek neemt maandag afscheid van een supergeliefde jongen. Van Lauren Adamczyk (20), die vorige week zaterdag werd doodgereden op straat. Vriend van velen. Een jongen die al heel lang wist dat je het best leeft alsof elke dag je laatste is. Zijn ouders, zus en vrienden geven hem hier het mooiste eerbetoon. “We hebben hem eigenlijk nooit ongelukkig geweten.”

Lees meer »
Bart Kaëll ontpopt zich tot jurylid in ‘Starstruck’: is nieuwe programma een kopie van ‘De Soundmixshow’?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Bart Kaëll ontpopt zich tot jurylid in ‘Starstruck’: is nieuwe programma een kopie van ‘De Soundmixshow’?

Een eigentijdse versie van de ‘Soundmixshow’, maar anno 2023: dat is ‘Starstruck’, waarin onbekende Vlamingen worden getransformeerd in muzikale supersterren. Er is ook een rol weggelegd voor ‘Soundmixshow’-icoon Bart Kaëll, die transformeert van vrolijke host naar gevreesd jurylid. Hij haalt herinneringen op aan die gloriedagen, en vertelt wat dit programma zo verschillend maakt van zijn voorganger. “Wist je dat ik

Lees meer »
“Ik begrijp dat niet”: waarom het zeker nu héél bizar is dat Engeland én Schotland in groep Red Flames zitten
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ik begrijp dat niet”: waarom het zeker nu héél bizar is dat Engeland én Schotland in groep Red Flames zitten

De Red Flames staan voor een cruciaal tweeluik in de Nations League. Als ze beide wedstrijden – vandaag thuis tegen Schotland en volgende week woensdag 5 december in Nederland – winnen, zijn ze zeker van groepswinst. Die groepswinst levert een ticket voor de Final Four op, waar dan weer twee tickets te verdienen zijn voor de Olympische Spelen van volgend

Lees meer »
Een Brugs leugentje om bestwil over het parkeerbeleid
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Een Brugs leugentje om bestwil over het parkeerbeleid

Tijdens de gemeenteraad dinsdagavond hekelde Yves Buysse (VB) dat het stadsbestuur een ‘leugentje om bestwil’ vertelt: “Ten onrechte wordt gemeld dat de ondergrondse parkings volzet zijn, om auto’s uit de binnenstad te houden. Die leugen zorgt voor internationale ophef en gelach tot in het buitenland.”
The post Een Brugs leugentje om bestwil over het parkeerbeleid appeared first on KW.be.

Lees meer »
Boer Ronny (66) is nagel aan doodskist van Paul Gheysens in ‘golfoorlog’ Knokke: “Nog voor geen miljoen verkoop ik aan die dikke nekken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Boer Ronny (66) is nagel aan doodskist van Paul Gheysens in ‘golfoorlog’ Knokke: “Nog voor geen miljoen verkoop ik aan die dikke nekken”

Wie aan Knokke-Heist denkt, denkt aan hippe beachbars, roze polo’s en dikke bakken door de straten. Dat Paul Gheysens net in de kustgemeente een golfterrein met alles erop en eraan wil aanleggen, hoeft dan ook niet te verbazen. De ganse discussie rond de aanleg werd al de ‘Golfoorlog’ gedoopt. En in al dat juridisch geweld zit ook één opvallende figuur

Lees meer »
Ex-agent die George Floyd doodde, neergestoken in gevangenis
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ex-agent die George Floyd doodde, neergestoken in gevangenis

Derek Chauvin, de voormalige agent die werd veroordeeld voor de moord op George Floyd in Minneapolis in 2020, is in een gevangenis in Arizona neergestoken door een medegedetineerde. Dat meldt het persbureau Associated Press op basis van een anonieme bron. Chauvin zou serieuze verwondingen hebben overgehouden aan de steekpartij.

Lees meer »
PORTRET. Beroepsgangster en ‘ongeleid projectiel’ Lucien Annot (47): “Plots stond hij met sabel en geweer in de woonkamer van zijn liefdesrivaal”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

PORTRET. Beroepsgangster en ‘ongeleid projectiel’ Lucien Annot (47): “Plots stond hij met sabel en geweer in de woonkamer van zijn liefdesrivaal”

Hij haalde uit met een sabel naar zijn liefdesrivaal, gaf intussen zijn ex-vriendin enkele klappen, en richtte zijn aandacht — en vuurwapen — vervolgens weer op die eerste. Maar een dubbele poging tot moord was dat volgens de Oostendse beroepsgangster Lucien Annot (47) niet, en daar hoopt hij het hof van beroep vandaag van te overtuigen. Al zal die rechter

Lees meer »
KEG Gistel (4A) blijft bovenaan meedraaien
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KEG Gistel (4A) blijft bovenaan meedraaien

In vierde provinciale A blijven de rood-witten van coach Kenny Wittesaele bovenaan vlot meedraaien. Enkel het ongenaakbare KV Koksijde-Oostduinkerke (KVKO) en FA Nieuwpoort staan hoger gerangschikt. Komend weekend wacht een moeilijke verplaatsing naar Nieuwpoort.
The post KEG Gistel (4A) blijft bovenaan meedraaien appeared first on KW.be.

Lees meer »