Krantenkoppen

Brasserie Histoires d’O brengt de Alpen naar de zee in Oostende

Deze winter kan je op de Oostendse zeedijk genieten van een Oostenrijkse Alpenhut, maar dan mét zicht op zee. Chef Kevin Beirens en gastvrouw Marion Ingelaere van brasserie Histoires d’O pakken uit met HUTTN, inclusief raclette en schapenvellen.

Brasserie Histoires d’O is al enkele jaren een vaste waarde op de zeedijk. Het interieur uit de jaren 50 met authentieke vloer en lambriseringen zorgt als vanzelf voor een aparte vibe die zowel inwoners als dagjesmensen kunnen waarderen. De zaak pakt regelmatig uit met een extra beleving. Zo zorgen ze deze winter voor een gezellige sfeer op de zeedijk.

Winterse lekkernijen

“De zee is even aantrekkelijk en misschien nog mooier in de winter dan in de zomer”, aldus de gastheer en chef van Histoires d’O. “Alleen vraagt de winterperiode iets meer creativiteit om die aparte beleving aan zee een eigen vibe te geven”, vertelt Kevin Beirens.

Een alpenhut voor de deur van een brasserie aan zee is alvast uniek. Tot 8 januari ontvangt Histoires d’O zijn gasten met camembert in de oven en andere winterse lekkernijen. Naast zijn vast repertoire, zoals kroketten gemaakt met garnalen van de Vistrap. Daarna moet de Oostenrijkse alpenhut plaatsmaken voor een werfzone waar een volledig nieuw terras met openschuivend terras vast komt te staan.

Bevriende chefs

Eens die werken achter de rug zijn, is in Histoires d’O het moment aangebroken voor andere verhalen. Al verschillende jaren treedt Kevin Beirens op als curator voor het werk van bevriende chefs. Die geeft hij tijdens Lundi een platform om hun onderscheidende kunsten te tonen. In het verleden waren op maandagen toppers als Nick Bril, Syrco Bakker en Willem Hiele al te gast.

Binnenkort maken Sam D’Huyvetter (Bar Bask), Tom Degroote (Carcasse), Kristof Deprez (De Mangerie) en Stijn Deschacht (Bar Bulot) hun opwachting om via een aantal gerechten hun verhalen te vertellen.

Lundi

“Met Lundi geeft Histoires d’O een podium aan chefs die zowel lekker kunnen koken en aan hun ambacht een aparte, eigen glans geven. Ze zijn geen podiumkunstenaars zoals we die tijdens Theater aan Zee kunnen bewonderen. Lundi is ontstaan om Oostende te laten kennismaken met het repertoire en de verhalen van andere chefs. We werken graag samen en leren vooral van bevriende collega’s”, vertelt Beirens. De definitieve line-up staat vanaf februari volgend jaar online.

(LB)

The post Brasserie Histoires d’O brengt de Alpen naar de zee in Oostende is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bart Deprez uit Kortrijk is kampioen Theeproeven van Benelux
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bart Deprez uit Kortrijk is kampioen Theeproeven van Benelux

Bart Deprez (49) van Viva Sara werd op de Horecabeurs in Gent op maandag 20 november uitgeroepen tot de eerste ESTA kampioen in Theeproeven in de Benelux. “Het is een bevestiging dat mijn smaakpalet nog klopt.”
The post Bart Deprez uit Kortrijk is kampioen Theeproeven van Benelux appeared first on KW.be.

Lees meer »
Konekti Jeugdhulp bestaat vijf jaar en hielp al 1.800 gezinnen: “Zullen nog meer inzetten op zorg en samenleven”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Konekti Jeugdhulp bestaat vijf jaar en hielp al 1.800 gezinnen: “Zullen nog meer inzetten op zorg en samenleven”

Konekti Jeugdhulp gaat aan de slag met gezinnen waar er spanningen heersen. Op woensdag 29 november kwamen medewerkers van Konekti en geholpen gezinnen samen in De Warande in Kortrijk op een netwerkevenement om de afgelopen vijf jaar in de kijker te zetten. Met behulp van verbinders en eerstelijnspyschologen kon Konekti al meer dan 1.800 gezinnen helpen.
The post Konekti Jeugdhulp

Lees meer »
Dames Avanti Brugge mikt op top drie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dames Avanti Brugge mikt op top drie

Het gaat uitstekend bij de dames van Avanti Brugge in tweede landelijke. Vorig seizoen was het een pak lastiger in eerste landelijke, en binnen de club werd besloten om een stapje terug te zetten. Coach Nathalie Ingelbrecht kwam over van Blankenberge en zette de ploeg weer op het juiste spoor.
The post Dames Avanti Brugge mikt op top drie appeared

Lees meer »
Aangepast busaanbod: meer bussen en twee haltes verdwijnen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Aangepast busaanbod: meer bussen en twee haltes verdwijnen

Vanaf 6 januari voert De Lijn grote veranderingen door in het aanbod bussen. In Zulte zullen twee weinig gebruikte bushaltes verdwijnen maar de frequentie op de lijn 75, die van Waregem naar Deinze rijdt, zal verdubbelen. “Dit is een zeer goede zaak voor de inwoners”, zegt burgemeester Simon Lagrange. Elk halfuur “Het algemene principe achter
The post Aangepast busaanbod: meer

Lees meer »
Deze zomer weer wekelijkse afvalophaling in Avelgem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Deze zomer weer wekelijkse afvalophaling in Avelgem

Goed nieuws voor de inwoners van Avelgem. In de zomermaanden zal de afvalophaling weer wekelijks gebeuren. Dat meldt de schepen van openbare werken Tom Beunens (Tandem) op de gemeenteraad.
The post Deze zomer weer wekelijkse afvalophaling in Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »
“Mogelijk hoogste sneeuwdek in jaren bij start van winter”: Alpen verwacht deze week lokaal tot 1 meter sneeuw
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Mogelijk hoogste sneeuwdek in jaren bij start van winter”: Alpen verwacht deze week lokaal tot 1 meter sneeuw

December moet nog beginnen, maar in de Alpen is het al volop winterweer. Dat is goed nieuws voor de liefhebbers van wintersport. Op veel plekken ligt er al een flinke laag sneeuw, meer zelfs dan in de afgelopen jaren bij het begin van de meteorologische winter. Hierdoor hebben verschillende skigebieden hun liften al geopend. Morgen valt er in de Westelijke

Lees meer »
Nieuwe Regenboogbrug op stadionvijver krijgt vorm
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe Regenboogbrug op stadionvijver krijgt vorm

De aannemer begon vorige week met de aanleg van de nieuwe Regenboogbrug. Met een kraan en bootjes op de vijver werden de eerste delen van de metalen constructie op de oude steunpilaren geplaatst.
The post Nieuwe Regenboogbrug op stadionvijver krijgt vorm appeared first on KW.be.

Lees meer »
Nibies Chocoladecreaties opent pop-upstore in Kortrijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nibies Chocoladecreaties opent pop-upstore in Kortrijk

Op 2 december opende Nibies een pop-upstore in de Sionstraat 8 in Kortrijk. Een jaar na het ontstaan van hun webshop openden ze vorig jaar hun chocoladeboetiek in Stasegem. Ze kregen de smaak te pakken om hun klanten te ontvangen in hun boetiek en gaan nu nog een stap verder.
The post Nibies Chocoladecreaties opent pop-upstore in Kortrijk appeared first

Lees meer »
Unieke tentoonstelling in de Sint-Bertinuskerk in Poperinge: “Kerstbeelden uit de hele wereld”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Unieke tentoonstelling in de Sint-Bertinuskerk in Poperinge: “Kerstbeelden uit de hele wereld”

De Sint-Bertinuskerk in Poperinge wordt omgetoverd tot een grootse expo van kerstbeelden en -stallen uit de hele wereld. Michael Moyaert en Greet Van Engeland uit Gits en Joris Missiaen en Moniek Inghelbrecht uit Ichtegem stellen meer dan 500 exemplaren uit hun verzameling tentoon.
The post Unieke tentoonstelling in de Sint-Bertinuskerk in Poperinge: “Kerstbeelden uit de hele wereld” appeared first on

Lees meer »
DE INSIDER. Een apart stoeltje voor je handtas, een hemels hapje en… een peperdure rekening: onze vrouw ging eten in Boury, het nieuwe beste restaurant van België
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

DE INSIDER. Een apart stoeltje voor je handtas, een hemels hapje en… een peperdure rekening: onze vrouw ging eten in Boury, het nieuwe beste restaurant van België

De nieuwe Gault&Millau-gids is voorgesteld, en dé grote winnaar is restaurant Boury in Roeselare. Het steeg naar 19/20 en wordt daarmee het nieuwe beste restaurant van Vlaanderen. Chef consument Lise Smout ging er al eten, en keek de ogen uit. “We werden echt wel verwend. Het hapje van bladerdeeg was het lekkerste wat ik ooit gegeten heb. Al was ik

Lees meer »
Winterstraattheater uit nostalgie naar kindertijd in Boezinge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Winterstraattheater uit nostalgie naar kindertijd in Boezinge

Deze kerstperiode komt het Kermiscomité Boezinge met een heus winterstraattheater, waar Hans Robyn een van de drijvende krachten achter is. “Het idee kwam grotendeels uit nostalgie naar mijn kinderjaren. Het concept is dat we een kijkje nemen naar hoe de Boezingenaren zich voorbereiden op Kerstmis en we spitsen ons toe op de drukke dag ervoor, met alle gevolgen van dien”,

Lees meer »