Krantenkoppen

CD&V wil Vlaams fonds voor gemeentelijke zwembaden

In bijna een op de vier gemeenten in Vlaanderen is de voorbije twintig jaar het gemeentelijk zwembad gesloten. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V). De bouw en de uitbating van zwembaden wordt voor steeds meer gemeenten onhaalbaar. Daarom legt CD&V een reddingsplan op tafel. De partij dringt onder meer aan op een Vlaams fonds dat voorziet in de basisfinanciering.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Djokovic krijgt het aan de stok met rumoerige fans én dopingcontroleur: “Anderhalf uur voor de match wil ik niet getest worden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Djokovic krijgt het aan de stok met rumoerige fans én dopingcontroleur: “Anderhalf uur voor de match wil ik niet getest worden”

Een woelige kwartfinale van de Davis Cup voor Novak Djokovic (36). De Serviër kreeg het tijdens zijn wedstrijd tegen Cameron Norrie aan de stok met rumoerige Britse fans, maar ook ervoor had ‘Nole’ zich al opgewonden. Anderhalf uur voor aanvang van de match weigerde hij namelijk een dopingcontrole. “Het is de eerste keer in 20 jaar dat ze mij voor

Lees meer »
Drugsbende krijgt hulp uit onverwachte hoek om havenarbeiders te ronselen: “Wie schulden had, kon het schudden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Drugsbende krijgt hulp uit onverwachte hoek om havenarbeiders te ronselen: “Wie schulden had, kon het schudden”

Veertig maanden cel, dat is de straf die Charaf T. riskeert voor zijn opzoekingen in de databanken van een groot Antwerps kantoor van gerechtsdeurwaarders. Op vraag van kennissen uit het drugsmilieu zocht hij adressen van havenarbeiders, liefst mensen die schulden en dus een dossier hadden bij de deurwaarder. De corruptie kwam uit door de kraak van chatdienst Sky ECC. Charaf

Lees meer »
Inbrekers doorzoeken woning terwijl Joke (22) met peuter ligt te slapen: “Dit gevoel is bijzonder vies”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Inbrekers doorzoeken woning terwijl Joke (22) met peuter ligt te slapen: “Dit gevoel is bijzonder vies”

Terwijl mama Joke (22), haar vriend James (23) en hun peuter Jens (1) boven lagen te slapen doorzochten inbrekers woensdagnacht hun huis. Ze deden beneden hun ronde en stalen geld, sigaretten en twee skateboards. “Toen ik de inbraak ontdekte vreesde ik dat ze boven ook waren geweest en liep ik in paniek naar Jens zijn kamer, waar de dieven gelukkig

Lees meer »
Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld

Dit jaar heeft de politie van Brugge al 470 meldingen gekregen van intrafamiliaal geweld. Tot spijt van raadslid Karin Robert (Groen) wil Brugge bij gebrek aan Vlaamse subsidies geen veilig huis voor slachtoffers oprichten. Oostende, Kortrijk en Gent hebben zo’n huis wel.
The post Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld appeared first on KW.be.

Lees meer »
Nederland naar stembus: 66 procent kiezers bracht al stem uit, eerste exitpoll om 21 uur
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nederland naar stembus: 66 procent kiezers bracht al stem uit, eerste exitpoll om 21 uur

De parlementsverkiezingen die vandaag in Nederland worden gehouden, kunnen het politieke landschap grondig hertekenen. Na 13 jaar premierschap – een Nederlands record – neemt Mark Rutte (VVD) namelijk afscheid van de nationale politiek. Of de kiezer ook daadwerkelijk verandering wil, wordt duidelijk vanaf 21 uur, wanneer de stembussen sluiten en de eerste exitpoll wordt verwacht.

Lees meer »
KIJK – Frederik (41) vliegt over overstroming die zijn vader trof: “Zo leren we bij voor de toekomst”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KIJK – Frederik (41) vliegt over overstroming die zijn vader trof: “Zo leren we bij voor de toekomst”

Met zijn botten trotseerde Frederik Vandamme bijna dagelijks de overstroming in het huis van zijn vader Gabriel bij Noordschote. Om eens een overzicht te krijgen van al dat water, vloog hij met de paramotor boven de getroffen regio. “Het was de moeite.”
The post KIJK – Frederik (41) vliegt over overstroming die zijn vader trof: “Zo leren we bij voor

Lees meer »
Kopecky mikt in Parijs op wegrit en omnium
De Standaard
De Standaard

Kopecky mikt in Parijs op wegrit en omnium

Wereldkampioene op de weg en tweevoudig wereldkampioene op de piste: geen renster trekt in 2024 met meer medaillekansen naar de Olympische Spelen dan Lotte Kopecky. Onze landgenote kan in Parijs op papier in vier nummers aantreden, maar zal selectief zijn. ‘Het zou ideaal zijn indien ik twee heel goede proeven rijd.’

Lees meer »
“Ik wou graag kinderen, maar m’n carrière stond in de weg”: Anastacia is in het land voor ‘Night of the Proms’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ik wou graag kinderen, maar m’n carrière stond in de weg”: Anastacia is in het land voor ‘Night of the Proms’

Anastacia (55) staat dit weekend voor het eerst in lange tijd weer op het podium van ‘Night of the Proms’. Er is nog een andere reden waarom de Amerikaanse popster regelmatig in ons land in, namelijk onze eigenste popdiva Natalia. Anastacia komt vaak op bezoek bij haar hartsvriendin en haar dochtertje Bobbi-Loua, van wie Anastacia meter is. Showbits-reporter Jarne sprak

Lees meer »
Noor Van Loock maakt furore bij Jumpers Middelkerke
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Noor Van Loock maakt furore bij Jumpers Middelkerke

Jumpers Middelkerke is al enkele jaren de snelst groeiende volleybalclub van Vlaanderen. De expliciete visie qua opleiding en begeleiding is ongetwijfeld niet vreemd aan dit succes. Noor Van Loock (19) is een van de speelsters die via de jeugdwerking van de club doorstootte naar het A-team.
The post Noor Van Loock maakt furore bij Jumpers Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »
COLUMN. De januskop van Vlaams Belang heeft maar één doel: regeren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

COLUMN. De januskop van Vlaams Belang heeft maar één doel: regeren

“Het enige wat ze bij Vlaams Belang nog moeten doen, is fouten vermijden, de rest komt vanzelf”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent) na de overwinning van de extreemrechtse PVV in Nederland. “Hun succes is het falen van de centrumpartijen om te antwoorden op de almaar toenemende zorgen van het volk. Maar vergis u niet: de ‘verzachting’ van Vlaams Belang is

Lees meer »
Ondanks contactverbod maakt man (44) zich opnieuw schuldig aan partnergeweld
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ondanks contactverbod maakt man (44) zich opnieuw schuldig aan partnergeweld

Een 44-jarige man uit Veurne, die tegenwoordig in Kortrijk woont, riskeert een nieuwe celstraf van één jaar met uitstel wegens partnergeweld. Opnieuw sloeg S.C toe bij hetzelfde slachtoffer met wie hij een knipperlichtrelatie had, en dat ondanks een contactverbod. “Maar het was zij die telkens vroeg om langs te komen”, sprak S.C.
The post Ondanks contactverbod maakt man (44) zich

Lees meer »