Krantenkoppen

Avondvoorstelling ‘Red Star Line’ zonder problemen gestart nadat musical in namiddag kampte met technische problemen

Voor de derde keer in enkele weken heeft Studio 100 een voorstelling van de musical ‘Red Star Line’ moeten annuleren wegens technische problemen. “Er was een probleem met één van de acht rijdende tribunes en dat is niet op tijd opgelost geraakt voor de voorstelling van zondagmiddag”, aldus woordvoerder Jan Pieter Boodts. De avondvoorstelling is wel gestart zonder problemen.

Meer krantenkoppen in België

Unia over antisemitisme: “Cijfers moeten soms genuanceerd worden, gevoelens van Joodse gemeenschap niet”
VRT NWS
VRT NWS

Unia over antisemitisme: “Cijfers moeten soms genuanceerd worden, gevoelens van Joodse gemeenschap niet”

Gelijkekansencentrum Unia heeft opnieuw cijfers gepubliceerd over het aantal meldingen van antisemitisme. "Sinds de heropflakkering van het conflict tussen Israël en Hamas op 7 oktober, kregen we al 62 meldingen die we kunnen linken aan Jodenhaat", zegt Els Keytsman, directeur van Unia. "Het is hoog tijd dat we de angstgevoelens van de Joodse gemeenschap serieus nemen."

Lees meer »
An en Filip kopen bouwgrond, maar ontdekken dan gigantische waterleiding onder perceel: “Van rechter moeten we verder bouwen, van stad mogen we niet…”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

An en Filip kopen bouwgrond, maar ontdekken dan gigantische waterleiding onder perceel: “Van rechter moeten we verder bouwen, van stad mogen we niet…”

Een eigen huis, een plek onder de zon. Het is een droom van vele Belgen en zo ook van Filip Hendriks (45) en An Willekens (45) uit Lommel. Al loopt dat plan bij hen niet van een leien dakje. Het koppel kocht tien jaar geleden een bouwgrond, maar tijdens de werken botsen ze plots op een enorme waterleiding die zo’n

Lees meer »
Alle 41 bouwvakkers na 17 dagen gered uit ingestorte tunnel in India
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Alle 41 bouwvakkers na 17 dagen gered uit ingestorte tunnel in India

Reddingswerkers zijn erin geslaagd om alle 41 bouwvakkers te redden uit een deels ingestorte tunnel in de Indiase staat Uttarakhand in de Himalaya. Dat meldt de Indiase nieuwszender NDTV. De groep kwam daar op 12 november vast te zitten na een aardverschuiving. De mannen werden op brancards naar buiten gedragen, zo laten beelden van lokale televisiezenders zien.

Lees meer »
Filip Vanhee al 32 jaar de patron in café Djings: “Mijn roeping kreeg ik als barman in het leger”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Filip Vanhee al 32 jaar de patron in café Djings: “Mijn roeping kreeg ik als barman in het leger”

Café Djings langs de Beversesteenweg wordt al 32 jaar gerund door Filip Vanhee (55). Zijn echtgenote Sabine Devlies (53), zelf dochter uit een Izegems café, runt aan de overkant de gelijknamige frituur. “Het café heeft hier jaren gedraaid op het werkvolk van VDL, in de volksmond Jonckheeres.”
The post Filip Vanhee al 32 jaar de patron in café Djings: “Mijn

Lees meer »
“Zo onoverzichtelijk dat mensen niet meer elektrisch willen rijden”: elke stad heeft eigen regels over laden en parkeren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Zo onoverzichtelijk dat mensen niet meer elektrisch willen rijden”: elke stad heeft eigen regels over laden en parkeren

Wie zijn elektrische wagen op straat parkeert en oplaadt, doet maar beter eerst grondig zijn huiswerk. Overal in Vlaanderen gelden er andere regels en tarieven, zo blijkt uit een rondvraag door HLN bij verschillende steden. Van eindeloos gratis blijven staan tot vier uur gratis met parkeerschijf of gratis tot de parkeersensor daar anders over beslist. Het is een kluwen, dat

Lees meer »
Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer

De Rotterdamse politie heeft dinsdag een verdachte opgepakt voor de roofmoord op de 54-jarige ondernemer Hans van der Mee. Dat meldt het openbaar ministerie vrijdag. Van der Mee werd op 14 februari 1990 in zijn winkel met huishoudelijke apparatuur overvallen en doodgeschoten. De politie heeft een 59-jarige Rotterdammer opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij zijn dood.

Lees meer »
#iedereenwestvlaming
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

#iedereenwestvlaming

De prijs van cacao bereikt recordhoogtes. Chocolade wordt duurder en dat voelt de ene nog meer dan de andere…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »
Belgische economie groeit minder snel dan verwacht in derde kwartaal
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Belgische economie groeit minder snel dan verwacht in derde kwartaal

De Belgische economie heeft in het derde kwartaal een groei opgetekend van 0,4 procent, zo meldt de Nationale Bank donderdag. Bij een eerste snelle raming was eind oktober nog sprake van 0,5 procent groei van het bruto binnenlands product (bbp) tegenover het voorgaande kwartaal. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2022 is nu sprake van 1,4 procent groei.

Lees meer »