Krantenkoppen

“Bracke is een octopus met veel en lange graaiarmen”: hoe gerespecteerd journalist Siegfried Bracke uitgroeide tot verguisde politicus

Tientallen parlementsleden kregen riante pensioenbonussen uitgekeerd. Maar het schandaal achtervolgt vooral één van hen: Siegfried Bracke (70). De man maakte veel vijanden, maar z’n val uit de gratie heeft hij vooral aan zichzelf te wijten. “Hij verstaat de kunst om de controverse nog op te pompen met onhandige uitspraken”, zegt politiek commentator Rik Van Cauwelaert in ‘Dag Allemaal’.

Meer krantenkoppen in België

Politie verspreidt opsporingsbericht voor 14-jarige Katleen uit Luik
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Politie verspreidt opsporingsbericht voor 14-jarige Katleen uit Luik

Een meisje van veertien is sinds woensdag 8 november vermist. Daarom verspreidt de politie, op vraag van het parket van Luik en Child Focus, een opsporingsbericht. Katleen Droogmans verliet rond 10 uur haar school, het Sainte-Thérèse d’Avila Instituut in Chênée, in de provincie Luik. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.

Lees meer »
Diploma-uitreiking bij Junior Techniekacademie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Diploma-uitreiking bij Junior Techniekacademie

De jeugdige uitvinders van de Junior Techniekacademie van Tielt mochten hun diploma ontvangen. “Samen met de stad Tielt, Hogeschool Vives en de steun van heel wat partners konden we ook dit jaar opnieuw een mooie workshopreeks van de Junior Techniekacademie aanbieden in Tielt. Via verschillende STEM-workshops ontdekken ze de mogelijkheden binnen domeinen zoals elektriciteit, mechanica
The post Diploma-uitreiking bij Junior

Lees meer »
GEZOND VERSTAND. Kan je een migraine-aanval voorkomen? “Het algemene advies is kort en duidelijk. Maar het is niet evident”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

GEZOND VERSTAND. Kan je een migraine-aanval voorkomen? “Het algemene advies is kort en duidelijk. Maar het is niet evident”

Ja, het is meer dan gewoon wat koppijn. Migraine is nog altijd een van de meest onderschatte ziektes. “Het is alsof je lichaam aan de rand van de afgrond staat”, zegt prof. dr. Jan Versijpt (UZ Brussel). Maar wat triggert een migraine-aanval? Heeft chocolade er iets mee te maken? En waarom leven wetenschappers op hoop? Kaatje De Coninck, zelf migrainepatiënt,

Lees meer »
Aantal suïcidepogingen in Vlaanderen daalt
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Aantal suïcidepogingen in Vlaanderen daalt

Uit het jaarverslag van 2022 blijkt dat het aantal suïcidepogingen in Vlaanderen sinds 2020 met 4,3% daalde. Vorig jaar werden 8.943 suïcidepogingen gemeld via spoeddiensten in Vlaamse ziekenhuizen. Dat zijn 25 pogingen per dag. Na aanmelding geeft de helft van de personen aan nog steeds suïcidale gedachten te hebben. “Dit toont het belang en de nood van een goede vervolgzorg

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Nederlander na 54 dagen vrijgelaten door Hamas, familie reageert “heel blij en enthousiast”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Nederlander na 54 dagen vrijgelaten door Hamas, familie reageert “heel blij en enthousiast”

De Nederlandse Israëliër Ofir Engel (18) is na 54 dagen vrijgelaten. Engel maakte deel uit van een groep van tien Israëlische en vier Thaise gijzelaars die Hamas liet gaan. “We zijn heel blij en enthousiast. Het was een moeilijke tijd. We hebben 54 dagen lang niets van hem gehoord”, reageerde zijn grootvader Jucha. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »
Ook op Vlaams niveau krijgen partijen extra geld
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Ook op Vlaams niveau krijgen partijen extra geld

Ook via het Vlaams Parlement worden de partijkassen volgend jaar flink aangevuld. Dat schrijft Het Laatste Nieuws, op basis van de ontwerpbegroting die de krant kon inkijken. Zo stijgt de basissubsidie voor Vlaamse partijen met 9 procent tot zowat 10 miljoen euro. De werkingstoelage voor politieke fracties, zoals voor de aankoop van bureaumateriaal, stijgt tot 4,6 miljoen euro.

Lees meer »