Krantenkoppen

Bijna 45 kilogram gevaarlijk vuurwerk gevonden in kamer van kind in Nederland

In Alphen aan den Rijn, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, heeft de politie 44,2 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in een kamer waarin een zeer jong kind slaapt. De wijkagent maakte een foto van de vondst en deelde die op X.

Meer krantenkoppen in België

Elektrisch rijden dreigt duurder te worden door wirwar aan regels: elke stad pakt ‘laadpaalklevers’ op eigen manier aan
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Elektrisch rijden dreigt duurder te worden door wirwar aan regels: elke stad pakt ‘laadpaalklevers’ op eigen manier aan

Wie zijn elektrische wagen op straat parkeert en oplaadt, doet maar beter eerst grondig zijn huiswerk. Overal in Vlaanderen gelden er andere regels en tarieven, zo blijkt uit een rondvraag door HLN bij verschillende steden. Van eindeloos gratis blijven staan tot vier uur gratis met parkeerschijf of gratis tot de parkeersensor daar anders over beslist. Het is een kluwen, dat

Lees meer »
Kunstproject “Hand in hand” wil afstand tussen kinderen en bewoners woonzorgcentrum in Alken verkleinen
VRT NWS
VRT NWS

Kunstproject “Hand in hand” wil afstand tussen kinderen en bewoners woonzorgcentrum in Alken verkleinen

Een nieuw buurtproject in Alken wil kinderen en bewoners van het woonzorgcentrum Cecilia dichter bij elkaar brengen met een tentoonstelling. Om de generatiekloof te verkleinen zullen de leerlingen van 3 basisscholen samen met de ouderen werken aan een tentoonstelling over "handen". Het project kan rekenen op 3.500 euro van de gemeente. Ook 4 andere projecten krijgen steun van de gemeente.

Lees meer »
Hoeveel verdient Clouseau met hun optredens in het Sportpaleis? Een omzet waar een gemiddeld bedrijf jaloers op zou zijn
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hoeveel verdient Clouseau met hun optredens in het Sportpaleis? Een omzet waar een gemiddeld bedrijf jaloers op zou zijn

Met de twaalf nieuwe concerten in het Sportpaleis overschrijdt Clouseau de magische kaap van 2 miljoen verkochte tickets. Het hoeft niet te verbazen dat de uitverkochte Sportpaleizen Koen en Kris Wauters geen windeieren leggen. Maar hoeveel miljoenen levert een dergelijke concertreeks juist op? En hoeveel houdt een band daar dan precies aan over? Wij duiken in de cijfers.

Lees meer »
Vervuiling door industriële landbouw: kwestie veeteelt uitgesteld naar 2026
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Vervuiling door industriële landbouw: kwestie veeteelt uitgesteld naar 2026

De onderhandelaars van het Europees Parlement en van de Raad hebben dinsdagnacht een voorakkoord bereikt over een pakket regels die de vervuilende uitstoot door grote industriële installaties, ook agro-industriële installaties, moeten terugdringen. De kwestie om de veeteelt in de plannen op te nemen – een punt dat gevoelig ligt in verschillende lidstaten – werd naar 2026 uitgesteld.

Lees meer »
Oekraïne zet Fluxys op lijst van “oorlogssponsors”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Oekraïne zet Fluxys op lijst van “oorlogssponsors”

Oekraïne heeft de Belgische gasnetbeheerder Fluxys toegevoegd aan zijn lijst van “internationale sponsors van de oorlog”, omdat Fluxys via de haven van Zeebrugge de Russische handel in vloeibaar aardgas (lng) faciliteert. Dat zeggen de organisaties Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace en Vredesactie.

Lees meer »
West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer ingezet in Kuurne: “Provincie scoort slecht in de cijfers”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer ingezet in Kuurne: “Provincie scoort slecht in de cijfers”

Op initiatief van gouverneur Carl Decaluwé wordt de nationale winterse BOB-campagne in onze provincie ingezet met het “West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer” tussen vrijdag 1 en maandag 4 december. De Brugsesteenweg in Kuurne was de eerste plek waar er een West-Vlaamse politiezone een controle hield dit weekend. Dat was vanaf 16 uur op vrijdagavond.
The post

Lees meer »
INTERVIEW. 6 maanden voor de verkiezingen schetst Bart De Wever (N-VA) de pijnlijke uitdagingen: “Er is geen marge om de belastingen te laten dalen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. 6 maanden voor de verkiezingen schetst Bart De Wever (N-VA) de pijnlijke uitdagingen: “Er is geen marge om de belastingen te laten dalen”

“Besturen met Vlaams Belang? Dat is geen relevante vraag. Die partij kan me niét helpen om federaal de Vlaamse welvaart te herstellen.” Bart De Wever (N-VA) wordt kregelig van de vraag die bij velen op de lippen brandt. “Het leidt de aandacht af van wat telt. We halen de slechtste economische rapporten, maar volgens de premier moet het beste nog

Lees meer »
“Als het verhaal van Antwerp steevast ‘net niet’ is, kan je je daar niet blijven achter verstoppen. Dan is er meer aan de hand”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Als het verhaal van Antwerp steevast ‘net niet’ is, kan je je daar niet blijven achter verstoppen. Dan is er meer aan de hand”

Ook mathematisch kan het niet meer. Antwerp FC ligt uit Europa door die 0 op 15. Deurne-Noord als terminus over twee weken. Met een afscheidsmatch tegen FC Barcelona. ‘Not that bad.’ Al zag onze chef voetbal Niels Poissonnier een rode draad doorheen de campagne van de ‘Great Old’. “Het was te vaak wíllen. Niet kúnnen.”

Lees meer »
Cafetaria gesloten en geen eten of drank meer toegelaten op site de Groene Meersen in Zedelgem door rattenplaag
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Cafetaria gesloten en geen eten of drank meer toegelaten op site de Groene Meersen in Zedelgem door rattenplaag

De gemeente Zedelgem doet er momenteel alles aan om een rattenplaag op de vrijetijdssite de Groene Meersen te bestrijden. Volgens het bestuur is de plaag het gevolg van de grote wateroverlast de voorbije december. Er werd een aanpak uitgestippeld om de ratten te bestrijden, daardoor mag er tot begin januari 2024 geen drank en voeding meer genuttigd worden op de

Lees meer »
Jonge ouders planten bomen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jonge ouders planten bomen

Al sinds 2003 krijgen jonge ouders de gelegenheid om een boom te planten in Bergelen. Dit jaar werden de ouders van 295 kinderen geboren tussen 1 september 2022 en 31 augustus 2023 uitgenodigd. Bergelen is sinds vorige zondag opnieuw 240 bomen rijker.
The post Jonge ouders planten bomen appeared first on KW.be.

Lees meer »
Realityster Samantha de Jong laat voor het eerst van zich horen na uitbuitingszaak: “Elke dag een stukje sterker”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Realityster Samantha de Jong laat voor het eerst van zich horen na uitbuitingszaak: “Elke dag een stukje sterker”

Samantha de Jong (34), de Nederlandse realityster die bekend werd als Barbie uit ‘Oh Oh Cherso’, heeft voor het eerst gereageerd op de uitbuitingszaak waarbij zij één van de slachtoffers is. Ze zou vorig jaar zijn gedrogeerd, uit haar slaap zijn gehouden en aangezet tot sekswerk. “Gelukkig zitten ze allemaal vast”, zegt De Jong over de verdachten. Ze meldt dat

Lees meer »