Krantenkoppen

COLUMN. “Als iemand symbool kan staan voor vernieuwing bij Open Vld, dan is het wel Herman De Croo”

Net voor Wapenstilstand bereikte ons het volgende hoopgevende bericht: “De geliefde acteur en zanger Niels Destadsbader is dolgelukkig. Hij gaat de rol van Albert spelen in de musical ‘14-18’.” Kijk, daar smelt ik dus van. Want geef toe: Vlaamser kan niet. Niels kreeg televisieshows op glimmende vloeren voor de voeten geworpen, maar hij koos voor de strijd in de muzikale loopgraven van Puurs. De Elvis Presley van Deerlijk ruilt zijn glitterpak voor het soldatenuniform.

Meer krantenkoppen in België

Iserbyt geeft Baloise Trek Lions het nakijken in Flamanville, onzichtbare Thibau Nys heeft nood aan rust: “Mijn batterijen zijn volledig leeg”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Iserbyt geeft Baloise Trek Lions het nakijken in Flamanville, onzichtbare Thibau Nys heeft nood aan rust: “Mijn batterijen zijn volledig leeg”

Eli Iserbyt (26, Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zijn tweede Wereldbekerzege van het seizoen gepakt in Flamanville. De Belgische renner deelde zijn wedstrijd perfect in en liet Pim Ronhaar (22, Baloise Trek Lions) – die nog derde werd achter Van der Haar – in de voorlaatste ronde achter. Thibau Nys kwam opnieuw niet in het stuk voor vandaag: “Denk dat het een

Lees meer »
Kerkelijke Opvangpunt getuigt voor kritische onderzoekscommissie: “Wij plaatsen slachtoffers centraal”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Kerkelijke Opvangpunt getuigt voor kritische onderzoekscommissie: “Wij plaatsen slachtoffers centraal”

Bij het Nederlandstalige kerkelijke Opvangpunt voor seksueel misbruik van minderjarigen in pastorale relaties zijn er van 2011 tot juli 2023 686 meldingen over seksueel misbruik binnengekomen. Dat hebben leden van het opvangpunt verklaard in de bijzondere commissie voor de evaluatie van de aanpak van seksueel misbruik in de Kerk in het Vlaams Parlement. Enkele parlementsleden stelden tijdens de commissie de

Lees meer »
Dames Avanti Brugge mikt op top drie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dames Avanti Brugge mikt op top drie

Het gaat uitstekend bij de dames van Avanti Brugge in tweede landelijke. Vorig seizoen was het een pak lastiger in eerste landelijke, en binnen de club werd besloten om een stapje terug te zetten. Coach Nathalie Ingelbrecht kwam over van Blankenberge en zette de ploeg weer op het juiste spoor.
The post Dames Avanti Brugge mikt op top drie appeared

Lees meer »
‘Tastoe Rumbeke’ opent in voormalig pand van bakkerij Dumortier: “Deze kans konden we niet laten schieten”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

‘Tastoe Rumbeke’ opent in voormalig pand van bakkerij Dumortier: “Deze kans konden we niet laten schieten”

Vanaf zaterdag 9 december is Rumbeke opnieuw een bakkerij rijker. Vijf maanden nadat Johan Dumortier (49) en zijn vrouw Ilse Pattyn (46) er na 27 jaar de deuren van hun bakkerij in de Izegemsestraat 40 sloten, openen Jonas Van Bruaene (31) en Olivia Pattyn (30) van Tastoe er een nieuwe vestiging. Met ‘Tastoe Rumbeke’ opent het koppel zo al het

Lees meer »
L’Envie heeft ‘De beste wijnkaart van België!’ volgens Gault&Millau: “Werk van vele jaren”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

L’Envie heeft ‘De beste wijnkaart van België!’ volgens Gault&Millau: “Werk van vele jaren”

‘De beste wijnkaart van België!’ De nieuwe Gault&Millau werd deze week gepubliceerd en daarin vielen heel wat streekgenoten in de prijzen. Ook het Zwevegemse l’Envie kon rekenen op een niet onaardige score. Meer nog: ze kregen meteen ook het label van beste wijnkaart van het land. “We gaan nu wel niet naast onze schoenen beginnen lopen maar nog steeds keihard

Lees meer »
Realityster Samantha de Jong laat voor het eerst van zich horen na uitbuitingszaak: “Elke dag een stukje sterker”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Realityster Samantha de Jong laat voor het eerst van zich horen na uitbuitingszaak: “Elke dag een stukje sterker”

Samantha de Jong (34), de Nederlandse realityster die bekend werd als Barbie uit ‘Oh Oh Cherso’, heeft voor het eerst gereageerd op de uitbuitingszaak waarbij zij één van de slachtoffers is. Ze zou vorig jaar zijn gedrogeerd, uit haar slaap zijn gehouden en aangezet tot sekswerk. “Gelukkig zitten ze allemaal vast”, zegt De Jong over de verdachten. Ze meldt dat

Lees meer »
Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”

De transformatie die het Belgische leger aan het ondernemen is, moet Defensie klaar maken “voor een eventueel conflict in de komende jaren”. Dat heeft woensdag de “patron” van het leger, admiraal Michel Hofman, gezegd tijdens een ontmoeting met enkele journalisten op de generale staf in Brussel. De Chef Defensie (CHOD) maakt zich wel zorgen over de verslechtering van de algemene

Lees meer »
Amerikaanse rapper Young Thug beschuldigd van het leiden van een criminele bende
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Amerikaanse rapper Young Thug beschuldigd van het leiden van een criminele bende

De Amerikaanse rapper Jeffery Lamar Williams, beter bekend als Young Thug (32), wordt door de openbaar aanklager in Atlanta beschuldigd van het leiden van een criminele bende. Ook zou zijn label YSL volgens de aanklacht dienen als bron van criminele activiteiten. In het proces, dat maandag van start ging, worden de teksten van de muzikant gebruikt als bewijsmateriaal.

Lees meer »