Krantenkoppen

De Bommelaar staat met ‘Straf!’ weer op de planken in Nieuwmunster

Toneelkring De Bommelaar vatte half oktober de repetities aan voor zijn nieuwste productie ‘Straf!’ Het wordt de eerste voorstelling onder de regie van Gino De Muyt. “Deze rauwe komedie schreeuwt om een sterke cast, en laat dat nu net het handelsmerk van De Bommelaar zijn.”

“Straf!, een stuk van de hand van de Nederlandse theaterauteur Ton Davids, is een ietwat rauwe komedie die we, zoals gewoonlijk, brengen in ons prachtig lokaal dialect. Het verhaal speelt zich af in een niet nader genoemd woonzorgcentrum in de streek.”

“Als op een dag een veroordeelde misdadiger er zijn werkstraf moet uitvoeren, brengt hij niet alleen zijn gevoel voor humor, maar ook zijn criminele verleden mee. Vreemde snuiters duiken op en maken het leven in het woonzorgcentrum voor bewoners en medewerkers er niet eenvoudiger op. Of het allemaal goed afloopt? Dat weet je natuurlijk nooit”, knipoogt regisseur Gino De Muyt.

Hij drukt met Straf! meteen zijn stempel op de toneelgroep. “Vanwaar de keuze? Het stuk heeft een boeiend verhaal te vertellen en heeft daarnaast alles wat de toeschouwer wil zien en horen: onverwachte wendingen, veel actie, herkenbaarheid, tempo… en het verhaal is ook nog eens ongelofelijk grappig”, klinkt het. Bovendien is het De Bommelaar op het lijf geschreven.

“De verschillende personages zijn stuk voor stuk uitdagend om te spelen. Daarvoor heb je een sterke cast nodig, en laat dat nu toevallig het handelsmerk van De Bommelaar zijn.” De rollen worden vertolkt door Roderick Creyf, Kristof Laukens, Wendy Pinoy, Ingrid Pyck, Ann Florizoone, Christine Hallaert, Ramses Heydens, Katia Lambert en Lilith Heydens. “Lilith is een aanstormend talent die in deze productie debuteert aan de zijde van vader Ramses”, klinkt het nog.

(WK)

De voorstellingen vinden plaats op 28 februari, 1, 2, 3, 6, 8 en 9 maart 2024. Tickets zijn binnenkort beschikbaar via de leden.

The post De Bommelaar staat met ‘Straf!’ weer op de planken in Nieuwmunster is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

‘Huis gemaakt’-jurylid Cerina Marchetta reageert op online pesters: “Stel je voor dat het jouw kind is dat dit moet doorstaan”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Huis gemaakt’-jurylid Cerina Marchetta reageert op online pesters: “Stel je voor dat het jouw kind is dat dit moet doorstaan”

‘Huis gemaakt’-jurylid Cerina Marchetta springt in de bres voor de deelnemers van het programma. De koppels krijgen namelijk heel wat kritiek op sociale media, en daar is ze, als jurylid, niet van gediend. “Vanuit je luie stoel de meest hatelijke opmerkingen en commentaren spuien op andere mensen is naar mijn mening de meest erge vorm van pesten”, deelt ze bij

Lees meer »
Aantal dreigingsmeldingen vervijfvoudigt na Hamas-aanval van 7 oktober: Vlaamse burgemeesters grijpen in
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Aantal dreigingsmeldingen vervijfvoudigt na Hamas-aanval van 7 oktober: Vlaamse burgemeesters grijpen in

Het nieuwste rapport van het OCAD werpt een zeer nauwkeurige blik op de stijgende binnenlandse spanning. In de vijf weken na de aanval van 7 oktober door Hamas op Israëlische doelwitten waren er in België 69 terreurdreigementen. Daarvan hebben er liefst 39 een rechtstreekse link met het Israëlisch-Palestijns conflict. Burgemeesters moeten een toenemend aantal verdachte individuen in het oog zien

Lees meer »
Antwerpse belastingen dalen: hoeveel levert dat je op? En wat in andere gemeenten? Hier betaal je het minst en meest
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Antwerpse belastingen dalen: hoeveel levert dat je op? En wat in andere gemeenten? Hier betaal je het minst en meest

De stad Antwerpen verlaagt vanaf volgend jaar de gemeentebelasting van 8% naar 7%. Mensen met een hoog inkomen profiteren daar doorgaans het meest van. De verschillen in belastingen tussen de gemeenten in de provincie Antwerpen zijn trouwens heel groot. In Meerhout betaal je bijvoorbeeld 8%, terwijl dat in Aartselaar 4,9% is. Er is ook één belastingparadijs in onze provincie, maar

Lees meer »
Elke week krijgen 11 Belgen een hiv-diagnose: stijging met 14 procent 
VRT NWS
VRT NWS

Elke week krijgen 11 Belgen een hiv-diagnose: stijging met 14 procent 

In 2022 kregen 597 personen een nieuwe hiv-diagnose in België. Dat is een stijging van 14 procent ten opzichte van 2021. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Sciensano. Die stijging zou met de nodige voorzichtigheid moeten worden geïnterpreteerd want sinds de coronapandemie schommelen de cijfers meer. Als we kijken naar de cijfers van de afgelopen 10 jaar, dalen het aantal

Lees meer »
Dirk De fauw: “Als drugstrafieken zich naar Zeebrugge verleggen, krijgen politie en douane extra manschappen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dirk De fauw: “Als drugstrafieken zich naar Zeebrugge verleggen, krijgen politie en douane extra manschappen”

“Als de drugtrafieken zich van Antwerpen naar Zeebrugge verleggen, krijgen douane en federale politie extra manschappen voor onze haven. Dat hebben de premier en de minister van Binnenlandse Zaken mij beloofd”, zei de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) tijdens de gemeenteraad dinsdagavond.
The post Dirk De fauw: “Als drugstrafieken zich naar Zeebrugge verleggen, krijgen politie en douane extra manschappen”

Lees meer »