Krantenkoppen

Chiro Tsjoef Heule met legendarische stovers

Het is al decennialang een onverwoestbare traditie bij Chiro Tsjoef van Heule-Watermolen: het jaarlijkse eetfestijn waarbij ze de beste frieten met stovers van het land zelf klaarmaken en serveren volgens een geheim recept uit grootmoeders tijd… Ze kregen vorige zaterdag in de zaal van TSO Spes Nostra zo’n 400 eters over de vloer. De opbrengst gaat helemaal naar de jaarwerking van de bloeiende Chiroafdeling. (NOM/foto NOM)

The post Chiro Tsjoef Heule met legendarische stovers is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jonge Brugse muzikanten in Cultuurcentrum
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jonge Brugse muzikanten in Cultuurcentrum

Op vrijdag 24 november om 20.30 uur biedt het Cultuurcentrum Brugge in zaal Daverlo een podium aan twee jonge Brugse artiesten.
The post Jonge Brugse muzikanten in Cultuurcentrum appeared first on KW.be.

Lees meer »
Actrice Lien De Graeve op bezoek in het Mamadepot Hooglede
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Actrice Lien De Graeve op bezoek in het Mamadepot Hooglede

Actrice Lien De Graeve, bekend van het theater en televisieseries als ‘Onder Vuur’, bracht een bezoekje aan het Mamadepot in Hooglede. De actrice, die roots heeft in Hooglede, had niets dan lof voor het initiatief.
The post Actrice Lien De Graeve op bezoek in het Mamadepot Hooglede appeared first on KW.be.

Lees meer »
Hongaarse premier Orban wil geen 50 miljard euro extra voor Oekraïne. Prof Hendrik Vos: “Als we opgeven, staat Poetin in Litouwen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hongaarse premier Orban wil geen 50 miljard euro extra voor Oekraïne. Prof Hendrik Vos: “Als we opgeven, staat Poetin in Litouwen”

De Hongaarse premier Viktor Orban verzet zich hevig tegen 50 miljard euro extra Europees geld voor Oekraïne. Hij haalt daarvoor alles uit de kast, een nationale campagne moet de Hongaren overtuigen. Kan hij de steun ook echt blokkeren? En heeft hij geen punt, want de oorlog kost toch ook veel geld? “Het is menens deze keer”, zegt professor Europese politiek

Lees meer »
“Ik wilde jaren geleden geen bloedverdunners nemen, nu hebben ze mij verplicht”: Liliane Saint-Pierre kreeg enkele beroertes
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ik wilde jaren geleden geen bloedverdunners nemen, nu hebben ze mij verplicht”: Liliane Saint-Pierre kreeg enkele beroertes

‘Mij krijg je niet klein’. Zo heet de nieuwe single van Liliane Saint-Pierre (74). Het zijn toepasselijke woorden, want de zangeres kreeg al meerdere keren een kleine beroerte. Toch is ze niet van plan om het rustiger aan te gaan doen, vertelt ze in ‘TV Familie’. “Toen ik de diagnose hoorde, dacht ik meteen: ‘Dit is écht niet het moment’.”

Lees meer »
De Croo reageert nadat Israëlische premier Netanyahu zijn uitspraken veroordeelt: “Er mogen geen burgerslachtoffers meer vallen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De Croo reageert nadat Israëlische premier Netanyahu zijn uitspraken veroordeelt: “Er mogen geen burgerslachtoffers meer vallen”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft uitspraken van de premiers van België en Spanje nadrukkelijk veroordeeld. Dat meldt de officiële account van Netanyahu op X, het vroegere Twitter, vrijdag. Volgens Netanyahu hebben premier Alexander De Croo en zijn Spaanse ambtgenoot Pedro Sánchez niet de volledige verantwoordelijkheid bij Hamas gelegd voor de misdaden die de extremistische Palestijnse organisatie begaat. De Croo

Lees meer »
Jonge ondernemers lanceren likeur met hop
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jonge ondernemers lanceren likeur met hop

Joty Boeve en Bram Pauwelyn grepen de pandemie aan om een uniek aperitief te ontwikkelen. Met Oublon lanceerden ze vorig jaar een likeur op basis van hop. Hun creatie staat ondertussen op de kaart in verschillende horecazaken in de Westhoek, aan de kust en in Gent. Oublon is ook te verkrijgen in heel wat speciaalzaken en supermarkten.
The post Jonge

Lees meer »
“Het ging zo ver dat ik niet mocht beslissen welke kleren ik droeg”: Belgische dance-zangeressen getuigen over wantoestanden in ‘Belpop’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Het ging zo ver dat ik niet mocht beslissen welke kleren ik droeg”: Belgische dance-zangeressen getuigen over wantoestanden in ‘Belpop’

Jessy De Smet (47), Silvy De Bie (42), Annemie Coenen (45) en Kate Ryan (43). In de jaren 2000 scheerden deze Belgische dancezangeressen hoge toppen. Maar achter hun monstersucces schuilt een zeer donkere kant. In ‘Belpop’, de documentairereeks over Belgische muziek op VRT Canvas, getuigen ze over de zware uitbuiting, die jarenlang verborgen bleef voor het publiek. “Het was een

Lees meer »
Kat des huizes zet fornuis aan, rubberen placemat vat vuur: “Dit kon veel erger afgelopen zijn”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kat des huizes zet fornuis aan, rubberen placemat vat vuur: “Dit kon veel erger afgelopen zijn”

De brandweer werd donderdagmiddag omstreeks 15 uur opgeroepen naar de Pontleenstraat in Ardooie. Daar was er rookontwikkeling in de keuken van een woning. Boosdoener was de kat des huizes. Die had per ongeluk het fornuis aangezet.
The post Kat des huizes zet fornuis aan, rubberen placemat vat vuur: “Dit kon veel erger afgelopen zijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »