Krantenkoppen

De bekendste Nederlandse armoede-expert is Vlaming én ervaringsdeskundige: “In Vlaanderen moet je nog uitleggen wat armoede is”

Bij ons kent haast niemand hem, in Nederland is Tim ’S Jongers (42) als expert in armoede een bekend gezicht, met die bijzonderheid dat hij zelf in heftige armoede opgroeide. Hij begrijpt dat een brooddoos van een kind leeg kan zijn, waarom het systeem vernederend is en dat ook wie arm is een flatscreen of een huisdier wil.

Meer krantenkoppen in België

Luna heeft leukemie en zit al een jaar in het dierenasiel
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Luna heeft leukemie en zit al een jaar in het dierenasiel

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje. Deze week gingen we langs bij Poezelou, een opvang voor zwerfkatjes in Koekelare. Zij zoeken een thuis voor Luna (1,5), een kattin met een ongeneeslijke ziekte die hoopt haar laatste jaren in een warm nest te mogen slijten.
The post Luna heeft leukemie en zit

Lees meer »
“Ze hebben gescoord…”: hoe Engelse dames rond de middencirkel van de hemel naar de hel gingen na late goal in Nederland-België
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ze hebben gescoord…”: hoe Engelse dames rond de middencirkel van de hemel naar de hel gingen na late goal in Nederland-België

Met 0-6 winnen en tóch geen ticket voor de Final Four. Een explosie van vreugde veranderde al snel in een gigantische teleurstelling voor de Engelse dames – toen ze zich met een klein hartje hadden verzameld rond de middenstip. Want de Red Flames hadden over het Kanaal een extra tegengoal geslikt. En dat veranderde álles. “Hier zijn we kapot van.

Lees meer »
“Crisisberaad in het paleis”: koning Charles opent jacht op koninklijke klokkenluider
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Crisisberaad in het paleis”: koning Charles opent jacht op koninklijke klokkenluider

“De stemming is zó gespannen.” Nadat Charles (75) en prinses Kate (41) werden genoemd als ‘racistische royals’ houdt de koning crisisoverleg om terug te kunnen slaan. “De zoektocht naar het lek is begonnen”, klinkt het strijdvaardig bij zijn medewerkers. Koning Charles voelt zich zo “zwaar verraden” dat “alle mogelijke opties” openliggen om de koninklijke klokkenluider tot zwijgen te brengen. Was

Lees meer »
Tot zeven jaar cel nadat Bruggeling hele nacht vastgehouden en geslagen werd
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tot zeven jaar cel nadat Bruggeling hele nacht vastgehouden en geslagen werd

Een openstaande drugsschuld deed een 29-jarige Bruggeling vorige zomer door de hel gaan. De twintiger moest zijn kleren uittrekken waarna hij zwaar werd toegetakeld en half bewusteloos meegesleurd naar een appartement in Izegem. Daar werd hij een hele nacht vastgehouden en mishandeld. Pas toen zijn bewaker in slaap viel, kon B.T. ontsnappen. De spilfiguur achter de feiten kreeg maandag zeven

Lees meer »
“Ze probeerden mij al een tijdje te wippen, en het is hen eindelijk gelukt”: Jan Smit ontslagen bij voetbalclub FC Volendam
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ze probeerden mij al een tijdje te wippen, en het is hen eindelijk gelukt”: Jan Smit ontslagen bij voetbalclub FC Volendam

Tegenslag voor Jan Smit (37). De Nederlandse schlagerzanger is ontslagen bij z’n voetbalclub FC Volendam. “Het zat eraan te komen”, klinkt het teleurgesteld in ‘Dag Allemaal’. Maar wat is er precies gebeurd? En wat zijn de toekomstplannen van KLUBBB3, het razend populaire schlagertrio dat hij vormde met de Duitse Florian en onze landgenoot Christoff? “Ik heb al twintig keer een

Lees meer »
Wie naturalisatie aanvraagt in Duitse deelstaat, moet bestaansrecht Israël erkennen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Wie naturalisatie aanvraagt in Duitse deelstaat, moet bestaansrecht Israël erkennen

Wie naturalisatie aanvraagt in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt moet voortaan zijn steun uitspreken voor het bestaansrecht van Israël. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van de deelstaat, gelegen in het oosten van het land, heeft dat in november bepaald in een decreet aan lokale autoriteiten. Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat, Tamara Zieschang, dinsdag gezegd in Maagdenburg.

Lees meer »
Zaakvoerder van ABC Carnaval in Menen is overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zaakvoerder van ABC Carnaval in Menen is overleden

Derdeprovincialer FC Aalbeke Sport is in diepe rouw na het overlijden van ex-speler en sponsor Karim Delahousse (34). Enkele weken geleden verhuisde hij van Menen naar Aalbeke waar hij opgroeide. Karim was de zaakvoerder van ABC Carnaval in de Moeskroenstraat op de Barakken in Menen. In juni 2019 nam hij deze speciaalzaak over. Karim lag al enkele weken in de

Lees meer »
27ste Nacht van de Koude Voeten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

27ste Nacht van de Koude Voeten

Op zaterdag 20 januari 2024 is men in Meulebeke toe aan een nieuwe editie van de Nacht van de Koude Voeten. Dit evenement, dat straks de 27ste editie beleeft, is in de Berengemeente uitgegroeid tot een waar fenomeen dat ook in de ruime regio reeds heel wat navolging kende. Langs nieuwe, onbekende en onverlichte paden
The post 27ste Nacht van

Lees meer »
SportSolid vernieuwt aanbod van kindersportkampen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

SportSolid vernieuwt aanbod van kindersportkampen

Elke zomer kunnen kinderen tussen 8 en 15 jaar bij SportSolid terecht voor fietskampen in en rond sportpark Drogenbrood. Een zestigtal kinderen amuseren zich dan drie dagen lang op de fiets onder begeleiding van medewerkers van Sportsolid. “Omdat we hoorden dat veel ouders hun kinderen graag een week willen laten sporten, vernieuwen we ons aanbod.
The post SportSolid vernieuwt aanbod

Lees meer »
COLUMN. “Laura Tesoro mag vanavond schitteren op VTM. Opgelet Jens!”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

COLUMN. “Laura Tesoro mag vanavond schitteren op VTM. Opgelet Jens!”

Vanavond start de nieuwe feelgoodshow ‘Starstruck’ op VTM met als host Laura Tesoro. VTM op zijn best: puur entertainment en spektakel. Maar vooral ook Laura Tesoro op haar best. Eindelijk van onder de vleugels van een ervaren co-host. Zij ownt de show, zoals ze dat zelf zou zeggen, en hoe. Een bewijs dat VTM in zijn jonge talenten traag maar

Lees meer »
Willem Renders kroont zich opnieuw tot veldloopkampioen: “Volgend jaar als junior naar EK”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Willem Renders kroont zich opnieuw tot veldloopkampioen: “Volgend jaar als junior naar EK”

Willem Renders heeft als jonge atleet van Hermes Oostende, afdeling Jabbeke reeds een stevig palmares opgebouwd. Onlangs werd hij in Hulsthout voor de derde keer Belgisch kampioen veldlopen. “Hoe lastiger het parcours, hoe gemakkelijker voor mij om het verschil te maken.”
The post Willem Renders kroont zich opnieuw tot veldloopkampioen: “Volgend jaar als junior naar EK” appeared first on KW.be.

Lees meer »