Krantenkoppen

Antwerpse Bodymap-methode onder vuur voor geknoei met wetenschappelijke basis

De Bodymap-methode, die ondertussen in meer dan 200 scholen en kinderdagverblijven ingang heeft gevonden, beweert wetenschappelijk ondersteund te zijn. Maar een onderzoek van hun geciteerde bronnen schept een ander beeld.

Meer krantenkoppen in België

Wekenlang onder de grond en bezoek van Hamas-topman: familieleden delen verhalen van Israëlische gijzelaars
VRT NWS
VRT NWS

Wekenlang onder de grond en bezoek van Hamas-topman: familieleden delen verhalen van Israëlische gijzelaars

Terwijl een groot deel van de vrijgelaten Israëlische gijzelaars nog in ziekenhuizen ligt (en ver weggehouden wordt van de media), sijpelen via hun familieleden de eerste getuigenissen door. De families vertellen dat het voor veel gijzelaars geen eenvoudige periode was. "Toch zeggen de meesten onder hen dat Hamas hen goed behandeld heeft", vertelt VRT NWS-buitenlandjournalist Jens Franssen.

Lees meer »
Wordt Nesten uit Poperinge de eerste Ambassadeur voor Warm West-Vlaanderen? “Wij bezorgen kinderen extra zuurstof”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wordt Nesten uit Poperinge de eerste Ambassadeur voor Warm West-Vlaanderen? “Wij bezorgen kinderen extra zuurstof”

Wie wordt de opvolger van Maaike Cafmeyer als West-Vlaams Ambassadeur? Dat komen we te weten op woensdag 29 november, maar die avond wordt ook een goed doel bekroond. De Krant van West-Vlaanderen gaat samen met de provincie, Radio2 en Focus&WTV op zoek naar de allereerste Ambassadeur voor Warm West-Vlaanderen. In aanloop naar deze verkiezing stellen we elke week een van

Lees meer »
VRT lanceert nieuwe EDUbox over energie voor jongeren
VRT NWS
VRT NWS

VRT lanceert nieuwe EDUbox over energie voor jongeren

Opstaan met de wekker, met de bus naar school, het licht doven voor het slapengaan. Energie is overal. En hoewel jongeren er dagelijks mee in contact komen, blijft het toch een complex onderwerp. De EDUbox Energie informeert jongeren over de complexiteit van energie en daagt hen uit om kritisch na te denken over hun rol in dit wereldwijde vraagstuk.

Lees meer »
“Hij smeet met messen en kneep m’n keel dicht”: boksster Oshin Derieuw, een ooit verloren ziel die volgend jaar op de Spelen staat
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij smeet met messen en kneep m’n keel dicht”: boksster Oshin Derieuw, een ooit verloren ziel die volgend jaar op de Spelen staat

Oshin Derieuw (36) neemt straks als eerste vrouwelijke Belgische bokser deel aan de Spelen. Of hoe een verloren ziel na een lange ontdekkingstocht toch haar weg vond. Want het minste wat je kan zeggen, is dat Derieuw gehard is door het leven. Via het boksen verwerkt ze trauma’s uit haar verleden. “Een mentale fuck you aan iedereen die niet in

Lees meer »
Brugge heeft de voetpaden in 41 straten heraangelegd, binnenkort worden ze weer opengebroken
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugge heeft de voetpaden in 41 straten heraangelegd, binnenkort worden ze weer opengebroken

Brugge moet eindelijk werk maken van een voetpadenplan. Dat eiste raadslid Ilse Coopman (N-VA) tijdens de gemeenteraad dinsdagavond. Schepen voor Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD) counterde die vraag: “We hebben al de voetpaden in 41 Brugse straten heraangelegd.”
The post Brugge heeft de voetpaden in 41 straten heraangelegd, binnenkort worden ze weer opengebroken appeared first on KW.be.

Lees meer »
Union speelt nooit met eigen jeugd, STVV en Anderlecht het meest: “Is het echt de bedoeling om een hele ‘trafiek’ op te starten met kinderen?”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Union speelt nooit met eigen jeugd, STVV en Anderlecht het meest: “Is het echt de bedoeling om een hele ‘trafiek’ op te starten met kinderen?”

Anderlecht kocht afgelopen zomer veel ervaring, maar geeft van de topclubs nog steeds de meeste kansen aan eigen jeugd. En van alle eersteklassers speelt STVV met de meeste zelfopgeleide spelers. Maar niet overal krijgt de jeugd evenveel minuten. Een analyse van het jeugdbeleid in de Pro League A. Ontdek hier hoeveel jeugdspelers uw favoriete club werkelijk opstelt en hun bezorgdheden

Lees meer »
“Wie ben ik om te zeggen dat de Sint geen zwarte vrouw mag zijn?”: bedenker ‘Dag Sinterklaas’ Hugo Matthysen betreurt ‘gedoe’ rond sinterklaasfeest
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Wie ben ik om te zeggen dat de Sint geen zwarte vrouw mag zijn?”: bedenker ‘Dag Sinterklaas’ Hugo Matthysen betreurt ‘gedoe’ rond sinterklaasfeest

Queen Nikkolah was genoeg om het debat over Sinterklaas weer in lichterlaaie te zetten. Waarom lopen de gemoederen over een kinderfeest zo hoog op en hoe kunnen we het weer plezant maken? Hugo Matthysen, de ‘godfather’ van de legendarische VRT-reeks ‘Dag Sinterklaas’, en filosoof Patrick Loobuyck (UA) denken na over oplossingen. “Als zij zo graag een ‘echte’ Zwarte Piet willen,

Lees meer »
INTERVIEW. Frank Vandenbroucke is als de dood voor een Nederlands scenario: “N-VA en Vlaams Belang in één regering? Dat is een absolute catastrofe”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. Frank Vandenbroucke is als de dood voor een Nederlands scenario: “N-VA en Vlaams Belang in één regering? Dat is een absolute catastrofe”

“In een poging te scoren, heeft Mark Rutte zijn land overgeleverd aan extreemrechts.” Frank Vandenbroucke is hard voor onze noorderburen. Maar de vicepremier van Vooruit is vooral als de dood voor een herhaling van een Nederlands scenario. “Wie denkt dat Vlaams Belang voor oplossingen gaat zorgen is naïef.”

Lees meer »
“Ronduit hallucinant”: Wevelgemse (44) stal alles wat ze kon stelen van graven en riskeert nu celstraf
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Ronduit hallucinant”: Wevelgemse (44) stal alles wat ze kon stelen van graven en riskeert nu celstraf

Een 44-jarige vrouw uit Wevelgem riskeert een celstraf van zes maanden omdat ze verschillende beeldjes en bloemstukken stal van grafzerken in Wevelgem, Dadizele en Wervik. De vrouw werd gevat mede dankzij een tracker in een bloemstuk.
The post “Ronduit hallucinant”: Wevelgemse (44) stal alles wat ze kon stelen van graven en riskeert nu celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »
PVV is grootste partij van Nederland, maar waar staan ze precies voor?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

PVV is grootste partij van Nederland, maar waar staan ze precies voor?

De grote winnaar van de Nederlandse verkiezingen is Geert Wilders’ PVV geworden. Met naar verwachting 37 zetels in de Tweede Kamer voor zijn extreemrechtse Partij voor de Vrijheid wil de 60-jarige politicus Nederland “terugveroveren”. Volgens Wilders staat zijn partij voor een “sociaal rechts beleid”, maar wat houdt dat volgens zijn verkiezingsprogramma precies in? We zetten de opmerkelijkste partijpunten van de

Lees meer »
KIJKRAPPORT. ‘Squid Game: The Challenge’: “Dit is ‘Big Brother’ meets ‘De verraders’, maar dan op steroïden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJKRAPPORT. ‘Squid Game: The Challenge’: “Dit is ‘Big Brother’ meets ‘De verraders’, maar dan op steroïden”

In 2021 was er geen ontkomen aan: het waanzinnig populaire ‘Squid Game’ op Netflix. Zuid-Koreaans survivaldrama, maar ook: nauwelijks verholen kritiek op kapitalisme en economische ongelijkheid. Dat uitgerekend het spelement uit deze fictiereeks nu een eigen leven leidt, had zelfs de maker niet kunnen voorzien. Maar is de show – waarbij niemand het loodje legt – net zo straf als

Lees meer »
Meisjes- en jongenschiro vieren samen Christus Koning
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Meisjes- en jongenschiro vieren samen Christus Koning

In het weekend vieren de chiromeisjes Ilse en de chirojongens Sint-Nico het traditionele Christus Koningfeest. “Voor alle chiroleden is dat een plezierig weekend vol vriendschap, waarin ook de samenwerking tussen de chiromeisjes en -jongens benadrukt wordt”, zegt Ayla Devos van de leiding Ilse.
The post Meisjes- en jongenschiro vieren samen Christus Koning appeared first on KW.be.

Lees meer »